Tippeligaen, Tippetips: Odd vs Brann


Odd 1.62, Uavgjort 4.10, Brann 4.95

12.293 tilskuere på Skagerak Arena ble vitne til at Odd sikret seg cupfinale-billett med 5-2 over Sarpsborg 08 onsdag kveld. Dersom lokalpressen er en indikasjon på gleden over avansement til den første finalen siden 2002, vil vi tippe at støvet ikke har lagt seg over Skien helt ennå.

Mye av Oddranes cup-glede ligger selvsagt å finne i det faktum at Molde stikker av med seriegullet. Romsdalingene ligger 14 poeng foran Odd i forkant av søndagens serierunde, mens seks runder gjenstår av sesongen. Men, for all del: Sølv i serien og et eventuelt cup-trofé er mer enn de fleste ekspertene hadde tippet før sesongen.

Odd stod med 15 kamper uten tap (11-4-0) før 0-2 mot Lillestrøm sist. Kanarifulgene har på alle måter vært Dag-Eilev Fagermos store Nemesis i årets serie. Telemarkingenes imponerende kamprekke startet nemlig ikke før de hadde rukket å tape med samme sifre mot nettopp Magnus Haglunds LSK på hjemmebane. Hvittrøyenes statistikk på Skagerak Arena er det uansett ingen ting å utsette på: 8-3-1 er solide saker, det samme med målforskjellen 22:10 (kun Lillestrøm har sluppet inn sjeldnere på eget gress).

Fredrik Nordkvelle starter på benken mot sin gamle arbeidsgiver. Ole Jørgen Halvorsen – med to scoringer mot Sarpsborg – på førstnevntes plass. Odd-trener Fagermo har ellers ingen skadeproblemer som volder hodebry.

Brann er i trøbbel. Det kommer selvsagt ikke som en overraskelse på noen som har fulgt med på Tippeligaen med et halvt øye denne sesongen. Bergens store stolthet risikerer å spille i 1. divisjon neste år – om ikke annet dersom de ikke plukker poeng jevnlig i de avsluttende seks kampene.

Trener Norling & Co innehar i skrivende stund den øverste av de to nedrykksplassene. Rødtrøyene er komfortabelt (alt er relativt) fem poeng foran tabelljumbo Sandnes Ulf, mens kun ett poeng skiller opp til Haugesund på trygg grunn.

Ingen grunn til å henge med nebbet for de med hjertet i Brann. Verdens beste lag fra Bergen har plukket poeng i fem av sine seks seneste seriekamper (3-2-1) – inkludert 3-1 mot Rosenborg og 4-1 mot de regjerende seriemesterne Godset.

Trener Norling må klare seg uten Markus Jonsson og Vadim Demidov.

Vurdering:

Odd har slått Brann to ganger denne sesongen. 1-0 i det omvendte seriemøtet på Brann Stadion og 3-1 i NM-sammenheng forrige måned. Det er imidlertid verdt å huske på at gjestene vant i Skien med sifrene 3-1 forrige sesong – og at Brann trenger poeng er sikkert og visst. Vi forutså seieren mot Godset, og sitter med tilsvarende magefølelse nå.

Beste Spill:

Sats på Brann-seier til 4.95 i odds

Sats på Over 4.5 scoringer til 4.00 i odds