Tippeligaen, Tippetips: Molde vs Viking


Molde 1.65, Uavgjort 3.85, Viking 5.10

Molde tok en sterk borteseier med 2-1 over Lillestrøm i forrige serierunde. Blåtrøyene tok en tidlig ledelse, bare for å oppleve at hjemmelaget slo tilbake lynraskt. Skulleruds gutter tok imidlertid ledelsen igjen like før hvilen - et overtak de maktet å holde på gjennom hele andreomgangen. 

Selv om gevinsten på Åråsen var en arbeidsseier, er det Molde som totalt sett har levert den beste fotballen i årets Tippeliga. Laget fra Rosenes By har en misunnelsesverdig sterk spillerstall, topper tabellen med to poeng ned til regjerende seriemester Strømsgodset, og har funnet nettmaskene 21 ganger iløpet av ni kamper. Kan Viking (4-5-0) beholde statusen som ubeseiret etter kveldens kamp på Aker Stadion? 

Molde har som nevnt vært best i årets sesong, men Vikings borteform er slett ikke å kimse av. Hjemmekampene mot Odd (1-1) og Ulf Sandnes (2-2) har bevist at Siddisene ikke trives når de må styre kampene. På fremmed gress får nemlig Kjell Jonevrets gutter muligheter på kontringer mot offensive verter. Det kan kanskje love godt mot nettopp Molde? 

Lagnyheter:

Hjemmelagets Bjørn Bergmann Sigurdarson fikk sin første kamp fra start sist etter ryggproblemer. Trener Skullerud må imidlertid klare seg uten Espen Bugge Pettersen, Eirik Hestad, Joshua Gatt ogFredrik Gulbrandsen.

Arild Østbø er bekreftet ute frem til høstsesongen tar til, mens Yann Erik de Lanlay er et navn med spørsmålstegn.

Vurdering: 

Molde har ikke vunnet mot rogalendingene siden 2006, da de gikk seirende av banen med 3-1. Viking kan skilte med syv gevinster etter den tid, og har bevist at de er en vrien nøtt for noen og enhver denne sesongen. Gjestene har fem poengdeling på de innledende ni kampene, og kan meget vel klare poeng i Molde.

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 3.85 i odds

Sats på 2-2 til 15.00 i odds