Tippeligaen, Tippetips: Lillestrøm vs Stabæk


Lillestrøm 1.70, Uavgjort 3.95, Stabæk 4.50

Etter tre strake gevinster i serien, tapte LSK 1-2 mot Molde før 2-2 på Ullevaal mot erkerivalen Vålerenga sist. Romerikingene skulle strengt tatt stått med mer enn ett poeng etter de to sistnevnte oppgjørene, men atter igjen er det klabb og babb i forsvarsrekka som gir poengtap. Generelt faller Lillestrøm-forsvaret for lavt - gjerne etter de har tatt ledelsen. Mot VIF var det imidlertid kaptein og første målscorer, Frode Kippe, som satte ballen forbi egen keeper.

Men, Lillestrøm beviste igjen at de er gode på overganger - denne gang i form av Fofanas bidrag til "Årets Mål". Kanarifuglene er, tradisjonen tro, heller ikke så aller verst på dødballer. Stig frem, Frode Kippe. 

Trener Magnus Haglund må kanskje klare seg uten forsvarer Rune Gabrielsen og midtbanespiller Bjørn Helge Riise. 

Stabæk har variert mellom å være et ordinært opprykkslag - altså ved å levere elendige prestasjoner - og det helt strålende. Bæringenes siste to kampene har imidlertid stått i sistnevnte tegn, hvor Bob Bradleys gutter har slått Rosenborg og Stabæk 3-1 og 2-1 henholdsvis. Det betyr følgelig at Stabæk er å finne helt oppe på tredjeplass, etter 6-0-4.

I oppgjøret mot de regjerende seriemesterne Godset, skapte ungguttene Fredrik Brustad og Morten Thorsby store problemer for et nykomponert Strømsgodset-forsvar. Legg også til at lørdagens gjester har en spiller som Franck Boli, og vi skjønner at det kan bli poeng på Åråsen også. 

Ville Jalasto, Craig Henderson og Fredrik Brustad er alle navn med spørsmålstegn bak. 

Vurdering:

Lillestrøm har gått målløse av Åråsen ved to anledninger denne sesongen (0-1 mot Viking og 0-0 mot Ålesund), mens Stabæk har funnet nettmaskene i samtlige oppgjør på fremmed gress. LSK skal likevel normalt score på hjemmebane mot et lag som Stabæk. Hva angår kamputfall er det ren bingo, selv om vi holder en liten knapp på Lillestrøm.

Beste Spill:

Sats på at Lillestrøm vinner til 1.70 i odds

Sats på at begge lagene scorer til 1.62 i odds