Tippeligaen, Tippetips: Lillestrøm vs Odd


Lillestrøm 3.10, Uavgjort 3.50, Odd 2.20

Magnus Haglunds gutter kommer fra 2-3 i Molde, men har tre strake gevinster hjemme på Åråsen å vise til. De gulsorte er med i kampen om bronse, men må plukke tre poeng søndag for å holde følge med Rosenborg. Trønderne er i skrivende stund fem poeng foran ”Fugla”.

Kaptein Frode Kippe er tilbake i laget etter ni uker på sidelinja. 36-åringen har dermed gått glipp av syv seriekamper for Kanarifuglene. Trener Haglund akter å bruke tiden helt frem til søndag for å plukke rett mannskap til oppgjøret mot Odd. Svensken har et uttalt mål om å unngå en første omgang som i bortemøtet mot Molde sist – da Lillestrøm havnet bak med to mål 12 minutter ut i kampen.

Det er håp om økonomisk redning for LSK. Klubben er i forhandlinger med kommunen om å selge selge LSK-hallen for 65 millioner kroner. Både trener, fans og klubb krysser dermed fingrene for at den siste delen av sesongen kan handle om fotball heller en pengeprat.

Marius Lundemo og Petter Vaagan Moen er tilbake i trening, og kan bli å se i aksjon søndag. Sistnevnte har vært svært sentral i Lillestrøms gode periode, og omtales som en ”poengmaskin” av trener Haglund. ”Mjøsas Beckham” står med seks scoringer og åtte målgivende pasninger denne sesongen.

Gjestene fra Telemark har gått smått imponerende 15 kamper uten å tape (11-4-0), og det er kanskje ikke til å undres over at Odd befinner seg i den ypperste tetstriden. Problemet for hvittrøyene er bare at Molde ligger 11 poeng foran før Skienslaget skal i aksjon søndag. Skulle det blir full pott mot romerikingene, må klubben ta inn åtte poeng på Molde på sesongens avsluttende seks kamper.

Odd var tilbake på vinnersporet med 4-1 over Viking sist. Etter uavgjort med Sarpsborg 08 i den foregående kampen, så det mørkt ut da forsvarer Grøgaard satte ballen bak egen keeper fire minutter ut i oppgjøret. Midtbanespiller Jone Samuelsen ble dagens store helt med én scoring og to målgivende.

Vurdering:

Hele syv av 14 oppgjør mellom disse lagene på Åråsen har endt med uavgjort. Forrige sesong var det imidlertid Lillestrøm som gikk seirende av banen med 1-0. Vertene vant i tillegg 2-0 i inneværende sesongs omvendte oppgjør på Skagerak Arena. Ingen av lagene har skader som volder hodebry.

Beste Spill:

Sats på at begge lagene scorer til 1.67 i odds

Sats på at Frode Kippe pådrar seg kort til 4.00 i odds