Tippeligaen, Tippetips: Hvem rykker ned?


Det er klart for sesongens siste serierunde. Molde har allerede sikret seg gullet, mens rogalendingene Sandnes Ulf må ta den tunge veien ned i 1. Divisjon – med eller uten Tom Nordlie. Odd har på sin side mulighet til å ta sin første eliteseriemedalje. Seier mot Molde gir telemarkingene sølv, mens de uansett er garantert bronse. Søndagens andre spenningsmoment, er hvorvidt Brann må ta turen ned på nest øverste nivå før første gang siden nedrykket i 1986. Sogndal befinner seg to poeng bak bergenserne, men har i utgangspunktet enklere motstand i form av Stabæk hjemme på Fosshaugane. Vi har sett nærmere på tre av søndagens oppgjør...

 

Bodø/Glimt 2.25, Uavgjort 3.50, Viking 3.00

Jan Halvor Halvorsens gutter sikret seg fornyet Tippeliga-kontrakt en tid tilbake. Prestasjonene i 0-4 tapet på Åråsen tyder på at Tannbørste-laget har tatt juleferie allerede. Glimt har 1-1-3 på sine fem seneste, og har sluppet inn ni baklengs på sine nyligste tre kamper. Hjemmelaget har i skrivende stund ingen skadeproblemer, men Daniel Berntsen er suspendert.

For en sesong for Viking. Med negativt fortegn, vel og merke. Rogalendingene ligger på niende plass i forkant av søndagens runde, og kan i beste fall havne på sjette. I verste fall 12. plass – dersom de øvrige resultatene går dem imot. 8-12-9 forteller alt om et lag som er vanskelige å slå, samtidig som de ikke evner å avgjøre kampene. Blåtrøyene stiller i likhet med vertene skadefritt, mens Sverrir Ingi Ingason soner karantene.

Glimt har utelukkende vært ute etter å sikre plassen. Viking er desperate etter å pynte på tabellposisjonen. Seier kan potensielt bety seks plasser på tabellen.

Beste Spill:

Sats på Viking til 3.00 i odds

Sats på 0-3 til 37.00 i odds

 

Haugesund 2.30, Uavgjort 3.60, Brann 2.85

Haugesund-trener Jostein Grindhaug takker av etter denne sesongen. Etter forrige sesongs bronse har det gått trått i årets seriespill. Araberne ligger helt nede på 10. plass, men har gjort sine saker upåklagelig på tampen. Haugesund har nemlig mulighet til å ta sin femte strake seier med full pott mot Brann. Langtidsskadede Haukås, Engblom og Ekpo er de eneste spillerne som ikke er tilgjengelige for Haugesund. 

Bergens store stolthet kan spille bortekamper mot Nest Sotra og Hødd kommende sesong. Det har vært en realitet lenge – for alle uten Brann-brillene på, må vite. Gjestene har kontroll på kvalikplassen ettersom Sogndal befinner seg to poeng bak. Men, kun tre poeng er godt nok for trener Norling & Co. Vadim Demidov, Eirik Birkelund og Azar Karadas er skadet, mens Birkir Már Sævarsson og Marcus Pedersen soner karantene.

Haugesund har garantert ingen kvaler med å sende Brann ned en divisjon. Trener Grindhaug leder laget i sin siste kamp, og spillerne vil trolig ønske å vise seg fra sin beste side for nytilsatte Mark Dempsey. Ingen burde være i tvil om Branns motivasjon.

Beste Spill:

Sats på Brann til 2.85 i odds

Sats på Over 3.5 scoringer til 2.45 i odds

 

Molde 1.75, Uavgjort 3.80, Odd 4.30

Molde har allerede gjort unna gullfeiringen, og har trolig allerede begynt å tenke på Cupfinalen – mot nettopp Odd. Trenerrivalene Skullerud og Fagermo har vært i tottene på hverandre gjennom hele sesongen, og seier betyr således mye for dem begge. Laget fra Rosenes By har tapt to av sine tre seneste kamper, og ønsker nødig å avslutte sesongen med to nederlag på rappen. Joshua Gatt, Ethan Horwath og Magne Simonsen er alle ute med skader. Joona Toivo og Daniel Berg Hestad er navn med spørsmåltegn bak, mens Vegard Forren er tilbake etter permisjon.

For Odd handler denne kampen om sølv eller bronse. Rosenborg ligger kun ett poeng bak telemarkingene i forkant av søndagens serierunde. Skienslaget tapte 0-1 mot nettopp Rosenborg i forrige serierunde, og resultatene har i det hele tatt vært blandet drops på tampen av året. 3-1-2 på de seks seneste forteller alt om at Oddrane har vært noe ujevne. Trener Fagermo må plukke startelleveren uten å ha tilgang på suspenderte Lars-Kristian Eriksen.

Molde vil runde av sesongen med seier. Selv om Odd hevder at de gjerne ønsker å gjøre det samme, er spillerne trolig godt fornøyd med bronse. Så venter jo også cupfinalen om kort tid.

Beste Spill:

Sats på på Molde -1 i handicap til 3.00 i odds

Sats på 4-1 til 24.00 i odds

Sats på Tippeligaen her!