Tippeligaen, Tippetips: Aalesund vs Brann


Aalesund 1.88, Uavgjort 3.80, Brann 3.75

Denne sesongen har på ingen måte forløpt som Tangotrøyene hadde trodd og håpet, og Jan Jönsson foretok en rekke endringer i laget i forkant av oppgjøret mot Haugesund sist. Unge og lovende krefter – i tillegg til superveteranen Tor Hogne Aarøy – gjorde sine saker godt, og kunne ta med tre poeng tilbake til Sunnmøre etter 2-1 i Rogaland. 

Det betyr på ingen måte at sesongen plutselig er på skinner igjen. Kampen var av det elendige slaget, mens Aalesund også måtte se seg slått hva angår sjanser (4:5). Midtbanespiller Sakari Mattila – som vi har omtalt som et spennende kjøp i en tidligere artikkel – var imidlertid et lyspunkt, og satte inn 1-0, før han 13 minutter senere hadde målgivende på Gryttens 2-0 scoring. 

Trener Jönsson må klare seg uten Christian Myklebust, Mikael Dyrestam og Leke James. Michael Barrantes er et navn med spørsmålstegn bak. 

Brann var tilbake til sitt gamle jeg i 1-1 kampen mot Start på Sør Arena. Trener Norlings gutter var i det heldige som fikk med seg noe fra oppgjøret. Bergenslaget var nemlig avhengig av at Start-forsvarer Berger satte ballen bak sin egen keeper – forhenværende Brann-målvakt – Håkon Opdal. Rødtrøyene imponerte heller ikke mange i 2-1 seieren over andredivisjonslaget Stord Sunnhordaland (NM). 

Markus Jonsson er i likhet med Øystein Øvretveit uaktuell mens Stephane Badji er suspendert.

Vurdering:

Det finnes knapt form å snakke om for noen av lørdagens motstandere. Aalesund kan om ikke annet skilte med struktur, selv om 1-3-3 naturlig nok ikke er overbevisende. Brann må på sin side jobbe doble skift for å lære seg det mest elementære. Hjemmeseier.

Beste Spill:

Sats på Aalesund-seier til 1.88 i odds

Sats på 3-1 til Aalesund til 14.00 i odds