Tippeligaen: Aalesund vs Start - 10 ting du bør vite!


1. Aalesund og Start har møtt hverandre 12 ganger tidligere i Toppseriesammenheng. Vi skal helt tilbake til 3. mai 2010 for å finne sist gang Oransjetrøyene slo sørlendingene (2-0) på hjemmebane i serien. Aalesund-seier er priset til 1.90 i odds.

2. Totalt fire av klubbenes møter i toppserien har endt uavgjort, mens klubbene har delt poengene broderlig i alle de tre seneste møtene. Uavgjort mandag er tilgjengelig til 3.40 i odds.

3. Kristiansand-klubben har vunnet to kamper i Aalesund i toppserien. Vi skal imidlertid tilbake til 9. april 2007, da Start gikk seirende av banen med 4-2. Oddsen på at Mons Ivar Mjeldes gutter tar tre poeng mandag er 3.95.

4. Start har scoret først i fire av lagenes fem seneste innbyrdes. Det femte oppgjøret endte 0-0. Oddsen på at Start finner nettmaskene som første lag er 2.25.

5. Aalesund endte på fjerdeplass i fjorårets toppserie. Sunnmøringene står likevel uten seier i årets sesong (0-2-1). Uavgjort/Tap i markedet Dobbelsjansen er tilgjengelig til 1.83 i odds.

6. Jan Jönssons gutter har spilt 1-1 i to av tre seriekamper denne sesongen. Fjorårets tilsvarende oppgjør endte med samme sifre. 1-1 mandag omsettes til 7.00 i odds.

7. Leke James fant veien til motstanderens mål 10 ganger iløpet av 26 kamper i fjorårssesongen. Nigerianeren har til gode å score inneværende sesong, men er priset til 5.75 som første målscorer.

8. Start har åpnet sesongen med 1-1-1 på sine tre første kamper, og samtidig scoret tre mål iløpet av sine to bortekamper. At de gule og sorte scorer Over 1.5 mål mot Aalesund betaler 2.90 ganger innsatsen.

9. Klubben fra sørkysten har skrevet seg inn i målprotokollen i hver eneste av sine tre kamper så langt. Oddsen på at bortelaget scorer er 1.32.

10. Mjeldes mannskap har scoret seks mål i årets seriespill, hvorav målene har vært signert fem ulike spillere. Ernest Asante tegnet seg for to i 2-4 tapet mot Strømsgodset, og er tilgjengelig til 11.00 som første målscorer.