Ronnys fotballtips: Borte bra, men hjemme best


 

Unibet ambassadør Ronny Johnsen har studert de første kampene i Tippeligaen 2014. To av hans tidligere arbeidsgivere er i aksjon fredag og lørdag, men Ronny levner ingen av dem noen særlig sjanse til poeng. I denne artikkelen kan du lese Ronnys omtale av de mest spennende kampene i hver runde av Tippeligaen.

Ronnys analyse av Molde – Vålerenga.
** Så er endelig Tippeligaen 2014 her. Fredag kveld åpnes sesongen med duell mellom Molde og min gamle klubb Vålerenga. De fleste husker sikkert Moldes katastrofale start på fjorårssesongen, men laget samlet seg og avsluttet sterkt. Suksesstreneren Ole Gunnar Solskjær er borte og erstattet med Tor Ole Skullerud. Molde banket Aalesund i generalprøven og har vunnet de tre seneste oppgjørene mot Vålerenga på eget gress. Gjestene fra Oslo ankommer stappfulle av selvtillit etter seks strake seire i treningskampene. Vålerenga virker å være i et generasjonsskifte. Har skiftet blitt gjort, eller er man fortsatt inn i det? Jeg tror vertene får en bra start på sesongen, men det blir ikke mange mål.
1x2: Molde vinner – hjemmeseier til odds 1,57.
3-ways-handicap: Kampen starter 0-1 – uavgjort til odds 3,70.
Scorer bortelaget mål i kampen: Nei – til odds 2,33.

Ronnys analyse av Haugesund – Lillestrøm.
** Min gamle klubb feirer 40 år på rad i toppen av norsk fotball, men jeg tror ikke kanarifuglene blir så nebbete denne sesongen. Laget havnet på 10. plass i fjor etter en svak sesongavslutning. Man må tilbake til 2007 sesongen for å finne LSK på øvre halvdel av tabellen ved sesongslutt. LSK spilte en bra kamp mot Molde i generalprøven som kan gi selvtillit. Haugesund ble nr. 3 i fjor, og selv om jeg ikke tror de plasseringsmessig blir like bra denne sesongen, så er vertene gode nok for øvre halvdel. Det er spesielt på hjemmebane at man kaprer poengene, og i fjor vant man 10 av 15 kamper på egne tufter. Det henger et par åpne spørsmålstegn over Haugesund, men jeg tror de er «bankers» i serieåpningen lørdag.

Mine tips:
1x2: Haugesund vinner – hjemmeseier til odds 1,83.
3-way-handicap: Kampen starter 0-1 – hjemmeseier til odds 3,15.
Korrekt sluttresultat: 3-0 til Haugesund til 15,0 i odds.

Ronnys analyse av Rosenborg – Viking.
** Etter tre magre gullår er på Lerkendal er det en ambisiøs trøndergjeng som kommer til Tippeligastart og kampen mot Viking. De fleste medier har gjort Rosenborg til gullfavoritter. Generalprøven var dog et steg tilbake siden man tapte 2-3 for Stabæk. Trønderne har generelt et godt tak på Viking på Lerkendal, men endel skader på nøkkelspillere bekymrer litt før sesongstarten. Jeg synes Viking er et spennende lag, og jeg tror de har noe på gang. I fjor endte man på 5. plass, men man vant bare tre kamper på bortebane. Viking gjør unna sesongens vanskeligste kamp i premieren, og kan leve med et nederlag.

Mine tips:
1x2: Rosenborg vinner – hjemmeseier til odds 1,65.
Korrekt sluttresultat: 1-0 til Rosenborg til 8,50 i odds.