Tippetips, Serie A: Vi ser på de italienske midtukekampene


Onsdag aften...

Pescara 2.45, uavgjort 3.25, Palermo 2.80

Her har vi to hold, der begge hænger godt fast i Serie A's bunddynd. Pescara og Palermo har hver et point såvel som en negativ målsforskel på syv, og holdene ville ligge side om side i bunden, hvis ikke det var for Sienas pointstraf. Palermo viste ikke tegn på fremgang under sin nye træner, da Gian Piero Gasperini debuterede søndag, mens Pescara endelig fik sit første point, selvom målmand Mattia Perrin blev udvist. Ham må de undvære onsdag aften, ligesom Francesco Modesto er ude med en skade. Jeg er dog stadig fristet af odds 2.45 på hjemmesejren.

Milan 1.65, uavgjort 3.55, Cagliari 5.50

Etter at den nye - og dels kunstige banen ble lagt på San Siro, er vi nå oppe i åtte kamper uten seier på eget gress for Milanos to klubber. Det som derimot taler for Rossoneri her, er det faktum at klubben har vunnet sine åtte seneste mot Cagliari. Faktum er også at bortsett fra en borteseier over Bologna har laget vært elendig. Jeg forventer at Milan vinner kampen, men fra mitt ståsted frister det mer å sette pengene på at Milan ikke scorer til 5.00 i odds. Milan har nemlig gått målløse av banen i tre hjemmekamper hittil denne sesongen.

Catania 2.10, uavgjort 3.15, Atalanta 3.60

Atalanta har effektivt gjort unna sine to minuspoeng, og klatret opp til midten av tabellen. Det er litt av en prestasjon sett i lys av at laget kun har scoret tre ganger på fire kamper. Med en så vidt beskjeden angrepsstatistikk virker 2.60 på at hjemmelaget holder nullen nokså generøst ut.

Chievo 2.90, uavgjort 3.15, Inter 2.45

Inter har vært tilsvarende sterke på bortebane som de har vært elendige på San Siro. Klubben kan vise til seiere over Hajduk Split, Vasuli, Pescara og Torino, uten å ha sluppet inn et eneste baklengsmål. Cristian Chivu er på vei tilbake i form, noe som betyr at Andrea Stramaccioni kan iverksette planene om et tremannsforsvar. Inter blir uansett nødt til å tenke på hvor målene skal komme fra ettersom Diego Milito opplever måltørke om dagen. Sats likevel på at han tegner seg for sitt tredje mål for sesongen mot et lag som har latt syv baklengs gå forbi egen keeper.

Genoa 2.30, uavgjort 3.15, Parma 3.10

Genoa har normalt pleid å bruke mye penger for deretter å underprestere. I år kan det derimot se ut til å gå motsatt vei. Partnerskapet mellom Marco Borriello og Ciro Immobile har i løpet av de siste ukene bydd på store problemer for lag som Juventus og Lazio. Det er således ingen overraskelse at trener Luigi De Canio ikke foretar endringer i angrepet, selv om han riktignok vurderer hele fem rokeringer i startelleveren mot Parma. Sats derfor på hjemmeseier til 2.30.

Napoli 1.85, uavgjort 3.35, Lazio 4.25 

Begge disse lagene snublet i helgen. Napoli var på sin side ikke i stand til å gjøre av med et ti mann sterkt Catania på Stadio Massimino, mens Lazio led et overraskende nederlag hjemme mot Genoa. Vi skal uansett ikke legge for mye i sistnevnte resultat, ettersom Biancocelesti spilt god fotball. Det var på kontringene i mot at de ble straffet. Det som er grunn til mer bekymring for Vladimir Petkovic, er hvorvidt skader forhindrer Hernandes fra å spille. Uten brassen mangler Lazio plutselig en kreativ nøkkelspiller. Så fremt Hernanes ikke stiller, bør du satse på at Napoli ikke slipper inn baklengs til 2.70.

Roma 1.62, uavgjort 3.80, Sampdoria 5.25

Roma holdt endelig rent bakover under Zdenek Zeman søndag. Vi skal vedgå at det selvsagt skyldes at kampen mot Cagliari aldri ble gjennomført, og at Giallorossi således ble tildelt en 3-0 seier. Cagliaris klubbpresident, Massimo Celliono, hadde invitert tilhengerne til å dukke opp på en kamp som var besluttet spilt for lukkede dører. Romas offensive kvaiteter er overskygget av defensiv trøbbel. Den gode nyheten i så henseende er at Sampdoria må klare seg uten spissen Maxi Lopez. Sistnevnte soner karantene. Velg hjemmeseier selv om det bare betaler 1.62 ganger innsatsen.

Torino 2.30, uavgjort 3.25, Udinese 3.10

Rokeringer i startelleveren er påkrevet for begge klubbene. Udinese forsøker fortsatt å finne den rette komposisjonen i forkant av det som er den tredje kampen i løpet av en uke. Torinos Alessio Cerci kan vise seg fullt restituert etter knetrøbbelet han pådro seg i uavgjortkampen mot Sampdoria. Udinese har hatt forsvarsproblemer etter en rekke utskiftninger i løpet av sommeren. Laget er nokså gode fremover på banen, så jeg satser på at det ender med mer enn 2.5 scoringer til 2.10 i odds.

Torsdag kveld...

Siena 2.15, uavgjort 3.25, Bologna 3.35 

Sienafikk betalt for sin offensive taktikk mot Inter i søndagens kamp. I møte med Bolognas Iberto Gilardino og Alessandro Diamanti skal Siena vokte seg vel for kontringene. Hjemmelaget har ikke evnet å vinne en eneste av de fem seneste kamper på eget gress i Serie A-sammenheng, dersom vi også medregner fjoråret. Bologna kan således være et godt spill med 1.66 på dobbeltsjansen X2.