Tippetips, Serie A: Fiorentina v Catania


Vincenzo Montella trengte ikke tenke seg om to ganger før han signerte for Fiorentina denne sommeren. Ei heller Alberto Aquilani, Borja Valero eller David Pizzaro. Keeper Emiliano Viviano grep sjansen til å returnere til byen hvor han vokste opp og klubben han holdt med som guttunge.

I så henseende er Dimitar Berbatov snarere unntaket som bekrefter regelen. Bulgareren sikret seg store overskrifter da han i siste minutt valgte Fulham fremfor Toscana, noe som gjorde Fiorentina-direktørene mildt sagt forbannet. Det endrer likevel ikke det faktum at La Viola har gjort sine saker godt på overgangsmarkedet i sommer. Klubben har ansatt en ny og ung trener, og samtidig hentet inn mange nye fjes.

"At han valgte feil", var Montellas umiddelbare respons da han ble spurt av La Repubblica forrige uke om hva ville sagt til Berbatov om han noen gang kom til å møte ham. Som tidligere Fulhams-spiller kan de nyutnevnte Fiorentina-treneren snakke av egen erfaring. For all del, Montella virker ikke å dvele ved hendelsen. Treneren er mer enn fornøyd med spillerne han har til rådighet, og det med god grunn. Klubben som flørtet med nedrykk i fjorårssesongen har allerede vist at det er andre boller i år. Etter to kamper står Toscana-klubben med 2-1 over Udinese et 1-2 tap fra bortekampen mot Napoli. Det skal legges til at gjestene hadde fortjent så mye mer i sistnevnte oppgjør.

Det er især Montella som har løftet stemingen rundt laget. Klubben var plaget med uregjerlige spillere og fans, og situasjonen så i det hele tatt dyster ut. Fiorentinas nyervervelser skal ha sin del av æren. Valero og Pizarro har allerede imponert på midtbanen, mens Juan Cuadrado og Mattia Cassani har bidratt positivt. Kanskje viktigst av alt - klubben har evnet å holde på Stevan Jovetic.

"Det var en reell mulighet for at han skulle forsvinne, men han er en intelligent herremann", sa Montella om den montegrinske spissen. Klubbene som jaktet angriperen i sommer inkluderte Juventus. "En dag sa jeg til ham; -Stevan, vi har det gøy her, og det kommer til å gjøre både deg og karrieren din godt. Kanskje han allerede hadde kommet til samme konklusjon selv".

Jovetic har tegnet seg for alle av klubbens tre scoringer denne sesongen, og han virker så absolutt å ha det fint. Dette er altså mannen som Catania må tøyle dersom de skal ha forhåpninger om poeng mot Fiorentina. Gitt at laget fra Sicilia har sluppet inn 13 baklengs på sine seks seneste på fremmed gress (forrige sesong inkludert) er han et godt spill hva angår flere mål.

Det blir sikkert spesielt for Catania å møte Montella - som ledet dem til den beste poenghøsten i Serie A-sammenheng i historien. Det virker uansett ikke som om klubben lider under den nye treneren Rolando Maran. Laget kan vise til en imponerende uavgjort mot Roma i seriedebuten, for deretter å følge opp med seier over Genoa. Sett i lys av at nevnte kamper totalt inneholdt ni scoringer, er det verdt å sette et spill på Over 2.5 scoringer i denne kampen. Oddsen for at så skjer er 1.90.

Fiorentina har ikke tapt noen av de foregåene syv innbyrdes oppgjør. Montella har i tillegg fordelen av å kjenne spillerne godt. Fiorentina-forsvaret er fortsatt ikke helt samspilt, så vi lukter mange mål her.

Resultattips: Fiorentina 2-2 Catania