Tippetips, Serie A


Lørdag

Torino 1.85, Uavgjort 3.2, Pescara 4.75

Lagene står a poeng i forkant av dette oppgjøret. Det skyldes enkelt og greit at Torino startet sesongen med ett poeng i minus. Disse klubbene kjenner hverandre godt etter å ha tilbrakt de to seneste sesongene sammen i Serie B. Torino - hvor Alessio Cerci forventes å få sin debut - har vunnet dette oppgjøret i hver av de foregående sesongene. Gitt gjestenes form etter det storstilte salget av klubbens beste spillere, føler vi oss trygge på at Torino vinner igjen. Hjemmeseier til 1.85 i odds er på alle måter et godt spill.

Bologna 4.0, Uavgjort 3.3, Milan 1.9

Antonio Cassano karakteriserte Andriano Galliani med "mye blårøyk men liten motor" da han gikk fra Milan til Inter i sommer. Rossoneris visepresident ser da vitterlig ut til å ha fått fart på nevnte maskineri etter tapet mot Sampdoria i åpningskampen. Etter den tid har han hentet inn Bojan Krkic på lån fra Roma og en avtale som inkluderer Manchester Citys Nigel De Jong synes nært forestående.

Robinho har slått følge med Alexandre Pato på skadelista. Selv uten duoen burde dette laget være bedre enn hva vi var vitne til forrige uke, men 4.20 på at Bologna holder rent bakover er fristende.

Søndag

Udinese 4.8, Uavgjort 3.4, Juventus 1.75

For de som har fulgt Udinese de seneste årene var det hjerteskjærende å se trener Francesco Guidolin etter tapet mot Braga i Champions League-kvalifiseringen. Guidolin var så langt nede i kjelleren at vi forventet at han skulle trekke seg på direkten. Klubbens eier - Pozzo - følte det påkrevet å rykke ut påfølgende dag for å bekrefte at Guidolin fortsetter i klubben.

Hvilke ringvirkninger tapet har hatt på Udinese-spillerne er vanskelig å forutsi. Det er imidlertid sjelden kost å finne 4.80 på hjemmeseier. selv om motstanderen heter Juventus. Verdt å merke seg er det at Udinese bare tapte to ganger hjemme på Stadio Friuli i løpet av fjorårssesongen.

Cagliari 2.15, Uavgjort 3.1, Atalanta 3.6

Før du setter penger på denne kampen bør du forsikre seg om at den faktisk går av stabelen. Cagliari-spillerne har truet med streik denne uken etter at de måtte spille en ny "hjemmekamp" i Trieste - 80 mil fra klubbens hjemby. Cagliari spilte noen kamper i Trieste på tampen av fjorårssesongen, men skulle etter planen spilt midlertidig på et stadion i nabobyen Quartu. Lokale myndigheter har på sin side kommet til at Stadio Is Arena ikke kan få de nødvendige sertifiseringer.

Cagliaris spillere har uttalt at de heller spiller kampene for lukkede dører enn å foreta en ny tur til Trieste. Dersom kampen faktisk spilles kan vi forvente en kamp med få scoringer. Sats på under 1.5 scoringer til 2.95 i odds.

Catania 2.05, Uavgjort 3.25, Genoa 3.65

Genoas prestasjoner på bortebane i fjorårssesongen var ikke egnet til annet enn å more hjemmefansen. 45 baklengs fordelt på 19 kamper forteller alt om hvor skoen trykket. Dersom trener Luigi De Canio skal ha forhåpninger om en bedre sesong, er forsvarsspillet noe som må forbedres.

Alberto Gilardino er tilbake til denne kampen, noe som er trist dersom det betyr at 22-åringen Ciro Immobile - matchvinner mot Cagliari forrige uke - må vike. Denne kampen lukter scoringer lang vei. Sats på over 2.5 scoringer til 1.95 i odds.

Lazio 1.65, Uavgjort 3.6, Palermo 5.0

Det eneste laget som i løpet av fjorårssesongen vant færre kamper på fremmed gress enn Genoa, var Palermo. Sesongens eneste trepoenger kom ikke før vi leste april av kalenderen. Det er lite trolig at det blir en gjentagelsen av den bragden mot Lazio - som har begynt å spille godt under den nytilsatte Vladimir Petkovic. Det er vrient å finne virkelig gode spillobjekter her, men å satse på at Lazio leder til pause og vinner ved fulltid til 2.55 er brukbart.

Napoli 1.68, Uavgjort 3.6, Fiorentina 5.25

Selv om Dimitar Berbatov takket nei til Fiorentina har klubben holdt seg beskjeftiget med andre overganger i sommer. Inn dørene har kommet Giulio Migliaccio fra Palermo og Nenad Tomovic fra Genoa. Kanskje viktigst av alt - klubben har holdt potensielle beilere unna Stevan Jovetic.

Angriperen fra Montenegro scoret begge målene i lagets hjemmeseier over Udinese forrige uke. Han fremstår som den største trusselen fremover på banen også mot Napoli. Selv om laget fra sør-Italia er en vrien motstander på hjemmebane, slapp de inn 22 baklengs på Stadio San Paolo forrige sesong. Sats derfor på at Jovetic blir å finne på listen over målscorere i løpet av kampen.

Parma 2.05, Uavgjort 3.2, Chievo 3.85

Roberto Donadonis Parma var trolig uheldig med en rekke avgjørelser i tapet mot Juventus forrige uke. Som treneren selv vedgikk - prestasjonene på banen var uansett ikke gode nok.

Chievo er naturlig nok en ganske annen motstander for de regjerende Serie A-mesterne. Parma kan likevel ikke forvente å fullstendig dominere mot "De Flyvende Esler". Ikke bare vant de mot Bologna i forrige kamp, men de har holdt nullen bakover i fem av de syv seneste (medregnet fjoråret). Oddsen på at de klarer det samme igjen er 3.80.

Sampdoria 1.85, Uavgjort 3.4, Siena 4.4

Hva skal vi tro om Sampdoria nå etter at de slo Milan i åpningskampen? Blucerchiati har etter den tid gått til anskaffelse av Malagas midtbanespiller Enzo Maresca, og stemningen i klubben er generelt meget god. Sienas hverdag er en helt annen. Klubben står med seks kamper uten seier i Serie A, noe som strekker seg helt tilbake til forrige sesong. Klubben står i skrivende stund med -5 poeng som straff for kampfiksing.

Stadio Luigi Ferraris har vært en aldri så liten festning for Sampdoria historisk sett. Det har de all mulig grunn til å håpe at den blir i år også dersom det skal bli fortsatt Serie A-spill neste sesong. Sats på hjemmeseier til 1.85 i odds.