Serie A, Tippetips: Torinos Immobile kan fortsette scoringsfesten!


Søndag

Verona 2.20, Uavgjort 3.40, Catania 3.40

Catania satte punktum for seks strake tap med seieren over Sampdoria forrige helg. Sjansene til fornyet toppseriekontrakt er imidletid vært små. Klubben befinner seg fem poeng fra trygg grunn med fire kamper igjen av sesongen, og alt de kan gjøre er å håpe. Og å vinne, selvsagt. Det er lettere sagt enn gjort når man vet at Catania kun har sanket fem poeng på 17 bortekamper. 

Verona har tapt tre av sine fire seneste på Bentegodi, hvorav nederlagene kom mot lag som Torino, Inter og Fiorentina. Til 2.20 i odds satser jeg uansett på at de vinner søndag.

 

Cagliari 3.20, Uavgjort 3.30, Parma 2.35

Hva skjedde med det overlegne Parma-laget som gikk ubeseiret i 17 kamper i periode november - mars? I de seks etterfølgende kampene har Roberto Donadonis gutter kun knepet fire poeng. 

Alle motstanderne i nevnte periode har vel og merke vært klubber som kjemper for en plass i neste sesongs Europacup. Cagliari, i skrivende stund på 15. plass, føler seg relativt komfortable der de ligger åtte poeng klar av nedrykksstreken. Derfor bør de også representere langt mer overkommelig motstand for Parma. De må klare seg uten Albin Ekdal og Victor Ibarbo, mens Parma må plukke startelleveren uten å ha Gabriel Paletta tilgjengelig. Jeg har sans for utsiktene til uavgjort - 3.30.

 

Livorno 3.30, Uavgjort 3.30, Lazio 2.25

I Serie A er det aldri for sent å sparke treneren. Det var i alle fall leksen Livorno lærte oss denne uken, da de ga Domenico Di Carlo reisepass. Inn dørene kom den gamle kjenningen Davide Nicola - hvis trener de kvittet seg med så sent som i januar. Sistnevnte har mindre enn en måned på seg til å rette en klubb som befinner seg tre poeng fra trygg grunn. 

Noe bekymringsverdig er trolig at dette meget vel kan vise seg som den letteste av Livornos gjenstående kamper. De kommende kampene inkluderer borteoppgjør mot Udinese og deretter Parma - med hjemmekamp mot Fiorentina derimellom. Spørsmålet er om de kan få med seg noe fra en kamp mot et Lazio uten en rekke nøkkelspillere - inkludert Federico Marchetti og Miroslav Klose? Jeg mistenker "niks". Borteseier til 2.25 i odds!

 

Sampdoria 2.40, Uavgjort 3.10, Chievo 3.20

På papiret møter Chievo Sampdoria på akkurat rett tidspunkt. Blucerchiati har tapt tre strake kamper og har ingenting å spille for, Sinisa Mihajlovic er derimot ikke en trener som tar lett på tap. Vertene har uansett to av sine toppscorere - Eder og Manolo Gabbiadini - tilbake i trening etter at de har vært ute med skader. 

"De Flyvende Esler" befinner seg like over nedrykksstreken, men kan meget vel klare å få med seg noe fra denne kamper. Jeg tviler på at det blir bedre enn uavgjort - priset rimelig nok til 3.10.

 

Torino 1.90, Uavgjort 3.40, Udinese 4.50

Alessio Cerci er tilbake fra suspensjon, og utgjør atter angrepsduoen med Ciro Immobile for Torino. Nyt det mens du fremdeles kan; eier Urbano Cairo skal få sin fulle hyre med å beholde disse spillerne i sommerens overgangsvindu.

Torino slo Udinese i det omvendte oppgjøret tilbake i desember, og bør kunne gjenta suksessen her. Jeg er likevel fristet til å satse på et annet - potensielt mer lukrativt - spillobjekt. Det handler selvsagt om å satse på at Immobile skriver seg inn i målprotokollen til 2.75 i odds. Prisen er på alle måter korrekt for en spiller som har funnet nettmaskene 20 ganger iløpet av 30 kamper denne sesongen. Til alt overmål syv på sine fem nyligste opptredener.

 

Atalanta 2.20, Uavgjort 3.30, Genoa 3.50

Serie As utskutte søndagskamper er vanligvis reservert en av helgens storkamper. Ved denne anledningen inkluderer det to stk middelhavsfarere, som allerede har oppnådd sesongens målsetninger. Atalanta vs Genoa-oppgjøret ble flyttet etter forespørsel fra de lokale myndighetene i Bergamo. De ønsket naturlig nok ikke at kampen skulle kollidere med kanoniseringen av Pave Johannes Paul II tidligere på ettermiddagen.

To motstandere av ymse kvalitet betyr ikke nødvendigvis mindre underholdning. Ingen av disse lagene sliter med forventingspress, noe som kan gi oss mer angrepsspill for pengene. Forsøk Over 2.5 scoringer til 2.02 i odds.

 

Mandag

Sassuolo 8.00, Uavgjort 4.75, Juventus 1.40

Etter de ble slått i det første Europa League-møtet med Benfica torsdag, møter Juventus langt mer beskjeden motstand i form av Sassuolo. Hjemmelaget har kjempet heroisk de siste ukene, og har slått Atalanta og Chievo på veien opp - og over nedrykksstreken. Faktum er likevel at de har mindre enn en tredjedel av poengene som Bianconeri har sanket.

Det betyr på ingen måte at de ikke kan gi de regjerende seriemesterne kamp. Tatt i betraktning Juventus' slitne bein - og behov for rotering i startelleveren - forventer jeg at Sassuolo i det minste kommer til noen sjanser. Sats på at begge lagene scorer til 2.00 i odds!