Serie A, Tippetips: Søndagens kamper!


Empoli – Sassuolo

Eusebio Di Francesco var ikke overbevist etter lagets 4-1 seier over Parma forrige helg. Sassuolo-treneren mente at laget hadde tatt foten av gasspedalen altfor tidlig, heller enn å jage den femte scoringen. "Jeg tillater meg ikke å være tilfreds. Det samme gjelder spillerne mine". 

Det skal bli interessant å se om han sier det samme etter søndagens fremskutte oppgjør, eller om han er mer pragmatisk. Ettersom begge disse angrepsorienterte lagene er i ferd med å trygge Serie A-kontrakten, kan forsiktighet ofte vise seg å være en dyd. 

Beste Spill: Uavgjort - 3.40

 

Juventus – Genoa

Oppgjøret på Juventus Stadion er det eneste oppgjøret i Serie A som går av stabelen til normal tid - nemlig kl 14.00 norsk tid. Kampen er den første på eget gress for Juve etter 3-0 seieren over Dortmund i Champions League. Bianconeri må klare seg uten Paul Pogba - ute i to måneder med en haseskade (hamstring) som han pådro seg i Tyskland - i tillegg til Alvaro Morata. Alt tyder imidlertid på at de gjerende seriemesterne får lett spill dersom Genoa spiller som de gjorde mot Chievo. 

Med Andrea Barzagli tilbake i folden, vil trener Massimiliano Allegri trolig fortsette med 3-5-2 formasjonen. Den gamle AC Milan-manageren valgte nevnte taktikk da Pogba måtte forlate banen mot BVB, og fortsatte med samme oppstilling i bortemøtet med Palermo. Det er utvilsomt en formasjon som maner til forsiktighet - og kontringsfotball - snarere enn alle-mann-i-angrep. 

Beste Spill: Under 2.5 scoringer - 2.08

 

Cesena – Roma

FBL-EUR-C3-ROMA-FIORENTINA : News Photo

I det minste slipper Roma å spille hjemme på Olimpico denne helgen. Klubbens supportere var i opprørsstemning på tampen av torsdagens Europa Leauge-tap mot Fiorentina, og krevde at spillerne skulle ta av seg trøyene. Etter fansens syn var de ikke verdige å bære klubbens farger. Rudi Garcia har uttalt at han trenger "elleve mannfolk" i "krigen" - ikke minst for å forsvare sølvplassen fra forrige sesong. 

Cesena - hvis klubb befinner seg på 18. plass - forventes å måtte klare seg uten sin kreative drivkraft, Franco Brienza, grunnet ankelproblemer. Vertene skal med andre ord ikke har mye å stille opp med her. Men, vi er forbi det stadiet hvor vi kan ta noe for gitt hva angår Roma. Hovedstadsklubbens ellers så solide forsvar har nemlig ikke holdt rent bakover i noen av de åtte foregående. 

Beste Spill: Begge lagene scorer - 2.00

 

Lazio – Verona

Ikke noe Serie A-lag er i bedre form enn Lazio. De lyseblå har klatret opp på 3. plass etter fem strake seiere. Biancocelesti har et par vanskelige kamper igjen av inneværende sesong - inkludert bortekamper mot Juventus, Napoli og Sampdoria, men Verona er ikke av samme kaliber. Gjestene befinner seg 27 poeng bak Lazio i serien, og Verona må i tillegg klare seg uten suspenderte Jacopo Sala og Juanito Gomez. 

Beste Spill: Lazio vinner med -1 i handicap - 2.04

 

Napoli – Atalanta

Napoli har spilt seg frem til kvartfinalene i Europa League, men må nå bedre formen i det hjemlige seriespillet. Tre tap på fem kamper gjør at Napoli har falt ut av topp tre i Serie A. Beslutningen om å hvile trioen Gonzalo Higuain, Manolo Gabbiadini og Jose Callejon mot Verona sist, var en kostbar beslutning. Vi kan forvente at Benitez sender utpå sitt sterkeste mannskap mot Atalanta - selv om gjestene kun har scoret åtte mål på fremmed gress denne sesongen. 

Beste Spill: Hjemmelaget vinner uten baklengs - 2.35

 

Parma – Torino

Parma ble begjært konkurs torsdag, men forventes likevel å fullføre sesongen ved hjelp av €5 millioner i støtte fra Serie A. På grunn av at  denne historien allerede har hatt mange tvister, kan det være vanskelig å tro. Med tvil om hva som skjer kommende sesong, vil jeg anbefale spillere å styre klar av dette oppgjøret.

 

Sampdoria – Inter

FBL-EUR-C3-WOLFSBURG-INTER : News Photo

Det var et drag av resignasjon over Roberto Mancini torsdag, da han uttalte at laget kanskje ikke kan ta steg i riktig retning uten europacup-spill kommende sesong. Umiddelbart virker det lite trolig at Nerazzurri skal evne nevnte med åtte poeng opp til Sampdoria på 5. plass. 

En seier søndag kan imidlertid være viktig, ettersom det er trolig at begge klubbene i sesongens Coppa Italia-finale allerede har kvalifisert seg. Etter alle solemerker går dermed en Europa League-plass til klubben som ender på 6. plass i Serie A. Mancini holdt Xherdan Shaqiri på benken torsdag, noe som bety at Mancini allerede hadde dette oppgjøret i tankene. 

Beste Spill: Borteseier - 2.70

 

Udinese – Fiorentina

Fiorentina ble møtt av om lag 1000 jublende fans da de returnerte i nattens mulm og mørke fredag. Fiorentina-spillerne har knapt hatt tid til å dusje før de skal i aksjon igjen mot Udinese. Viola kjemper fortsatt i Europa League, Coppa Italia og befinner seg på 3. plass i den hjemlige serien. Vincenzo Montellas gutter opplever med andre ord en briljant sesong - men, må vokte seg vel for ikke å bli utbrent. 

Udinese har på sin side en høyst ordinær sesong, men ga oss en påminnelse om at de ikke er walkovermateriale med seieren over Torino. Et kraftig endret Fiorentina-lag vil slett ikke få lett spill. 

Beste Spill: Uavgjort - 3.70