Serie A, tippetips: Scoringsfest i kampen Juventus vs Napoli


Genoa 2.2, Uavgjort 3.2, Verona 3.3

En eller to spillere var ikke engang født sist disse lagene møttes i toppseiren i april 1992. Dersom du finner nevnte litt urovekkende, skal du vite at du ikke er alene. 

Likevel er det et par veteraner som kan komme til å prege dette oppgjøret. Luca Toni er Veronas toppscorer med fem mål, mens Genoas Alberto Gilardino står med nøyaktig samme antall fulltreffere. Det er sistnevnte som jeg personlig ville satt penger på som målscorer til 2.60 i odds. Gilardino har fått en ny vår etter trener Gian Piero Gasperinis retur. Fire av scoringene har kommet i løpet av de fire siste kampene. 


Atalanta 2.05, Uavgjort 3.25, Bologna 3.6

Ingen av klubbene går inn i denne kampen i særlig god form. Atalanta mangler mer enn halve startelleveren, hvorav Mario Yepes, Stefano Lucchini og Gianpaolo Bellini alle mangler i forsvarsrekka. Carlos Carmona og Giacomo Bonaventura blir ikke å finne på midtbanen, mens angriper German Denis er suspendert. Bologna har på sin side kun to friske vingbacker - et aldri så lite problem for et lag hvis foretrukne formasjon er 3-5-1-1. 

Atalanta er favoritter her grunnet den sterke hjemmestatistikken - de har nemlig ikke tapt mer enn én kamp hjemme i Bergamo. Men, Bologna har vært i god form den siste tiden, og holdt rent bakover i samtlige av sine tre seneste kamper. Uavgjort er hvor pengene ligger gjemt, tror jeg. 


Cagliari 2.1, Uavgjort 3.25, Torino 3.5

Fjorårets tilsvarende oppgjør var av det ville slaget. Cagliari scoret først, før Torino svarte med to scoringer signert Alessio Cerci. Vertene utlignet så, før de tok ledelsen igjen tre minutter før fulltid. Torino bragte deretter balanse i regnskapet med et straffespark to minutter på overtid. Daniele Conti fant likevel tid til å fastsette sluttresultatet til 4-3 til Cagliari. 

Dersom du synes å dra kjensel på kampforløpet, er det fordi enkelte av Torinos kamper denne sesongen har vært av samme kaliber. Granata spilte 3-3 mot både Livorno og Inter i oppgjør som fulgte samme oppskrift. Kombinasjonen av Cercis scoringsegenskaper og manglende evne til å forsvare seg, gjør dem til et morsomt lag å følge. Over 2.5 scoringer er godt priset til 2.16 i odds. 


Chievo 3.75, Uavgjort 3.3, Milan 2.0

Politiske intriger, krangel på styrerommet og rykter om at en forhenværende spiller har signert en intensjonsavtale om å overta treneransvaret før den nåværende har fått sparken? Alt i løpet av en hektisk uke i Milano. AC Milan har sågar rukket å tape mot Barcelona på Camp Nou. Det er selvsagt ingen krise, men tabellen viser at Rossoneri kun har sanket 12 poeng etter 11 kamper. Dét er krise. 

Milan bør i det minste få en liten opptur mot Chievo, et lag som de har slått i hvert eneste av de 13 foregående møtene. Borteseier. 


Parma 2.35, Uavgjort 3.2, Lazio 3.0

Lazio tok et stort steg i retning utslagsrundene i Europa League med seieren over Apollon Limasol (2-1) på Stadio Olimpico. Det var imidlertid ikke det mest overbevisende vi har sett av Biancocelesti. Klubben står uten borteseier på sine syv seneste - samtlige turneringer inkludert - denne sesongen. Parma har, til tross for tap mot Juventus sist, vært solide på eget gress. De er gode nok til å ta seieren til 2.35 i odds. 


Roma 1.18, Uavgjort 6.5, Sassuolo 13.5

På papiret er denne kampen avgjort selv før avspark. Men, sist vi sa det samme, gikk Sassuolo hen og spilte uavgjort mot Napoli på bortebane. Jeg forventer ikke at Rudi Garcias Roma gjør samme tabbe, men det er ikke mye å hente på å satse på dem her. Sett heller pengene på Under 2.5 scoringer til 2.20 i odds. Roma har kun sluppet inn to baklengs denne sesongen, og scorer stadig færre selv - nå som Francesco Totti og Gervinho er ute med skader. 


Fiorentina 1.38, Uavgjort 4.45, Sampdoria 8.0

Nå som Europa League-avansementet er i boks, kan Fiorentina igjen konsentrere seg om de hjemlige serieforpliktelsene. En treg start på fjorårssesongen så Vincenzo Montellas gutter havne i bakleksa. Resultatene har derimot gradvis bedret seg, og Viola var svært uheldige som tapte mot Napoli på tampen av forrige måned. Klubben bør ikke glippe her, men med så vidt snau odds bør du heller vurdere å sette et spill på at begge lagene scorer til 2.10 i odds. Fiorentina har, tross alt, sluppet inn to baklengs i hver av sine tre nyligste hjemmekamper. 


Juventus 1.73, Uavgjort 3.65, Napoli 4.85

Rafael Benítez er en svoren tilhenger av å ta ting med ro. "Først skal vi ta en pause", uttalte Napoli-treneren etter lagets seier over Marseille onsdag kveld, for så å fortelle at han hadde gitt spillerne fri neste dag. Glem det faktum at laget kun var fire dager unna sin kanskje viktigste kamp denne sesongen. 

Benitez hadde allerede startet planleggingen ved å la to nøkkelspillere - Marek Hamsik og Valon Behrami - få stå over mot Marseille. Juventus gjorde sine saker godt i 2-2 kampen mot Real Madrid, men de var i aksjon én dag tidligere, og kan i tillegg se frem til å få Giorgio Chiellini tilbake fra karantene. Begge lagene har satt en imponerende taktfart denne sesongen, og står med 28 poeng 11 kamper inn i sesongen. Frykten for å la Roma stikke av et påtagelig. Disse lagene vil spille for å vinne, ettersom uavgjort ikke er godt nok. Av den grunn vil jeg anbefale å satse på at begge lagene scorer til 1.78 i odds. 

Sats på helgens Serie A-kamper her!