Serie A, Tippetips: Sats på at Napoli og Inter sørger for mål!


Lørdag

Catania 2.65, Uavgjort 3.15, Verona 2.65

Juventus’ kamp mot Sassuolo skulle egentlig vært lørdagskampen. Det var før Bianconeris Champions League-oppgjør mot Galatasaray ble forskjøvet til neste dag. I stedet får vi anledning til å se tabelljumbo Catania, og et Verona-lag med én seier på fremmed gress, i beste sendetid. 

Begge lagene ligger an til å mangle en rekke nøkkelspillere - inkludert Sergio Almiron og Gonzalo Bergessio for vertene, mens Verona må klare seg uten Bosko Jankovic. Uavgjort er der hvor profitten ligger, etter mitt syn.


Søndag

Chievo 2.2, Uavgjort 3.15, Sampdoria 3.3

Trenerbytter har gjort underverker for begge disse klubbene. Chievo har vunnet alle sine tre kamper etter at de hentet tilbake Eugenio Corini. Sampdoria kan vise til fem av ni mulige poeng etter at de ansatte Sinisa Mihajlovic. Begge trenerne har først og fremst fokusert på å tette igjen bakover, slik at det trolig ikke ligger an til mange scoringer her. Under 2.5 mål er ikke spesielt fristende priset med 1.50 i odds, men skal være nokså "bankers". 

Fiorentina 1.4, Uavgjort 4.4, Bologna 7.5

Fiorentina satte punktum for gruppespillet i Europa League med 2-1 seier over ukrainske Dnipro. Det betyr at Viola vant sin gruppe, og samtidig at laget er seedet i forkant av trekningen. Av mindre hyggelige nyheter kan nevnes at klubblegen bekrefter Mario Gomez' fravær til over vinterpausen. 

De skal likevel kunne gjøre av med 19.plassen Bologna - hvis klubb ikke har vunnet en eneste kamp siden oktober. Sats på Giuseppe Rossi som målscorer til 2.18 i odds. Den tidligere Manchester United-angriperen har notert seg for 12 scoringer på 15 Serie A-kamper denne sesongen. 

Genoa 2.1, Uavgjort 3.2, Atalanta 3.5

Etter at disse lagene gikk på tilsvarende skuffende tap forrig helg - begge ledet tidlig i kampen, fikk en mann utvist, og tapte til slutt 1-2 - vil både Genoa og Atalanta ønske å reise kjerringa. Dessverre er klubbene like tynt bemannet om dagen, ettersom nøkkelspillere er skadet og suspendert. Genoa stiller uten Thomas Manfredini, Daniele Portanova og Juraj Kucka; Atalanta må på sin side plukke startelleveren uten å ha tilgang på Guglielmo Stendardo, Mario Yepes, Cristian Raimondi og Cristiano Del Grosso - for å nevne noen. 

Av disse klubbene er det imidlertid vertene som har levert den beste fotballen. Tapet søndag var kun deres andre siden september. Dette lukter hjemmeseier, spør du meg. 

Lazio 1.45, Uavgjort 4.25, Livorno 6.75

Tiden er i ferd med å løpe ut for Vladimir Petkovic i Lazio. Klubbeier Claudio Lotito uttalte etter 2-4 tapet mot Napoli tidligere denne måneden at treneren hadde tre kamper på seg til å snu skuta. Den første endte med 0-1 tap for Torino. I mellomtiden har Petkovic blitt nevnt som mulig arvtaker til den sveitsiske landslagsjobben når Ottmar Hitzfeld takker av. 

Livorno er et svakt lag, som er spesielt dårlige på bortebane. Det er imidlertid ikke mer enn tre dager siden Lazio-spillerne var i aksjon mot tyrkiske Trabzonspor, og nå seks kamper uten seier i Serie A. Uavgjort til 4.25 i odds er verdt å vurdere

Parma 1.8, Uavgjort 3.65, Cagliari 4.1

Fire seiere, seks uavgjorte og fem tap hver. Parma og Cagliari følger hverandre som skygger i seriespillet. Lagene har sågar nesten identiske skadeproblemer i forkant av møtet på Stadio Ennio Tardini. Vertene mangler to av tre sentrale midtbanespillere i form av Marco Parolo og Walter Gargano; Gjestene har kun én spiller tilgjengelig i samme posisjon - Daniele Conti. Legg også til at Victor Ibarbo mangler i angrepet. 

At Parolo - som har notert seg for seks fulltreffere fra sin posisjon på midtbanen denne sesongen - er spesielt ødeleggende. Med to reduserte lag i aksjon vil jeg satse på uavgjort igjen. 

Udinese 1.95, Uavgjort 3.35, Torino 3.8

Akkurat i tide til jul - og nyttårsfeiring er Antonio Di Natale tilbake fra skade for Udinese. De vil trolig trenge ham mot et Torino-lag som har gjort det til en vane å score flittig. Alessio Cerci og Ciro Immobile har 14 mål til sammen denne sesongen, og laget har kun gått målløse av banen ved tre anledninger - inkludert kampene mot Juventus og Napoli. Oddsen på at begge lagene scorer er 2.02, og følgelig fristende. 

Juventus 1.15, Uavgjort 7.0, Sassuolo 17.0

Hva nå, Juventus? Deres hjemlige dominans til tross; Bianconeri forsvant ut av Champions League etter kun én seier på seks gruppespillkamper. Spekulasjonene rundt trener Antonio Contes fremtid har allerede begynt å svirre. Mannen selv har snakket mye og lenge om hvor vanskelig det er å skulle hevde seg på den største europeiske fotballscenen med et budsjett som er langt mindre enn Manchester City og Real Madrid. 

Conte var heller ikke sen med å understreke at et tredje strake seriemesterskap ville være en formidabel prestasjon. Ikke siden 30-tallet har Juventus evnet det samme. Bianconeri bør kunne ta et nytt steg mot ligatittelen søndag, selv om det vil være klokt å ikke ta dette for gitt. Sassuolo har allerede spilt uavgjort mot både Napoli og Roma, men gjestenes toppscorer Domenico Berardi er ute med karantene her. Jeg har sans for at Juventus ikke slipper inn baklengs til 1.60 i odds

Napoli 1.9, Uavgjort 3.5, Inter 3.8

Juventus er ikke de eneste som må finne seg i å ha blitt slått ut av Europas gjeveste klubbturnering. Det ble felt mang en tåre blant Napoli-spillerne onsdag kveld, da de ble det første laget i Champions League-historien som ikke gikk videre fra gruppespillet med 12 poeng. 

De er nødt til å legge skuffelsen bak seg kjapt, ettersom dette er et ekstremt viktig oppgjør. Inter befinner seg kun fire små poeng bak Napoli, og har bare tapt én Serie A-kamp hittil denne sesongen. Begge lagene har slitt med rufsete forsvarsspill den siste tiden, hvorav begge har sluppet inn tre mål i sin siste seriekamp. Sats på Over 2.5 scoringer til 1.75 i odds.

Sats på helgens Serie A-kamper her!