Serie A, Tippetips: Sats på at AC Milan vinner mot erkerivalen Inter


Lørdag

Livorno 3.1, Uavgjort 3.2, Udinese 2.3

“Vår sesong starter i januar", uttalte Udinese-eier Gianpaolo Pozzo denne uken. Det var et velmenende utsagn, selv om han kanskje burde ventet ytterligere et par dager med å annonsere det. Han ønsker vel ikke at laget skal miste fokus i forkant av oppgjøret mot en overkommelig motstander? Og skulle det ikke bli seier, vil Udinese havne enda nærmere den fryktede nedrykksstreken før vinterpausen. 

Begge disse lagene er i elendig form. Livorno har plukket ett fattig poeng i løpet av sine fem seneste kamper, mens Udinese kommer rett fra et 0-2 tap mot Torino på hjemmebane. Jeg forventer få scoringer her. 


Cagliari 3.7, Uavgjort 3.3, Napoli 2.0

Rafael Benítez har kun vært i Napoli i seks måneder, men har allerede begynt å plukke priser. Torsdag ble han tildelt både Vesuvio d'Oro og "Naples Sporting Citizen" av byens olympiske komité. Utmerkelsene er en anerkjennelse av spanjolens suksess som trener, så vel som mannens forsøk på å ta del i den lokale kulturen. 

Benitez benyttet anledningen til å nappe i klubbeierens buksebein med tanke på forsterkninger i januar. "Jeg håper jeg fortjener alle disse gavene", sa han. "Jeg forventer at den neste (gaven) kommer når overgangsvinduet åpner". Den forhenværende Liverpool-treneren kan vise at han er verdt slike investeringer med en ny seier mot Cagliari. Men, vertene er ubeseiret på sine fem seneste, selv om de må klare seg uten to av sine beste spillere i form av Victor Ibarbo og Mauricio Pinilla. Borteseier! 


Søndag

Bologna 2.05, Uavgjort 3.25, Genoa 3.65

Det er ikke sikkert Stefano Pioli rekker å spise kveldsmat i Bologna. Laget befinner seg på 19.plass i Serie A, og Felsinei står uten seier på sine seks seneste kamper. Klubben har heller ikke funnet nettmaskene mer enn tre ganger i løpet av samme periode. Dersom trener Pioli ikke makter å sikre et godt resultat mot Genoa, er sjansene store for at han er historie før kvelden er omme. 

Genoa har slakket av den siste tiden, og står kun med tre poeng på fire kamper. De er det beste laget av disse, og verdt å satse på i markedet for Dobbelsjansen (Seier/Uavgjort) til 1.72 i odds. 


Atalanta 8.5, Uavgjort 4.3, Juventus 1.4

Som om ikke Antonio Conte har tilstrekkelig med kvalitetsspillere tilgjengelig... Simeone Pepe fikk sin første opptreden i Juve-trøya på mer enn et år nylig. En rekke skader har truet med å sette karrierepunktum for midtbanespilleren, men fikk altså sin første kamp på 396 dager onsdag i klubbens Coppa Italia-seier over Avellino. 

Etter et så vidt langt skadeopphold vil han sikkert ikke brukes i overkant mye nå i starten. At Pepe blir å finne på benken mot Atalanta kan vi imidlertid ta for gitt. Conte kan dermed la Pepe få slippe innpå dersom Juventus dominerer kampen, som de tross alt har gjort en rekke ganger den siste tiden. Bianconeri har vunnet sine siste åtte kamper uten å slippe inn baklengs. Sats på at det samme skjer igjen til 2.14 i odds. 


Roma 1.22, Uavgjort 6.1, Catania 12.0

Roma avga to nye poeng mot AC Milan mandag, men ting er fremdeles ikke så ille som de kunne vært. Giallorossi fryktet at de måtte klare seg uten midtstopper Leandro Castan i ytterligere en periode etter at han hinket av banen etter en halvtime spilt. Det var kanskje ikke en overraskelse at det var første gang Roma slapp inn mer enn ett mål i en kamp denne sesongen. 

Uavgjort på San Siro til tross; Roma har spilt bedre i de to seneste kampene. Catania, derimot, har ikke bare tapt alle av sine åtte bortekamper hittil, men til alt overmål sluppet inn 21 baklengs. Sats på at Roma vinner - selv med ett måls handicap til 1.75 i odds. 


Sampdoria 2.45, Uavgjort 3.1, Parma 2.95

Scoringer kan bli mangelvare på Marassi søndag, ettersom begge lagene mangler nøkkelspillere i angrep. Antonio Cassano er ute med karantene for Parma (og kan ha spilt sin siste kamp for klubben, dersom ryktene om en overgang er noe å tro på). Det samme gjelder Sampdorias Manolo Gabbiadini. Det er fremdeles ikke sikkert hvorvidt hjemmelagets toppscorer - Eder - rekker kampen. Vurdér derfor å satse på Under 1.5 scoringer til 2.95 i odds. 


Sassuolo 4.0, Uavgjort 3.55, Fiorentina 1.85

Juan Cuadrados karantene betyr at det nok en gang er Giuseppe Rossi som har ansvaret for å score målene for Fiorentina denne helgen. Heldigvis har han hatt for vane å gjøre nettopp dét med sine 13 fulltreffere denne sesongen - tre mer enn sin nærmeste rival Carlos Tevez. Det er heller ikke et drawback for Rossi at Borja Valero serverer målgivende pasninger som denne:

Dette skal være en god mulighet til å øke målbeholdningen, mot et Sassulolo som har sluppet inn 35 baklengs på 16 kamper. Oddsen på at Rossi (2.45) finner målet i løpet av kampen virket greit. 

Sats på helgens Serie A-kamper her!