Serie A, Tippetips: "Nye" AC Milan kan vinne igjen!


Lørdag

Livorno 3.0, Uavgjort 3.2, Parma 2.4

Den nye året har på mange måter startet som 2013 sluttet: Med tap. Amaranto har plukket ett fattig poeng på sine syv seneste kamper, og kun vunnet én kamp siden september. Tatt i betraktning at klubbens neste kamp er mot Roma, har de virkelig ikke råd til å tape igjen her.

Det som derimot taler til deres fordel, er at Parma må klare seg uten en rekke førstelagsspillere; inkludert suspenderte Mattia Cassani og skadede Walter Gargano. Roberto Donadonis menn hadde heller ikke den beste bortestatistikken å vise til selv uten fravær. 

Uavgjort synes som et mulig utfall her.

 

Bologna 3.1, Uavgjort 3.1, Lazio 2.4

Lazio-spillerne kunne feire klubbens 114 år torsdag. Hernanes ga lagets maskot, "Ørnen Olimpia" et noe nervøst kyss for å markere begivenheten. 

Edy Rejas retur som trener har løftet laget, likeledes 1-0 seieren over Inter i hans første kamp. Biancocelesti trenger uansett å vise at resultatet ikke var et blaff.

Klubben har ikke vunnet en eneste bortekamp denne sesongen. Ettersom Alessandro Diamanti er tilbake i vertenes lagoppstilling, synes Lazio priset altfor snaut. Jeg satser på uavgjort igjen her.


Søndag

Torino 2.9, Uavgjort 3.1, Fiorentina 2.5

Fiorentina la Giuseppe Rossis skadeproblemer til side i 2-0 seieren over Chievo onsdag, og tok seg dermed videre til kvartfinalene i Coppa Italia. I angriperens fravær stiller dermed Vincenzo Montella i 4-3-3 uten en utpreget spiss. Den 21-årige polakken Rafal Wolski er i stedet å finne som en "falsk Nummer 9". Treneren kan meget vel vurdere lignende her, ettersom Mario Gomez trolig ikke er tilbake i aksjon før neste måned. 

Dette er ikke en ideell kamp å foreta eksperimenter i. Selv om Torino tapte mot Parma mandag, har de gjort sine saker godt denne sesongen. Spesielt på eget gress, hvor kun Juventus har tatt full pott. Torino akter å gi Fiorentina kamp til døra. Men, Rossis fravær til tross; Viola har fortsatt rikelig av muligheter til å slå tilbake her. 1.90 i odds for Over 2.5 scoringer er fristende.


Atalanta 1.9, Uavgjort 3.4, Catania 4.0

Francesco Lodis retur har vist seg som akkurat hva Catania hadde behov for. Midtbanespilleren hjalp dem til seier mot Bologna mandag - klubbens tredje denne sesongen. Kan Elefantene bygge videre på det resultatet mot et Atalanta som tapte 0-3 mot AC Milan på San Siro? Mye mulig, men jeg holder meg til Under 2.5 scoringer til 1.75 i odds. 

De seks seneste møtene mellom disse lagene har nemlig ikke gitt mer enn syv mål totalt...

 

Cagliari 7.75, Uavgjort 4.1 Juventus 1.44

Kan noe stoppe Juventus nå? Etter at de knuste Roma i Torino, er Bianconeri åtte poeng klar i toppen av Serie A. Heller enn å spørre om Antonio Contes mannskap vinner Scudetto'en, undrer journalistene om laget kan passere 100 poeng denne sesongen. Seier søndag betyr at Juventus har 52 poeng ved halvspilt sesong. 

Cagliari har faktisk spilt nokså bra på hjemmebane denne sesongen, hvorav kun én av ni kamper har endt med tap. Du skal imidlertid tilhøre de virkelig optimistiske dersom de velger å satse mot de regjerende mesterne i nåværende form. Jeg ville vurdert Over 2.5 scoringer til 1.90 i odds. 

 

Roma 1.36, Uavgjort 4.4, Genoa 8.5

Roma får sjansen til å hevne tapet mot Juventus før heller enn senere, ettersom lagene møtes i kvartfinalen av Coppa Italia. Romas nyervervelse Radja Nainggolan fikk sin debut i cupoppgjøret mot Sampdoria sist, og leverte en solid forestilling. Han forventes å være i aksjon igjen søndag på bekostning av suspenderte Daniele De Rossi. 

Hjemmelaget skal ikke ha nevneverdige problemer med å slå Genoa, men oddsen på Roma-seier er bare for lav til å friste. Vurdér Under 2.5 scoringer til 1.85 i odds. Roma har fremdeles bare sluppet inn to baklengs på eget gress denne sesongen. Vel og merke har de heller ikke imponert fremover i sine to kamper etter vinterpausen.

 

Verona 3.8, Uavgjort 3.35, Napoli 1.95

Verona har sanket 24 poeng av 27 mulige denne sesongen. Det eneste feilskjæret kom mot byrivalene Chievo. De neste tre kampene på Bentegodi vil derimot sette dem ettertrykkelig på prøve. Etter oppgjøret mot Napoli søndag, venter Roma og Juventus i de neste hjemmekampene. 

Laget er på alle måter potent. Luca Tonis form i angrepet har vært så vidt god, at ekspertene begynner å leke med tanken på at han skal spille for landslaget igjen. Jorginhos innsatsen på midtbanen har fått enkelte av Europas toppklubber til å sperre øynene opp. Til 3.85 i odds vil jeg kanskje ta sjansen på hjemmeseier. 


Sassuolo 4.9, Uavgjort 3.6, Milan 1.72

Endelig har AC Milan grunn til optimisme, etter at de startet året med en etterlengtet seier.

3-0 over Atalanta smakte enda bedre siden det inkluderte 18-åringen Bryan Crisantes første scoring. Spillerens gjennombrudd - sammen med Keisuke Hondas inntreden - kan være hva klubben trenger for å løfte seg. 

Selvtillit ligger i tillegg å finne i å ta tre poeng mot Sassuolo - et lag som virker å ha mistet troen helt etter imponerende resultater i november. Borteseier!