Serie A, Tippetips: Napoli slår Roma!


Napoli gjør av med Roma, mens Fiorentina tar sikte på å slå Juventus igjen, tror Unibets Paolo Bandini...

Juventus 1.40, Uavgjort 4.80, Fiorentina 8.00

For fem måneder siden slo Fiorentina selveste Juventus. Viola fant nettmaskene fire ganger iløpet av 25 minutter, og snudde dermed kampen fra 0-2 på Stadio Artemio Franchi. Klubben er fremdeles den eneste som har gått seirende ut av et seriemøte med Bianconeri denne sesongen.

Utsiktene til en reprise er derimot ikke de beste. For det første går kampen av stabelen på Juventus Stadion, hvor vertene fremdeles ikke har avgitt poeng. Fiorentina spiller da heller ikke like godt som de gjorde for fem måneder siden. Med Giuseppe Rossi ute, og Mario Gomez til gode å finne formen etter kneskaden, har scoringsleveransene vært ustabile. Jeg liker utsiktene til at hjemmelaget ikke slipper inn baklengs til 1.94 i odds.


Bologna 1.95, Uavgjort 3.45, Sassuolo 4.00

Tilværelsen uten Alessandro Diamanti fortsetter å plage Bologna, hvis klubb ikke har evnet å finne veien til nettmaskene i noen av sine tre seneste kamper. Sassuolo, derimot, har hentet tilbake gamletreneren Eusebio Di Francesco, etter at Alberto Malesani tapte samtlige fem kamper.

Nå som begge av Sassuolos førstevalg offensivt - Domenico Berardi og Simone Zaza - er suspenderte, er utsiktene til mange scoringer dårlig. Sats på Under 1.5 scoringer til 3.15 i odds.

 

Chievo 2.20, Uavgjort 3.20, Genoa 3.60

Chievos toppseriekontrakt er fremdeles usikker. Verona-klubben ligger a poeng med 18. plassen Livorno, og "De Flyvende Esler" har et desperat behov for å bedre hjemmeformen. Det blir imidlertid ikke lett mot Genoa, nå som to av tre backer - Dario Dainelli og Bostjan Cesar - og en vingback - Gennaro Sardo - alle er ute med suspensjoner. Samtlige fravær tatt i betraktning gjør borteseier aktuelt her.

 

Inter 1.53, Uavgjort 4.00, Torino 6.75

Hernanes' ankomst, samt at det er funnet plass til Mauro Icardi i startelleveren, har gitt Inter Milan et løft - selv om resultatene ikke helt står i stil med prestasjonene. Torino er på sin side på nedadgående. For ikke mange ukene siden kunne det se ut som om Granata ville klatre forbi Nerazzurri på tabellen. Èn seier på de fem seneste kampene gjør imidlertid at Torino befinner seg nede på niende plass.

Ingen av disse lagene scorer så mange mål som de bør være i stand til. Kun to av Inters siste 10 kamper har inneholdt mer enn to mål. Sats på Under 2.5 mål til 2.10 i odds.

 

Lazio 1.65, Uavgjort 3.65, Atalanta 6.00

Akkurat idet det virket som om Lazio var i ferd med å rote seg bort, slo de tilbake med en imponerende borteseier mot Fiorentina. Hovedstadsklubben har grunn til å tro på at oppturen fortsetter søndag, selv om kampen går foran et tilnærmet tomt Stadio Olimpico. Årsaken er supporternes protester mot klubbeier Claudio Lotito. Sats på at Lazio ikke slipper inn baklengs til 1.98 i odds.

 

Parma 1.75, Uavgjort 3.65, Verona 4.85

Roberto Donadoni kan atter igjen velge fra en fulltallig tropp, når Parma jakter sin 14. kamp uten tap. Verona er også tilnærmet tilbake til full styrke, med Alejandro Gonzalez som eneste påtagelige fravær. Formen deres er imidlertid ujevn. Laget har vunnet to strake bortekamper på rad for første gang denne sesongen, men kun plukket to poeng i seks kamper siden midten av januar.

Med Luca Toni tilbake i laget, og med vissheten om at motstanderen er direkte rivaler til Europa League-plass, forventer jeg at de kjemper godt her. Uavgjort er priset til 3.65 i odds, og følgelig et bedre alternativ enn hjemmeseier.

 

Sampdoria 1.82, Uavgjort 3.60, Livorno 4.50

Forrige helgs poengdeling mot Napoli kan ha gitt Livorno et kjærkomment løft. Vel, kanskje ikke. Nedrykksrivalene Chievo, Bologna og Sassuolo har alle sikret seg tilsvarende resultater mot Napoli denne sesongen. Sannheten er at Rafael Benitez' gutter har en lei uvane med å avgi poeng mot bunnlagene i Serie A.

Og det er nettopp det Livorno er. I motsetning til Sampdoria, hvis oppsving under Sinisa Mihajlovic ble bekreftet med borteseieren mot Torino. Hjemmeseier!

 

Napoli 2.30, Uavgjort 3.30, Roma 3.30

En gang for lenge siden skulle begge disse lagene utfordre Juventus i kampen om Scudetto. I skrivende stund er dét kun en fjern drøm. Når denne kampen sparkes i gang, vil Roma har to kamper til gode på serielederen - men kan også befinne seg 14 poeng bak. Napoli vil på sin side ligge hele 20 poeng etter Juventus.

Rafael Benítez hadde et snev av realisme over seg tidligere denne uken, da han vedgikk at laget var ute av kampen om seriegullet. Den tidligere Liverpool-treneren er imidlertid veldig interessert i å klatre forbi Roma. Napoli vant 3-0 sist disse lagene møttes på Stadio San Paolo, i returoppgjøret av semifinalen i Coppa Italia. Resultatet ved denne korsveien kan meget vel bli jevnere. Ettersom Maicon og Daniele De Rossi ikke blir å se i aksjon for gjestene, satser jeg på ny hjemmeseier her.