Serie A, Tippetips: Napoli kan slå Juventus!


Lørdag

Bologna 2.35, Uavgjort 3.2, Atalanta 3.10

Er det på tide at Bologna henter tilbake gamletreneren Stefano Pioli? Manageren fikk fyken tilbake i januar, da laget lå på 17.plass i Serie A. Rossoblu befinner seg i nøyaktig samme posisjon nå under ettfølgeren Davide Ballardini. Ryktene vil ha det til at disse trenerne atter igjen kan komme til å bytte plass dersom Bologna taper helgens oppgjør mot Atalanta.

Sett i lys av at gjestene har vunnet alle sine fem seneste Serie A-kamper, synes akkurat trenerskifte som en realistisk mulighet. 3.10 i odds på at Atalanta vinner er i mine øyne svært generøst.

 

Milan 1.44, Uavgjort 4.2, Chievo 7.5

Så sent som forrige lørdag ble det hevdet at Clarence Seedorfs jobb hang i en tynn tråd. To kamper - og fire poeng senere - melder italienske aviser at nederlenderen nok en gang sitter trygt. Man kan bare håpe at klubbeiere ikke er så kjappe på avtrekkeren som avisene vil ha det til, men med Silvio Berlusconi kan man aldri vite. 

Onsdagens seier mot Fiorentina kan umulig ha gjort skade på moral og selvtillit - og det var på alle måter oppløftende å se Mario Balotelli ta ansvar for laget - noe han sjelden har gjort denne sesongen. Mangefølelsen min sier at det kan bli et åpent oppgjør - mot et Chievo-lag som satte tre baller forbi Bologna-keeperen onsdag. Sats på Over 2.5 scoringer til 2.00 i odds.

 

Søndag

Sassuolo 6.50, Uavgjort 3.85, Roma 1.55

Med nåværende driv vil Roma ende sesongen med 88 poeng - tilstrekkelig til å vinne Scudetto de syv seneste sesongene. Likevel; denne sesongen vil de ikke engang være i nærheten av gull, ettersom Juventus selv styrer mot å knuse 100 poeng-grensen.

Det ser imidlertid ikke ut til å ha lagt en demper på Giallorossis motivasjon, noe Alessandro Florenzis feiring av seiersmålet mot Torino viste. Laget bør ha små problemer med å gjøre av med et Sassuolo som - til tross for et lite oppsving under Eusebio Di Francesco - allerede virker å være klar for Serie B. Sats på at Roma vinner med -1 i handicap til 2.55 i odds.

 

Lazio 2.15, Uavgjort 3.3, Parma 3.60

Parmas 17 kamper uten tap fikk sitt endelikt mot Juventus denne uken. Roberto Donadonis gutter kunne likevel ta med seg mye positivt fra et oppgjør hvor de neste klarte å ta med seg ett poeng - til tross for at de fikk Amauri sendt av banen. Laget har definitivt vært mer solide enn Lazio den siste tiden, en klubb som håper å ha Miroslav Klose tilbake i tide til denne kampen. Lazio må uansett klare seg uten Cristian Ledesma og Lucas Biglia på midtbanen.

Til 3.60 i odds er det verdt å sette noen kroner på borteseier. Dersom du er av den litt mer forsiktige typen, kan Parma/Uavgjort i markedet Dobbelsjansen (1.65) være mer aktuelt

 

Sampdoria 3.00, Uavgjort 3.2, Fiorentina 2.50

Etter at de slo Napoli i helgen, gikk Fiorentina direkte hen og tapte mot AC Milan på eget gress. Fornyet håp om Champions League-spill forsvant trolig like raskt som de oppstod. Oppgaven nå består i å avslutte sesongen så godt som overhodet mulig, og å befeste Europa League-plassen. 

Alt hadde vel og merke vært lettere dersom de ikke hadde måttet klare seg uten sine to toppspisser - Giuseppe Rossi og Mario Gomez. Alessandro Matri viste nok en gang sine feil og mangler i nevnte duos fravær onsdag, der han kastet bort et par gylne muligheter. Sampdoria virker på sin side giftige om dagen. Jeg liker utsiktene til hjemmeseier her!

 

Torino 1.90, Uavgjort 3.30, Cagliari 4.25

Ciro Immobile noterte seg for sitt 17. Serie A-mål mot Roma sist - men også et gult kort som holder ham ute av Torinos kamp denne helgen. Cagliari må på sin side klare seg uten Daniele Conti og Mauricio Pinilla, som begge er suspenderte. Med Nene i form på topp er det likevel gode sjanser til at Pinilla ikke hadde fått spilletid uansett. 

Torino har vært på nedadgående den siste tiden. Selv om noe skal tilskrives motstanderne, er oddsen på hjemmeseier snau for et lag med én seier på sine seks seneste. Jeg velger å satse på uavgjort!

 

Verona 2.20, Uavgjort 3.35, Genoa 3.40

Genoa tok et nytt steg mot fornyet Serie A-kontrakt med 2-0 seieren over Lazio. Det betyr at klubben står med 39 poeng. Verona rundet 40 poeng ved inngangen av denne måneden, og har etter den tid gitt inntrykk av at de allerede har funnet frem solhatt og svømmebriller - 0-0-4. Laget har ikke scoret mål på mer enn en måned. Jeg vil uansett tro at det endrer seg mot en motstander som må klare seg uten Matuzalem på midtbanen og Luca Antonini og Sime Vrsaljko i forsvar. Jeg har sans for 1.98 i odds på at begge lagene scorer.

 

Napoli 2.85, Uavgjort 3.25, Juventus 2.45

Juventus må finne på annet enn å stole på Carlos Tevez - i hva som tegner til å bli en av de vanskeligste oppgjørene denne sesongen. Argentinerens fravær vil naturlig nok påvirke Juventus. Bianconeri er nå ubeseiret på 22 kamper, men hadde kanskje ikke kommet fra det med full pott i de to seneste, hadde det ikke vært for Tevez.

Napoli, derimot, var i stand til å la en rekke førstelagsspillere hvile sist - inkludert Gonzalo Higuain - i seieren mot Catania. Det betyr at de er uthvilte til helgens oppgjør mot "Den Gamle Dame". Partenopei har vært kronisk ujevne denne sesongen, men mot de aller beste på eget gress har de vært på sitt aller beste. Hjemmeseier!