Serie A, TIppetips: Milans Clarence Seedorf med vrien debut mot Verona!


Lørdag

Roma 1.18, Uavgjort 7.0, Livorno 13.0

Livornos nye trener trakk seg nesten første dag på jobb.

Attilio Perotti, en mangeårig bidragsyter i klubben, hadde fungert som klubbens Tekniske Direktør i forkant av sparkingen av Davide Nicola denne uken. Da han skulle presenteres som klubbens nye trener, ble pressekonferansen forstyrret av 13 supportere som banet seg vei og beskyldte ham for dårlige spillerkjøp. 

Perotti, som også hadde en kort periode som trenervikar i 2012, uttalte at han måtte "sove på" beslutningen om å ta jobben, men valgte altså å ta tømmene. Det kan meget vel hende at han skulle ønske at han kunne sove seg gjennom denne uken. Bare sånn for å slippe å møte Roma. Giallorossi bør vinne komfortabelt, men det er vanskelig å finne gode spillobjekt når Roma er så vidt store favoritter. Du kan alltids vurdere 1/1 i markedet HT/FT til 1.60 i odds.


Juventus 1.17, Uavgjort 7.5, Sampdoria 14.0

 

Juventus ligger fremdeles åtte poeng klar i toppen av Serie A, men Carlos Tevez er likevel klar på at seriemesterskapet ikke er i boks. "Vi har fortsatt en rekke ekstremt vanskelige kamper som venter i andre halvdel av sesongen", uttalte han til Gazzetta dello Sport. "Vi er nødt til å spille borte mot Napoli, Roma, Lazio, Milan og Udinese. Så det er fortsatt mye jobb som skal gjøres". 

Hjemmeoppgjør mot Sampdoria representerer derimot ikke et av de vanskeligste oppgjørene. Men, Blucerchiati har vært en vanskelig motstander for Juventus de siste årene. De regjerende seriemesternes seier mot Genoa-klubben i august, var den første på seks forsøk. Sampdoria har i tillegg kun tapt én eneste kamp etter at Sinisa Mihajlovic ble utnevnt til trener. 

Selv om det trolig utfallet av denne kampen er Juventus-seier, er 4.90 på Sampdoria i markedet Dobbelsjansen verdt å merke seg.

Søndag

Udinese 2.3, Uavgjort 3.2, Lazio 3.1

For å markere at sesongen er halvspilt, har Gazzetta dello Sport delt alle Serie A-lagene inn i tre kategorier. De som har overgått forventningene, de som har spilt som forventet og de som har gjort det svakere enn hva man hadde trodd før sesongen. 

Både Udinese og Lazio falt inn under sistnevnte kategori. På 15. og 9. plass henholdsvis er begge lagene langt unna målsetningene om Europacup-spill kommende sesong. 

I det minste har Biancocelesti håp om bedre tider nå som Edy Reja er tilbake som manager. Det har gitt hele klubben et kjærkomment løft. Udinese, derimot, faller som en stein. Selv om Lazio ikke har vunnet på bortebane denne sesongen, er jeg fristet til å satse på dem her. 


Atalanta 2.25, Uavgjort 3.1, Cagliari 3.3

Kan det finnes noe som et oppløftende 1-4 tap? Trolig ikke, men dersom det var dét ville det sett ut som Cagliaris oppvisning i søndagens hjemmekamp mot Juventus.

Laget fra Sardinia var på alle måter på høyden i 70 minutter, før de til slutt måtte gi tapt for motstanderens kvaliteter - og deres egen målvakts mangler. Antonio Adan - forhenværende reserve for Iker Casillas i Real Madrid - ble hentet inn gratis så sent som i november, men kan ikke hevdes å ha fått en særlig god start. 

Det er derimot lite trolig at det ligger slak i kortene mot et ordinært Atalanta-lag, men vertene har vunnet fem av ni kamper hjemme på Stadio Atleti Azzurri d'Italia. Jeg tror de tar sin sjette seier her!

 

Bologna 4.75, Uavgjort 3.8, Napoli 1.7

Marek Hamsik forventes å få sin første seirekamp på mer enn to måneder. Napoli-spilleren er med andre ord endelig tilbake etter en skade som har holdt ham på sidelinjen siden november. Den siste tiden har Rafael Benitez' gutter klart seg fint uten ham. Tre scoringer på like mange kamper signert Dries Mertens har hjulpet Partenopei til en perfekt start på 2014. 

Trener Benitez har planer om å omskolere Hamsik til en dypere rolle på midtbanen. Uansett hvordan han velger å bruke spilleren søndag, tror jeg Napoli vil gjøre det aldeles fint. Borteseier! 


Catania 3.65, Uavgjort 3.3, Fiorentina 2.05

Det har vært et hektisk overgangsvindu for Fiorentina. Klubben har hentet Anderson fra Manchester United og Alessandro Matri fra AC Milan. I skrivende stund hadde ikke førstnevnte gjennomført den medisinske testen, og forventes følgelig ikke å være i aksjon denne helgen. Matri, derimot, kan komme til å gå rett inn i startelleveren, ettersom både Giuseppe Rossi og Mario Gomez er ute med skader. 

Catania har på sin side gått til anskaffelse av en ny manager. Rettere sagt; en gammel kjenning. Ronaldo Maran returnerer til en stilling han hadde så sent som for tre måneder siden. Han må uansett klare seg uten Francesco Lodi denne helgen i møte mot overlegen motstand. Borteseier! 


Chievo 2.9, Uavgjort 3.1, Parma 2.5

Parma ble slått ut av Coppa Italia av Lazio tirsdag, men i Serie A er de ubeseiret på sine åtte seneste. Det skal legges til at fem av kampene har endt uavgjort, men de har vunnet sine to nyligste etter at Amauri endelig har åpnet scoringskontoen. 

Kan de ta sin tredje gevinst på rappen borte mot Chievo? Mye mulig. Eugenio Corinis mannskap har ligaens svakeste hjemmestatistikk, og har ikke vunnet siden starten av desember. Jeg er likevel fristet til å gå litt mer forsiktig frem; Uavgjort! 


Genoa 3.85, Uavgjort 3.3, Inter 2.0

Ikke siden de returnerte til toppdivisjonen i 2007 har Genoa slått Inter. De møter vel og merke et vaklende Nerazzurri søndag. Walter Mazzarris menn har kun vunnet én av sine seks seneste i samtlige turneringer.

Grifone sliter også. Det umiddelbare formoppsvinget etter Gian Piero Gasperinis retur forsvant som dugg for solen innen utgangen av november. 

have Genoa beaten Inter. They face the Nerazzurri at a vulnerable moment on Sunday, Walter Mazzarri’s team collecting just one win from their last six games across all competitions. Alberto Gilardinos skadecomeback gjør likevel at ting ser litt lysere ut her. Uavgjort er mer trolig enn hjemmeseier. 


Sassuolo 2.8, Uavgjort 3.2, Torino 2.5

Å slå AC Milan er vel og bra. Men mest av alt er Sassuolo nødt til å levere stabilt dersom de skal komme seg bort fra nedrykksstriden. I forkant av Domenico Berardis strålende forestilling, hadde Neroverdi tapt fem strake i serie og cup. Lagets største problemer er å finne i forsvarsrekka, hvis lagdel har sluppet inn utrolige 41 baklengs på 19 Serie A-kamper. 

Torino, med Alessio Cerci og Ciro Immobile, er førende krefter, og i høyeste grad i stand til å forverre vertenes målforskjell. Til tross for at de holdt nullen mot Fiorentina forrige helg, er også deres forsvar vaklevorent. Sats på Over 2.5 scoringer til 1.96 i odds. 


Milan 1.45, Uavgjort 4.45, Verona 7.25

Etter at han returnerte til Milan denne uken, uttalte Clarence Seedorf at det føltes som om han egentlig aldri hadde vært borte. Torsdag oppførte han seg slik også - der han gjennomførte sin første trening - og deltok som om han fortsatt var en av spillerne. Det er for tidlig å si hvilken innvirkning han vil ha på laget - vi vet ikke engang sikkert hvilken formasjon han stiller i søndag. Det skal uansett bli interessant å se mot Verona. 

Han bør ikke ta lett på sin første kamp. Her venter et Verona-lag som befinner seg 10 poeng over Milan på tabellen, og som allerede har slått Rossoneri én gang denne sesongen. 2.65 i odds på Verona i markedet Dobbelsjansen virker forlokkende.