Serie A, Tippetips: Middelhavsfarer Milan kan gi Juventus trøbbel!


Serie A ser du LIVE på Unibet TV!


Lørdag

Roma 1.67, Uavgjort 3.85, Inter 5.5

Atter en uke, og nye muligheter for Roma til å legge press på Juventus i toppen av Serie A. Seier i dette oppgjøret vil korte ned avstanden til Torino-klubben til seks poeng - og lagene vil for en stakket stund stå med samme antall spilte kamper. Det er selvsagt frem til de regjerende mesterne tar turen til Milano søndag. På papiret skal oppgjøret mot Inter være en såkalt formalitet; Roma har kun avgitt fire poeng på eget gress denne sesongen, og på samme tid ikke sluppet inn mer enn én baklengs. Inter Milan har på sin side hatt en svært varierende sesong, og spilte eksempelvis uavgjort mot Cagliari forrige helg.

Oddsen på hjemmeseier synes likevel for snau, spesielt når vi vet at Roma må klare seg uten skadede Maicon og Francesco Totti. Duoen Alessandro Florenzi og Gervinho er i tillegg tvilsomme. Hovestadsklubben spiller foran et tilnærmet tomt stadion lørdag, etter at fansen ble idømt utestengelse. Inter priset greit med 2.25 for Seier/Uavgjort i markedet Dobbelsjansen. 


Søndag

Cagliari 2.45, Uavgjort 3.2, Udinese 3.1

Ryktene ville ha det til at Cagliari-manager Diego Lopez hadde to kamper på seg til å redde jobben. Og laget gikk sannelig hen og tok et overraskende poeng mot Inter Milan. Det var selvsagt ikke så verdifullt som en mulig seier over nedrykksrivalene vil være.

Mauricio Pinilla og Victor Ibarbo har gitt Cagliari et løft, men Udinese er ubeseiret på sine fire seneste kamper. Jeg vil selv forsøke uavgjort her.

 

Atalanta 2.1, Uavgjort 3.25, Chievo 3.75

Atalanta-manager Stefano Colantuono vil ha ett mindre angrepsalternativ ut sesongen, etter at klubben tirsdag bekreftet at Marko Livaja er utestengt fra førstelagstroppen. Den kroatiske angriperen motsatte seg trenernes beskjed da han nektet å varme opp i uavgjortkampen mot Udinese.

Men, Atalanta har ikke har nevneverdige problemer med å finne veien til nettmaskene hjemme på Stadio Atleti Azzurri d'Italia denne sesongen. Jeg tviler på at dét endrer seg mot et underlegent Chievo. Hjemmeseier! 

 

Genoa 2.05, Uavgjort 3.2, Catania 4.0

Dersom Catania skulle vinne en bortekamp denne sesongen, mente de fleste at deres beste mulighet var oppgjøret mot Chievo forrige helg. I stedet måtte laget tåle 0-2 tap, og får en langt vanskeligere oppgave på Marassi.

Genoa nyter en tilværelse midt på tabellen, men må klare seg uten en rekke førstelagsspillere - inkludert Alessandro Gamberini. Catanias prestasjoner på fremmed gress er imidlertid av en slik karakter, at jeg satser på at vertene vinner uten å slippe inn baklengs til 3.20 i odds.

 

Sassuolo 3.3, Uavgjort 3.35, Parma 2.25

Sassuolo viste kampvilje forrige helg, da de ved to anledninger slo tilbake i 2-3 tapet mot Lazio. De harde fakta er uansett at Neroverdi nå står med 10 tap på de 11 seneste seriekampene, mens søndagens motstandere - Parma - er ubeseiret på de 13 nyligste.

Borteseier er det åpenbare tipset her!

 

Torino 1.95, Uavgjort 3.4, Sampdoria 4.1

Sampdorias oppsving under Sinisa Mihajlovic virker å ha flatet ut. Blucerchiati har nemlig ikke vært i stand til å levere det samme nivået i de etterfølgende tapene mot Roma og AC Milan. Det hjalp selvsagt ikke at blåtrøyene fikk en spiller utvist i hvert av oppgjørene. Laget tar turen til Torino uten trioen Angelo Palombo, Andrea Costa og Maxi Lopez grunnet suspensjoner.

Torino gjorde seg skyldig i å spille altfor forsiktig i forrige helgs tap mot erkerivalen Juventus. Det er derimot lite trolig at de går i samme felle mot langt mer beskjeden motstand. Hjemmeseier!

                                                                                    

Verona 1.95, Uavgjort 3.4, Bologna 4.1

Rafael lurer ingen ved uttalelsen: "Vi trenger fremdeles ytterligere ett poeng for å være trygge. Og vi trenger det så kjapt som mulig". Dette var altså Verona-keeperens ord forrige uke. Laget, som i skrivende stund står med 39 poeng, ligger kanskje nevnte poeng bak sesongens målsetning. De ligger samtidig 19 poeng klar av nedrykksstreken med 13 kamper igjen av sesongen.

Bologna er på sin side i reell fare for å spille i Serie B kommende sesong. Klubben ligger på 17. plass på vei inn i helgens kamp, selv om de ikke har grunn til å skamme seg over 0-1 tapene mot AC Milan og Roma. Det er like fullt vanskelig å se hvordan de skal evne å erstatte Alessandro Diamantis scoringer, hvis spiller ble solgt til Guangzhou Evergrande i februar.

At hjemmelaget vinner uten å slippe inn baklengs er priset til 2.60 i odds.

 

Livorno 6.5, Uavgjort 4.1, Napoli 1.55

Napoli tok seg videre i Europa League med 3-1 seieren over Swansea, selv om seieren ikke var en ubetinget oppløftende forestilling. Som vist i de nylige poengdelingene mot Genoa, Bologna og Chievo, virker Partenopei i mindre grad å stole på en rendyrket spillestil for å bryte ned motstanderen. Snarere avhenger laget av enkeltspillere. I oppgjøret mot waliserne - takket være en opplagt Gonzalo Higuain - viste det seg å være tilstrekkelig.

Det bør også være nok til å rydde 18.plassen Livorno av veien, selv om Napolis hang til å undervurdere motstanderen har kostet dyrt mot tilsvarende lag. 

Jeg tror gjestene kan vinne med -1 i handicap til 2.50 i odds.

 

Milan 3.75, Uavgjort 3.5, Juventus 2.05

Avstanden mellom Juventus og AC Milan er 31 poeng stor. Rossoneri har for lengst gitt opp håpet om å kjempe om Scudetto-gullet, men det er likevel en underlig tanke at de også matematisk kan være ute av dansen iløpet av de neste to kampene. 

Alle Milans feil og mangler til tross; de er fremdeles i stand til å gi Juventus hardere kamp enn tabellen skulle tilsi. Bianconeri har en rekke spillere i troppen med slitne bein, etter torsdagens seier over Tranzonspor. De må i tillegg klare seg uten suspenderte Arturo Vidal, pluss skadede Giorgio Chiellini.

Hjemmelaget mangler i likhet med gjestene flere spillere - muligens inkludert Martio Balotelli. Jeg kan likevel se for meg at de kjemper seg til uavgjort.

 

Fiorentina 1.9, Uavgjort 3.35, Lazio 4.5

Begge av disse lagene spilte uavgjort i Europa League i midtuka, men omstendighetene var ganske forskjellige. Mens Fiorentina formelig kunne spasere seg til avansement etter 3-1 over Esbjerg i det første oppgjøret, hadde Lazio behov for seier i Bulgaria etter 0-1 tapet mot Ludogrets Razgrad. Biancocelesti ledet to ganger iløpet av kampen, men ga bort billige baklengs i en batalje som endte 3-3.

Lazio har nå sluppet inn ni mål på sine fire seneste i samtlige turneringer - en overraskende trend sett i lys av de innledende forestillingene under manager Edy Reja. Mot et Fiorentina-lag som ikke holder tilbake offensivt, liker jeg utsiktene til Over 2.5 scoringer til 1.96 i odds.