Serie A, tippetips: Lørdagens kamper


Lørdag

Sampdoria 2.4, Uavgjort 3.25, Atalanta 2.9

Det har vært alt eller ingenting for Atalanta hittil denne sesongen (4-0-4). Sampdoria hadde på sin side ikke vunnet en eneste kamp før 2-1 seieren borte mot Livorno forrige helg. Mens Blucerchiati virker å være på oppadgående, må Atalanta klare seg uten skadede Stefano Lucchini og Giacomo Bonaventura. Jeg liker utsiktene til hjemmeseier her. 


Inter 1.4, Uavgjort 4.4, Verona 7.5

Selv ikke de mest optimistiske Verona-supporterne ville våget å håpe at klubben ville ligge over Inter Milan åtte kamper ut i sesongen. Spesielt dersom du hadde fortalt dem at Nerazzurri ville befinne seg på femteplass. "Vi har overgått våre egne forventninger", uttalte Verona-trener Andrea Mandorlini denne uken. "På samme tid vil jeg hevde at vi fortjener det". 

Såvisst gjør de det. Spillere som Jorginho, Juan Iturbe og Luca Toni har etablert seg blant sesongens store stjerner. Verona har gått på banen for å vinne hver eneste kamp, selv om Mandorlini - en livslang Inter-supporter - spøkte med at han gledelig ville ta til takke med uavgjort. Jeg vil personlig sette pengene på Verona i markedet for dobbelsjansen til 2.75 i odds


Søndag

Napoli 1.36, Uavgjort 4.6, Torino 8.25

Det eneste italienske laget som vant i siste Champions League-runde var Napoli. Nå handler det om Serie A igjen, og forsøket med å få sesongen på skinner igjen etter forrige helgs tap mot Roma. Det kan vise seg vanskeligere enn ved første øyekast; Torino har kun tapt to kamper denne sesongen, og har holdt både Inter og AC Milan til uavgjort. 

Rafael Benitez' laguttak vil bli grundig studert, ettersom spanjolen har en forkjærlighet for å rotere på startelleveren. Goran Pandev og Lorenzo Insigne kan være tilbake i angrepet, selv om Dries Mertens og Duvan Zapata har gode argumenter for spilletid etter Napolis seier i Marseille. Uansett; det eneste vi kan føle oss trygge på er scoringer: Disse lagene har til sammen scoret 31 mål, i tillegg til at de har sluppet inn 19 baklengs. Over 2.5 scoringer er priset til 1.72 i odds


Bologna 2.05, Uavgjort 3.25, Livorno 3.65

Det er sannelig ikke silkeføre for Bologna om dagen. Laget fra universitetsbyen befinner seg på jumboplass i Serie A, noe som kanskje ikke er så rart etter åtte kamper uten seier. Forrige helg ble de til alt overmål beseiret av Sassuolo - hvis klubb aldri tidligere hadde vunnet en toppseriekamp. 

Det er kanskje heller ikke til å undres over at klubbdirektørene valgte å sende ærespresident og pop-legenden Gianni Morandi til lagets treningsfelt tidligere denne uken. Mannens hit fra 60-talet "Scende La Pioggia" (Regnet faller) er passende bakgrunnmusikk til Bolognas så langt triste sesong. Selv Morandi skal slite med å heve lagmoralen. Sats på Livorno i markedet for Dobbelsjansen til 1.72 i odds.


Catania 1.82, Uavgjort 3.4, Sassuolo 4.4

Så, var forrige helgs seier et tegn på lysere tider for Sassuolo, eller snarere en bekreftelse på hvor elendige Bologna er? Vi vet selvsagt langt mer etter kampen mot Elefantene fra Sicilia - som også kun har én seier så langt denne sesongen. Disse lagene har kun funnet nettmaskene 13 ganger sammenlagt, så sats derfor på Under 2.5 scoringer til 1.75 i odds


Chievo 3.65, Uavgjort 3.4, Fiorentina 2.0

To kamper, to seire og syv scoringer. Det har vært en god uke for Fiorentina, som fulgte opp den fantastiske 4-2 seieren over Juventus med 3-0 over rumenske CS Pandurii i Europa League torsdag. Hva bedre er; de gjorde det med hele åtte rokeringer i startelleveren fra laget som vant mot Juve. Slitne bein vil således ikke være et tema når klubben tar turen til Verona denne helgen. Borteseier! 


Juventus 1.22, Uavgjort 6.0, Genoa 12.0

Når støvet er i ferd med å legge seg etter Giorgio Chiellinis utvisning, er kanskje Juventus i stand til å lese noe positivt ut av onsdagens tap mot Real Madrid. Tapet til tross; Antonio Contes mannskap spilte godt. "Vi viste at vi har noe å bestille på dette nivået", uttalte treneren. Pep Guardiola var så hjertens enig da han sa til Gazzetta dello Sport at han fortsatt forventer at Bianconeri avanserer fra gruppespillet. 

Juventus har muligheten til revansje om 14 dager, men må la frustrasjonen gå ut over Genoa i mellomtiden. Det er ikke mye å hente på å satse utelukkende på Juve-seier, så vi burde kanskje heller vurdere muligheten for at begge lagene scorer til 2.25 i odds. Juventus har kun holdt rent bakover i to av 11 kamper denne sesongen - alle turneringer inkludert. 


Parma 3.1, Uavgjort 3.3, Milan 2.25

Ricky Kakà ga AC Milan-fansen en påminnelse om gode gamledager denne uken, da han skar igjennom Barcelona-forsvaret i forbindelse med Robinhos scoring på San Siro. Lagkameratene har imidlertid oppdaget hvilke kvaliteter han besitter for lenge siden. Selv da han var på vei tilbake fra skade var han en alltid tilstedeværende skikkelse på Milanello - den første som kom om morgenen og den siste som forlot anlegget om kvelden. 

"Jeg spiller gjerne back om det hjelper laget", uttalte han til de fremmøtte reporterne. Milan vil selvsagt benytte ham i angrep, hvor han tross alt hører hjemme. Innstillingen hans, så vel som talentet han besitter, har gitt laget et løft. Jeg forventer at de vinner søndag. 


Udinese 3.4, Uavgjort 3.35, Roma 2.1

En ny uke, og atter en tøff oppgave for Rudi Garcias Roma. Udinese er ubeseiret på eget gress denne sesongen, og har kun sluppet inn to baklengs på de fire nyligste. Roma stiller uten Francesco Totti og/eller Gervinho, hvorav begge har imponert denne sesongen. 

Likevel kan vi nødig hevde at utsiktene er direkte dystre. Erstatterne er Marco Boriello (definitivt ikke Totti, men scoret 12 mål på 28 kamper for Genoa forrige sesong) og Adem Ljaic - en høyt ansett serber som allerede har notert seg for tre scoringer på fem opptredener etter sommerens overgang. Borteseier!

Lazio 1.8, Uavgjort 3.5, Cagliari 4.3

Inntil videre er Vladimir Petkovic trener i Lazio. Ryktene ville ha det til at Petkovic leverte oppsigelsen forrige uke etter tapet mot Atalanta. Som mange rykter viste de seg ikke å medføre riktighet. Etter den tid har vi blitt fortalt at han ligger an til å få sparken, ettersom klubben angivelig er i ferd med å miste tålmodigheten etter en nedslående innledning. Dersom historien forteller oss noe, er det at å gi treneren sparken midt i sesongen ikke er noe klubbpresident Claudio Lotito vanligvis driver med. 

Uansett; Biancocelesti bør kunne få et oppsving etter fem kamper uten seier - samtlige turneringer inkludert. Jeg tror de vinner søndag!