Serie A, Tippetips: Lazio på oppadgående kan klare uavgjort!


SPILL og SE helgens Serie A-kamper på Unibet TV!


Lørdag

Fiorentina 1.45, Uavgjort 4.25, Atalanta 7.00

Kan Germán Denis komme til å hente sin egen sønn til Fiorentina?

Atalanta-spissen virket å ville imponere den unge Matias forrige helg, der han ruslet rundt med guttungen før avspark mot Napoli. Deretter løp han over for å gi en klem etter scoringen i den overraskende 3-0 seieren. 

Resultatet var så visst fordelaktig for Fiorentina, ettersom det hindret Napoli fra å tette avstanden opp til tredjeplassen. Viola trenger imidlertid desperat en seier selv, etter tre kamper - alle turneringer inkludert - uten gevinst. Giuseppe Rossis fravær har vært påtagelig i angrep, og i nyere tid Borja Valero på midtbanen. Selv om jeg forventer at Fiorentina går seirende ut lørdag, tror jeg ikke de holder rent bakover (1.75). 


Udinese 1.82, Uavgjort 3.25, Chievo 4.75

Udinese slo Fiorentina 2-1 i den første semifinalen av Coppa Italia tirsdag. Den gode formen i cupen står imidlertid i grell kontrast til de svake prestasjonene i serien. Friuliani befinner seg på 15.plass i Serie A, og stod med fire strake tap før forrige helgs seier mot Bologna. 

Chievo sliter om mulig enda mer, og har fremdeles til gode å vinne en eneste kamp i 2014. De har vel og merke klart uavgjort borte mot både Inter og Napoli i løpet av den siste måneden. Ettersom Udinese trolig akter å hvile spillere i forkant av returoppgjøret mot Fiorentina, kan en ny uavgjort ligge i kortene her.


Napoli 1.9, Uavgjort 3.4, Milan 4.0

 

Rafael Benítez ble kritisert for å ha hvilt spillere i tapet mot Atalanta - en beslutning han tok med tanke på semifinalen i Coppa Italia mot Roma. Napoli tapte imidlertid 2-3 i det første oppgjøret, selv om de har mulighet til å ta seg videre med seier på Stadio San Paolo neste onsdag.

Men, før den tid har Napoli en kamp treneren ikke bør ta altfor lett på. Det vil være intet mindre enn et sjokk dersom Gonzalo Higuain ikke blir å finne i startelleveren igjen denne helgen. Milan har selv problemer å stri med, hvorav Kakas helsetilstand er en av dem. Brassen gikk glipp av trening både onsdag og torsdag grunnet et virus. AC Milan har likevel ikke tapt en eneste seriekamp under ledelse av Clarence Seedorf. 

Jeg er fristet til å forsøke meg på Over 2.5 scoringer til 1.80 i odds, ettersom ingen av disse lagene har maktet å holde rent bakover den siste tiden. 

Søndag

Torino 1.66, Uavgjort 3.6, Bologna 5.5

Alessandro Diamantis lenge bebudede overgang til Guangzhou fortsetter å trekke ut, ettersom det kinesiske overgangsvinduet ikke stenger før ved utgangen av denne måneden. I mellomtiden er angriperen tilgjengelig for spill, og forventes følgelig å spille mot Torino. Det skiller uansett 15 poeng mellom disse lagene, og selv ikke Diamantis tilstedeværelse kan være nok til å sikre bortepoeng. 


Lazio 3.8, Uavgjort 3.35, Roma 1.95

 

Roma vant denne sesongens første Derby della Capitale da de slo Lazio 2-0 i september, men mye har endret seg siden den gang. Biancocelesti stiller med ny trener, mens midtbanespiller Senad Lulic har lansert et eget klesmerke. Lulic 71 - hvis brand formelt ble lansert forrige måned - viser til spilleminuttet da han sørget for seiersmålet mot Roma i fjorårets Coppa Italia-finale. Det burde være overflødig å nevne at denne kampen inneholder mye følelser. 

Begge lagene har vært i god form den siste tiden. Lazio er fremdeles ubeseiret under ledelse av Edy Reja, mens Roma har vunnet seks strake - samtlige turneringer inkludert - siden tapet mot Juventus 5. januar. Oddsen på Giallorossi er likevel litt for snau etter mitt syn. Spesielt sett i lys av Coppa Italia-forstyrrelsene. Sats derfor på uavgjort.

 

Livorno 2.45, Uavgjort 3.2, Genoa 2.85

Mimmo Di Carlo har løftet Livorno med øyeblikkelig effekt. Toscanerne har plukket fire poeng på to kamper etter at den nye treneren ankom. Kanskje mer imponerende er det faktum at laget har funnet nettmaskene tre ganger i hver av kampene mot Catania og Sassuolo. Genoa representerer derimot sterkere motstand enn nevnte, men har tendens til å spille lurvete i forsvar. Jeg liker utsiktene til Over 2.5 scoringer til 2.16 i odds. 


Parma 1.53, Uavgjort 4.0, Catania 6.5

Parma-spillerne bør være uthvilte. De spilte kun åtte minutter mot Roma forrige helg, før kampen ble stoppet. De har heller ikke hatt cup-spill i midtuka som forstyrrende element. Lagets siste samfulle 90 minutter var mot Udinese for nesten 14 dager siden. Det endte med Parma-gevinst, lagets fjerde på like mange kamper. 

Catania, to strake poengdelinger til tross, befinner seg fortsatt desidert nederst i Serie A. Laget har kun scoret seks mål i løpet av 11 bortekamper. Sats på at Parma vinner uten å slippe inn baklengs til 2.50 i odds. 


Sampdoria 2.15, Uavgjort 3.2, Cagliari 3.55

Mandagens derbyseier kom med et bismak for Sampdoria, som opplevde at midtstopper Shkodran Mustafi pådro seg suspensjon. Maxi Lopez pådro seg på sin side en skade. Å miste en spiss, som kun nettopp har kommet på lån fra Catania, er definitivt en strek i regningen. Sampdoria bør likevel kunne klare seg greit - som de gjorde før Lopez gjorde sitt inntog. Hjemmeseier til Sinisa Mihajlovic! 


Verona 7.5, Uavgjort 4.4, Juventus 1.4

Verona er midt inne i sin vanskeligste del av terminlista, og ting går ikke helt på skinner. Gialloblu hadde kun tapt én hjemmekamp ved inngangen til 2014, men har tapt mot både Roma og Napoli på Bentegodi etter den tid. I tillegg har klubben tapt et borteoppgjør mot AC Milan. 

Spørsmålet er om de kan få skuta på rett kjøl mot de regjerende mesterne? På papiret synes det lite trolig. Spesielt etter at Verona solgte Jorginho til Napoli i dette overgangsvinduet. Vertene har likevel Luca Toni og Juan Iturbe i angrep, og har vist tidligere denne sesongen at de er kapable til å plukke poeng. Med 4.40 i odds for uavgjort er jeg villig til å ta en liten sjanse her. 


Inter 1.35, Uavgjort 4.8, Sassuolo 8.0

Hernanes får sin debut søndag kveld, og fansen håper han kan sparke i gang formkurven. Nerazzurri har kun to poengdelinger og to tap å vise til hittil i 2014, og klubben har således mistet grepet om en Europacup-plass.

På papiret er således Sassuolo den perfekte motstanderen, der de befinner seg på 19. plass. Gjestene har nemlig kun vunnet én eneste kamp siden november. Inters problem de seneste ukene har ikke vært å skape sjanser, men snarere å konvertere dem. Ettersom klubben ikke har lykkes i å hente inn en toppspiss i overgangsvinduet, risikerer de at problemene fortsetter. Med angrepsproblemer og Sassuolos nedadgående formkurve, tror jeg Under 2.5 scoringer til 2.25 i odds er et godt spill.