Serie A, Tippetips: Juventus slår Genoa!


Som Unibet-kunde ser du Serie A-kampene LIVE på Unibet TV!


Lørdag

Verona 3.4, Uavgjort 3.2, Inter 2.15

Dette er en kamp med innvirkning på hvem som spillere i Europacupen kommende sesong. Verona har satt seg fore å klatre tilbake blant de seks topplagene, mens Inter Milan har blikket stivt på fjerdeplassen Fiorentina. For øyeblikket, er dette snakk om to klubber med ulike formkurver. Vertene har, etter en sensasjonelt god første halvdel av sesongen, kun vunnet én av sine fem seneste kmaper. Gjestene har på sin side kun avgitt fire poeng i samme periode.

Det mest overraskende ved Veronas formsvikt, er hvor svake de har vært på hjemmebane. Etter at de vant åtte av ni hjemme på Bentegodi, har de altså ikke plukket en eneste trepoenger hittil i 2014. Jeg føler meg likevel ikke helt sikker på Inter - hvis forsvar er i bedring, mens angrepsspillet kun tidvis står til godkjent. Jeg satser derfor på uavgjort.


Søndag

Atalanta 2.3, Uavgjort 3.1, Sampdoria 3.2

Fornyet Serie A-kontrakt er i sikte for både Atalanta og Sampdoria - begge klubber 13 poeng klar av nedrykksstreken med 11 kamper igjen av sesongen. Ingen av lagene synes derimot å være interessert i å heise hvitt flagg helt ennå. Både Atalanta og Sampdoria gikk seirende ut i forrige runde, hvor Blucerchiati satte fire scoringer bak Livorno-keeperen.

Begge klubbene er så godt som fulltallige, men Atalanta må klare seg uten midtstopper Guglielmo Stendardo. Jeg forventer to lag som leverer en åpen og underholdende kamp. Sats på Over 2.5 scoringer til 2.20 i odds.

 

Milan 1.8, Uavgjort 3.65, Parma 4.2

Hvetebrødsdagene er over for Clarence Seedorf.

Nedelenderen tok på seg en mer alvorlig maske på torsdagens trening. Borte var spøk, løs snipp og kameratslig tone. Erstattet med kjølig distanse. Antageligvis en forandring Seedorf følte var påkrevet etter AC Milans Champions League-exit. Hittil har klubben kun vunnet fire av 11 kamper under ledelse av den gamle midtbanespilleren (4-1-6).

Å skulle bedre statistikken mot Parma blir derimot ingen lett oppgave. Roberto Donadonis lag er ubeseiret på de 15 seneste kampene - kun Juventus kan skilte med bedre tall - og har avgitt fire små poeng iløpet av de ni nyligste. Borteseier!

 

Cagliari 2.70, Uavgjort 3.2, Lazio 2.70

Her møtes et lag som har blitt vant til å spille uten tilskuere på tribunene - etter krangel med de lokale myndighetene - og en klubb hvor fansen har valgt å holde seg unna som protest mot eieren. Cagliari og Lazio fortjener trolig tittelen som to av de mest dysfunksjonelle klubbene i Serie A i nyere tid. Og konkurransen om den betegnelsen er hard.

Sardinia-klubben kan vise til et par brukbare resultater på eget gress den siste tiden. De slo Fiorentina i starten av forrige måned, mens de sendte Udinese hjem med 0-3 i sekken forrige helg. Ettersom Andre Dias og Antonio Canderva mangler for Lazio, liker jeg utsiktene til hjemmeseier her.

 

Livorno 2.25, Uavgjort 3.2, Bologna 3.3

Bolognas nedtur synes ingen ende ha. Klubben har ikke maktet å score på sine fire seneste kamper, etter 0-0 hjemme mot Sassuolo forrige helg. Livorno kan knapt hevdes å briljere, med sine to gevinster iløpet av de fire siste månedene. Uavgjort passer forsåvidt ingen av lagene spesielt godt, men jeg tror likevel det blir utfallet.

 

Sassuolo 2.25, Uavgjort 3.2, Catania 3.2

Vi bør kanskje ikke forvente mange scoringer når de to bunnlagene i Serie A møtes. Sassuolo må klare seg uten Domenico Berardi - mannen som har levert 12 scoringer på 25 seriekamper - grunnet suspensjon. Catania kan på sin side vise til seks mål på 14 bortekamper. Under 1.5 scoringer er verdt en tanke, selv med 3.15 i odds.

 

Fiorentina 1.45, Uavgjort 4.0, Chievo 7.4

 

Etter imponerende 1-1 borte mot Juventus torsdag kveld, er spørsmålet om Fiorentina nå har satt punktum for den dalende formkurven i det hjemlige seriespillet? Det hjelper trolig å ha målscorer Mario Gomez tilbake.

Tyskeren spøkte med Vincenzo Montella da han var tilbake i trening forrige måned. Gomez rakte ut hånden i retning manageren, og lot som om han introduserte seg: "Jeg heter Mario, og jeg er angriper". Inntil torsdagens kamp mot Juventus hadde han gjort lite for å bevise nettopp dét. Spissen har nemlig gått målløs av banen i de seks foregående oppvisningene.

Med den nyvunne selvtilliten forventer jeg at Fiorentina vinner uten å slippe inn baklengs - tilgjengelig til 2.30 i odds.

 

Genoa 7.5, Uavgjort 4.4, Juventus 1.45

Antonio Conte har et par vriene avgjørelser foran seg. Blant annet hvilke spillere han skal rotere i forkant av Europa League-returen mot Fiorentina. Med Roma 14 poeng bak kan Juventus teoretisk sett ta seg råd til å risikere litt mer i seriespillet. Det er ikke sikkert treneren ser likt på saken. Hans tredje strake Scudetto er nemlig Contes førsteprioritet.

Juventus kommer fra dette med seier, og jeg ønsker å satse på 2/2 i markedet HT/FT til 2.08 i odds.