Serie A, Tippetips: Juventus og Roma ender uavgjort!


Søndag

Chievo 2.3, Uavgjort 3.1, Cagliari 3.2

For Serie A sin del starter 2014 på Bentegodi.

Chievo håper å finne tilbake til vinnerformelen kjapt, etter at de endte 2013 med to strake tap. Cagliari-supporterne har kanskje grunn til å være mer bekymret for utviklingene utenfor banen heller enn på. Klubbeier Massimo Cellino annonserte før vinterpausen at han aktet å selge lagets beste spillere - Radja Nainggolan og Davide Astori - umiddelbart. 

Ingen av spillerne har ennå forsvunnet, og laget synes alltid å respondere godt på det som skjer under Diego Lopez. Jeg liker utsiktene til uavgjort i møte med et Chievo som allerede har mistet effekten de fikk ved trener Eugenio Corinis retur. 


Fiorentina 1.3, Uavgjort 5.25, Livorno 9.0

Mario Gómez’ fravær ser ut til å trekke ut i tid, etter at tyskeren har meldt at det ikke er en sjanse i havet for at han rekker dette Toscana-derbyet.Vincenzo Montellas mannskap klare seg nok greit, som de har gjort flere ganger tidligere uten Gomez.

Livorno befinner seg på 19.plass i Serie A, og må klare seg uten viktige Emerson i forsvar. Du kan vurdere å satse på Fiorentina -1 til 3.05 i odds. 


Juventus 1.62, Uavgjort 3.8, Roma 5.25

Denne kampen har blitt beskrevet som "finalen" eller "Kampen om Seriemesterskapet". Vi er altså ikke midtveis i sesongen ennå, men forståsegpåerne synes enige om at oppgjøret mellom topplagene kan avgjøre gullstriden. Juventus står med ni strake seiere, og vil skaffe seg en luke på åtte poeng dersom de beseirer Roma hjemme i Torino. 

Giallorossi er på sin side fremdeles ubeseiret denne sesongen, og kan se tilbake på seiere mot lag som Napoli, Fiorentina og Inter Milan. Hovedstadsklubben sliter heller ikke med skader på nøkkelspillere, noe som gjør at samtlige seks angripere er tilgjengelig for første gang i år. Juventus vil i likhet med gjestene være fulltallige etter at Andrea Pirlo er tilbake fra kneskaden. Carlos Tevez skal angivelig være i god form, til tross for at han returnerte forsinket tilbake fra Argentina. 

Begge lagene spiller for å vinne denne kampen, men kan meget vel ende opp med uavgjort. Til 3.80 i odds er det et utfall jeg har sans for. 


Mandag

Napoli 1.38, Uavgjort 4.75, Sampdoria 7.5

Napolis gullambisjoner fikk sitt endelige punktum med en ujevn avslutning på 2013. Klubbeier Aurelio De Laurentis lar seg uansett ikke rokke. Han valgte heller å sammenligne klubben med Ferraris Formel 1-lag - Alltid underholdende, og i det minste i nærheten av å levere fotball av ypperste merke, selv om de ikke vinner hver gang. 

De Laurentis kan godt kalles en skrytepave, men han vet også at Napoli ses på med misunnelse av Serie A-rivalene av minst en grunn. Partenopei kunne nemlig vise til et overskudd for syvende år på rad med 2012/2013-regnskapet. 

Som et resultat har Napoli mulighet til å investere i spillermateriell igjen nå i januar. Napoli anses eksempelvis å være nær ved å sikre seg Lyons Maxime Gonalons. Likevel ikke en overgang som er så nært forestående at han rekker denne kampen. Med eller uten nye spillere stiller Rafael Benitez med et skadefritt mannskap mot et lag som ikke har tapt etter utnevnelsen av Sinisa Mihajlovic i slutten av november. Sampdoria kan være verdt å vurdere til 2.90 i markedet for Dobbelsjansen. 


Milan 1.45, Uavgjort 4.25, Atalanta 6.75

De færreste hadde trodd at kun ett eneste poeng ville skille disse lagene 17 kamper inn i sesongen. Mens Atalanta presterer i henhold til forventningene - like over nedrykksstreken - har AC Milan så godt som gitt opp målsetningen om en plass blant de tre beste. 

At de har sikret seg Keisuke Honda fra CSKA Moskva kan gi laget et aldri så lite løft, selv om han ikke forventes å spille i dette oppgjøret. Adil Rami, som har trent med AC Milan siden oktober, har endelig formelt kommet på lån fra Valencia denne uken, og ventes å få sin debut denne helgen. 

Rossoneri skal ha tilstrekkelig kvaliteter i laget til å gjøre av med en motstander som kun har vunnet en av sine ni seneste kamper. Pent blir det trolig ikke, så sats på Under til 1.85 i odds. 


Catania 2.15, Uavgjort 3.3, Bologna 3.3

Kun seks måneder etter at han forlot klubben, er Francesco Lodi tilbake i Catania. Meldingen han ga var klar nok: "Det var på tide å komme hjem".

Lodi opplevde å bli en marginalisert skikkelse i Genoa etter Gian Piero Gasperinis retur som manager. Det er liten sjanse for at det samme skjer i Catania, ettersom sicilianerne er desidert tabelljumbo. 

Klubben står kun med to seiere denne sesongen, selv om dette kanskje representerer den beste sjansen de får til å ta den tredje. Bologna - som befinner seg på 15.plass - går inn i dette oppgjøret uten en rekke av sine viktigste spillere. Kanskje viktigst: Uten kaptein og toppscorer Alessandro Diamanti, hvis spiller er ute med karantene. Hjemmeseier!


Genoa 2.1, the draw 3.15, Sassuolo 3.6

Lodis gamle klubb endte 2013 på slett vis da de ikke maktet å vinne noen av sine fem siste kamper. Skade på Daniele Portanova gjorde selvsagt sitt i negativ forstand. Sistnevnte kan også vise seg skadet denne helgen, i likhet med klubbkollega Alessandro Gamberini.

Ettersom Sassuolo vurderer å sende utpå et mannskap med Domenico Berardi, Simone Zaza og Antonio Floro Flores i angrep. Det gjør det fristende å satse på Over 2.5 scoringer til 2.02 i odds. 


Parma 2.05, Uavgjort 3.35, Torino 3.5

Antonio Cassano har benektet ryktene om en snarlig retur til Sampdoria, og samtidig uttalt at han akter å bli værende i Parma i overskuelig fremtid. Det var likevel ikke fritt for at han innrømmet svake følelser for sin gamle arbeidsgiver: "Sampdoria er som Nutella. Når du først har prøvd det, er en spiseskje aldri nok". 

Det er tvilsomt at han nærer like varme følelser for sin nåværende klubb. Parma krysser likevel fingrene for at han fortsetter å vise seg frem på banen - hvor han tross alt er klubbens mestscorende og har flest målgivende å vise til. Angriperen er nødt til å spille opp mot sitt beste dersom han skal hjelpe klubben til å holde godtgående Torino fra livet. Sats på Over 2.5 scoringer til 2.06 i odds. 7


Udinese 1.8, Uavgjort 3.45, Verona 4.35

En skuffende første halvdel av sesongen endte med en aldri så liten opptur for Udinese. Laget noterte seg nemlig for sin andre borteseier for sesongen med 2-1 over Livorno. Kanskje mer oppløftende var den 20-årige argentineren Nico Lopez som scoring. Ungguttens scoringsevner er positivt for en klubb som har slitt med at alderen begynner å gjøre seg gjeldende for 36 år gamle Antonio Di Natale. 

Verona nyter en fantastisk sesong, selv om kun fem av lagets 29 poeng har kommet på bortebane. Oddsen på Udinese-seier er noe snauere enn jeg kunne ønsket, men føles likevel som det riktige spillet. 


Lazio 2.45, Uavgjort 3.3, Inter 2.75

Har Lazio manager når denne kampen sparkes i gang?

Eier Claudio Lotito ønsker å kvitte seg med Vladimir Petkovic og hente tilbake Edy Reja. Lotito ønsker imidlertid å spare klubben for kostbar fallskjerm ved å hevde at en forestående avskjedigelse er lovlig berettiget. Eieren argumenterer blant annet med at Petkovic skal ha skapt misnøye blant spillerne ved å akseptere et kontraktsforslag fra det sveitiske fotballforbundet. 

Ikke overraskende er Petkovic uenig. Og inntil situasjonen er avklart, kan heller ikke Reja formelt ta tømmene i Roma-klubben. Det skal være overflødig å si at nevnte slett ikke er en ideell oppladning til kampen mot femteplassen Inter Milan. 

Gjestene har egne problemer, men med 2.75 i odds for borteseier er jeg villig til å satse på Inter.