Serie A, tippetips: Juventus gjør livet surt for Milan


Lørdag

Chievo 2.3, uavgjort 3.1, Atalanta 3.2

Forrige søndag var en god en i så måte for Atalanta-manager Stefano Colantuono. Ikke bare sikret laget hans en 2-0 seier over Udinese, men det vanket også overraskelser etter kampslutt. En ansatt dukket nemlig opp med en spesiell gave: "Nadia ga meg en hel kurv med paier; slike du finner i VIP-seksjonen. Jeg tok dem med hjem og spiste hver eneste en", uttalte Colantuono til de fremmøtte reporterne. 

Det var i sannhet en sjelden opptur for en hardt prøvet trener; Atalanta stod med kun tre poeng etter fem kamper før seieren sist. Chievo-manager Giuseppe Sannino har slitt tilsvarende - De Flyvende Eslene har kun knepet to fattige poeng hittil, og har få alternativer med tanke på spillermateriell. Jeg styrer mot uavgjort til 3.10 her


Inter 2.2, uavgjort 3.4, Roma 3.1

Mens resten av topplagene i Serie A var tilbake i aksjon i Europacupene denne uken, kunne Inter og Roma fokusere på det forestående møtet dem imellom. Begge lagene har startet sesongen på fortreffelig vis, og Fredy Guarin har uttalt til Gazzetta dello Sport at han setter pris på å ha en mindre turnering å fokusere på. "Det gir deg mer tid til å jobbe med detaljer, i motsetning til å være på reisefot".

Inter er nødt til å sørge for at nevnte detaljer stemmer, dersom de skal gjøre seg forhåpninger om å slå en motstander som har vunnet seks av seks mulige kamper hittil. Roma har i tillegg funnet nettmaskene 17 ganger, og sluppet inn en eneste baklengs. Nerazzurri har heller ikke slått Roma i noen av sine syv seneste forsøk. Borteseier. 


Søndag

Parma 1.55, uavgjort 4.0, Sassuolo 5.6

I løpet av de siste 10 dagene har Sassuolo sikret seg uavgjort mot både Napoli og Lazio - selv om de like fullt er å finne på tabellbunnen. Det har vært mye optimistisk prat om at de kan ta en historisk Serie A-seier mot Parma denne helgen, men vertene har selv vært på bedringens vei den siste tiden. Sats heller på under 2.5 scoringer til 1.95 i odds. Halvparten av Parmas åtte scoringen denne sesongen kom i én og samme kamp. Sassuolo har på sin side kun scoret ett mål på sine tre bortekamper. 


Bologna 2.1, uavgjort 3.3, Verona 3.25

“Verona har ikke vunnet på bortebane mot Bologna siden 1978", kan vi lese av overskriftene på Telenuovos nettsider denne uken. "Selv om statistikken ikke er like flott som den kan se ut ved første øyekast. Det er tross alt kun snakk om syv kamper det er snakk om", er setningene de glemte å legge til. 

Verona har faktisk all mulig grunn til å være optimistiske i forkant av møtet med Bologna. Gjestene har allerede plukket syv poeng mer enn vertene, og Hellas' nederlag har kommet mot Juventus og Roma. Laget må vel og merke klare seg uten Vangelis Moras i midtforsvaret, mens Luca Toni er i storform på topp. Målvakten Rafael er likeledes til å stole på mellom stengene. Uavgjort er på alle måter innenfor rekkevidde. 


Catania 2.2, uavgjort 3.2, Genoa 3.25

Etter tre sesonger har så vel klubb som trener skjønt at gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden. "Jeg er hjemme igjen", uttalte treneren da han returnerte til klubben forrige uke, før han straks begynte arbeidet med å drille formasjonen som han gjorde det godt med før han dro. Genoa stiller i sin foretrukne 3-4-3 søndag. 

Det er vanskelig å vite nøyaktig hva man skal forvente så vidt tidlig etter et trenerbytte. Men, dersom det er én ting vi alltid kan forvente av Gasperinis mannskap, er det mål i begge ender. Sats på Over 2.5 scoringer til 2.00 i odds


Napoli 1.25, uavgjort 5.75, Livorno 10.0

Etter et skuffende tap i London, er Napoli tilbake i hva som skal være en grei hjemmeseier. Det samme ble selvsagt ytret i forkant av poengdelingen mot Sassuolo, men det er grunn til å tro at undervurdering ikke blir et tema nå. Sats på at Napoli vinner en 0-1 i handicap til 4.10 i odds


Sampdoria 2.5, uavgjort 3.1, Torino 2.85

Torino-spissen Ciro Immobile har bedt lagkameratene om å glemme forrige ukes tap mot erkerivalen Juventus. Han skrev følgende på Facebook: "Dersom vi ikke slutter å tenke på det (tapet), vil vi aldri være i stand til å gå videre mentalt". Det er vanskelig å legge bak seg en slik hendelse, når man fremdeles er fysysk utmattet. Både Omar El Kaddouri og Guillermo Rodrigues ventes å gå slipp av denne kampen grunnet skader de pådro seg mot nettopp Juventus. 

Sampdoria har tapt alle sine tre hjemmekamper denne sesongen, og kun funnet nettmaskene en gang. To av disse tapene har imidlertid kommet mot lag som Roma og Juventus, mens det tredje var i nabooppgjøret mot Genoa. Vi vil vite langt mer etter kampen mot et skamslått Torino. Jeg er fristet av hjemmeseier. 


Udinese 1.85, uavgjort 3.5, Cagliari 4.0

Cagliari-kaptein Daniele Conti gikk denne uken ut med en advarsel om at han vurderer å streike dersom ikke lagets stadion-problematikk blir løst. "Vi har spilt alle andre steder enn på hjemmebane i over to år np. Det er vanskelig å spille uten ens egne supportere". Dessverre er det stadig vanskeligere å tro at de lokale myndighetene skal gi seg med det første. 

Cagliari har et vanskelig borteoppgjør i vente her. Udinese har ikke tapt på eget gress på 21 kamper, og hjemmeseier ligger i kortene her.   


Juventus 1.58, uavgjort 3.85, Milan 5.5

Juventus' oppgjør mot Galatasaray var garantert en skuffende affære for spillerne. Den Gamle Dame kjempet seg tilbake i ledelsen etter å ha ligget under 0-1 - for å slippe inn utligningen kun sekunder seneste. For AC Milans del har det derimot vært en ypperlig uke. 1-1 borte mot Ajax ble godt hjulpet av et generøst tildelt straffespark på tampen av kampen. 

Straffesparket ble både skaffet til veie av - og konvertert av Mario Balotelli. Sistnevnte vil gå glipp av denne kampen grunnet suspensjon. Juventus har fortsatt ikke vært i samme form som i fjoråret, men jeg forventer likevel at de vinner denne kampen.