Serie A, tippetips: Inter vs Juventus ender uavgjort


Lørdag

Inter 3.40, uavgjort 3.30, Juventus 2.10

Ingen av disse lagene var særlig fornøyde med at sesongens første Derby d'Italia skulle gå av stabelen like etter landslagspausen. Spørsmålet om hvem som har mest å frykte er imidlertid et åpent spørsmål. 12 spillere fra hver av klubbene var i aksjon for sine respektive nasjoner. Inters spillere hadde vel og merke lengre reisevei, med 150.000 km. Juventus-spillerne var derimot i større grad å finne på banen, med 50 spilleminutter i snitt pr snute. 

Hva vi uansett kan være sikre på, er at Juventus ikke akter å ta lett på Inter. Nerazzurri endte på niendeplass forrige sesong, men har startet inneværende med to gevinster uten baklengsmål under lagets nye trener - Walter Mazzarri. Begge lagene er interessert i å beholde statusen som ubeseiret heller enn å jakte seier. Uavgjort til 3.30 i odds synes som det eneste rette


Napoli 1.38, uavgjort 4.40, Atalanta 8.50

Rafael Benítez har fått en god start på livet i Napoli med to seire på like mange kamper. Laget har allerede notert seg for syv fulltreffere - hvorav fire av dem er signert Marek Hamsik. Manageren hadde følgende å si onsdag: "Dersom (Gareth) Bale er verdt €100 millioner, er Hamsik uvurderlig". 

Så lenge slovakeren er i slik forrykende form, skal målene fortsette å renne inn. Napoli har scoret minst to ganger i sine seks seneste hjemmekamper. Sats på Over 2.5 scoringer til 1.72 i odds


Torino 4.25, uavgjort 3.50, Milan 1.80

Synet av Kaka stående på en balkong i Milans hovedkvarter i Via Turati var nok til å få enkelte av klubbens supportere til å bryte ut i gråt. Man kan bare forestille seg hvilke scener som vil utspille seg søndag, når de får se ham aksle Milan-trøya igjen for første gang på over fire år. 

Alt fokus på Kaka til tross; Milans største problemer er å finne i forsvarsfireren - hvor Daniele Bonera, Matias Silvestre, Ignazio Abate og Mattia De Sciglio alle er ute med skader. Midtbanespiller Andrea Poli synes å være kriseløsningen på midtstopperplass - en alt annet enn ideell situasjon for et lag som har syv kamper i løpet av de neste 23 dagene. Milan skal likevel være bedre. Borteseier! 


Søndag

Fiorentina 1.42, uavgjort 4.30, Cagliari 7.50

Manuel Pasqual kunne vært unnskyldt for å ta seg fri denne helgen. Fiorentina-kapteinen fikk et kraftig kutt i hodet etter et sammenstør med tjekkeren Libor Kozak tirsdag. Mannen rapporteres likevel tilbake i spill allerede til søndagens oppgjør mot Cagliari. 

Pasquals tilstedeværelse vil utvilsomt være et løft for Viola, hvis klubb ellers må gå inn i denne kampen uten to av sine faste i backtreeren. Stevan Savic er nemlig også tvilsom med skadeproblemer. Jeg sitter med en følelse av at Over 3.5 scoringer til 2.70 i odds er veien å gå; begge lagene er angrepsvillige, mens landslagsspill kan føre til trette bein i forsvar. 


Lazio 1.65, uavgjort 3.75, Chievo 5.00

De antatt forsterkningene på topp materialiserte seg aldri for Lazio denne sommeren. Det betyr at den aldrende Miroslav Klose må fortsette å bære hovedansvaret for scoringsleveransene. Konfrontert med at mange supportere gjerne skulle sett en ny spiss i troppen, uttalte Lazio-eier Claudio Lotito tørt: "Dersom de har problemer med magen burde de ta Nyco". 

Chievo er som regel et gjerrig lag. Spesielt ikke når de møter antatt langt sterkere motstand. De kommer til den italienske hovedstaden med håp om poeng, vel vitende om at de ikke har tapt mot Lazio på de åtte seneste kampene i Roma. Uavgjort er greit priset med 3.75 i odds


Livorno 2.45, uavgjort 3.20, Catania 2.85

Det er fremdeles for tidlig å vite hva vi kan vente oss av Livorno. Like før landslagspausen slo de Sassuolo 4-1, selv om resultatet blir sett i lys av at motstanderen også er nyopprykket. Den foregående kampen endte 0-2 mot et sterkt Roma-lag.

Dette tegner derimot til å bli en interessant test. Catania er notorisk svake på fremmed gress, og har startet sesongen med to tap på rappen. Det er sannelig ikke lett å vite hvordan dette ender, men magefølelsen forteller meg at Livorno er et bedre lag enn gjestene. Hjemmeseier! 


Udinese 1.80, uavgjort 3.50, Bologna 4.40

Trenere pleier ikke være overstrømmende begeistret for landslagsopphold. Udineses Francesco Guidolin mener på sin side at laget har hatt godt av den seneste pausen. "Vi evnet ikke å kvalifisere oss til Europa League, men det er et tilbakelagt kapittel nå. Frem til for noen dager siden var det fremdeles en del bitterhet å spore, men pausen har hjulpet oss videre". 

Den beste måten å bevise dét på, er naturlig nok å feie Bologna av banen. Gjestene har nemlig kun vunnet én av de 12 seneste dersom vi regner med fjorårssesongen. Udinese roter seg sjelden bort på hjemmebane, og kan sågar være et bra spill i markedet for -1 i handicap til 3.15 i odds


Hellas Verona 2.10, uavgjort 3.30, Sassuolo 3.40

Sassuolo endte foran Verona i fjorårets Serie B. Stortapet mot Livorno i forrige runde forteller oss at slike tidligere prestasjoner ikke nødvendigivs er verdt så mye nå. Mest oppløftende for gjestene er nyheten om at Veronas Luca Toni kanskje går glipp av kampen. Hvis så skjer vil jeg vurdere uavgjort til 3.30 i odds


Sampdoria 2.25, uavgjort 3.30, Genoa 3.10

Det 89. Derby della Lanterna finner sted på Stadio Luigi Ferraris søndag kveld. Det stjeler kanskje ikke glansen fra Derby d'Italia, men selv Juventus-trener Beppe Marotta - som var ansatt i Sampdoria i årene 2002-2010 - beskrev dette oppgjøret mot "uten sidestykke". 

Begge lagene vil utvilsomt være lystne på å sikre seg en godt resultat, ettersom de kun har plukket ett fattig poeng sammenlagt etter to serierunder. Genoa har allerede sluppet inn syv baklengs, mens Sampdoria har lekket tre. En kvalitetsfattig, men scoringsfylt kamp synes trolig. Sats på Over 2.5 scoringer til 2.15 i odds