Serie A, Tippetips: Immobile kan bli nøkkelen i Torino-derbyet


Se Serie A-kampene Live på Unibet TV!


Lørdag

Bologna 6.7, Uavgjort 3.9, Roma 1.5

Rudi Garcia feiret 50 år torsdag. Bursdagskaka var noe mindre enn den Francesco Totti fikk på 37-årsdagen tilbake i september. Roma-treneren bryr seg trolig ikke særlig om dét. Han vil mye heller har tre poeng denne helgen, og følgelig kunne legge press på serieleder Juventus igjen. 

Giallorossi vant 5-0 sist disse lagene møttes i Roma - kun to dager etter Tottis feiring. Kan de matche forrige målbonanza når som Garcia har rundet magiske 50?

Jeg tror kanskje ikke det, men jeg satser på at de vinner uten å slippe inn baklengs til 2.50 i odds.


Søndag

Livorno 2.4, Uavgjort 3.15, Verona 2.95

 

Seksten poeng skille disse lagene - hvorav begge rykket opp fra Serie B i fjor sommer. Det er likevel Livorno - i skrivende stund på 17.plass i Serie A - som går inn i denne kampen med best selvtillit.

Veronas tidligere formidable form har fått seg et kraftig skudd for baugen med møtene mot Roma, Napoli, Juventus og AC Milan. Klubben har ikke vunnet to etterfølgende kamper siden vi leste 2014 av kalenderen, og forrige helgs tap mot Torino var ødeleggende for moralen.

Gevinstene de derimot har tatt, har begge kommet på bortebane. Andrea Mandorlinis gutter har i tillegg scoret mer regelmessig på fremmed gress denne sesongen. Livorno må klare seg uten kapteinen Andrea Luci resten av sesongen, noe som kan svekke midtbanen. Jeg har tro på scoringer her, og Over 2.5 mål er priset til 1.96 i odds.

 

Chievo 2.1, Uavgjort 3.2, Catania 3.5

Ingen lag har gjort det svakere på bortebane enn Catania. Elefantene har kun to små poeng å vise til etter 12 på fremmed gress. Men, heller ikke noen annen klubb har feilet oftere foran eget publikum enn Chievo denne sesongen. De Flyvende Eslene har nemlig kun åtte poeng etter 11 hjemmekamper på Bentegodi. Det skulle være overflødig å si, men dette tegner ikke til å bli helgens mest underholdende oppgjør. Uavgjort!

 

Inter 1.4, Uavgjort 4.2, Cagliari 8.5

"Uro" har vært normaltilstanden for Cagliari de to siste sesongene. Og de har ikke gjort noe for å sørge for ro i leiren. Denne uken begynte ryktene rundt trener Diego Lopez å svirre - nemlig at han skulle være sparket. Kort tid kom det frem at han ikke hadde fått fyken, men snarere at assistenttrener Ivo Pulga fikk reisepass. Ikke noe av dette kan ha hjulpet forberedelsene til denne kampen - ei heller vil kaptein Daniele Contis suspensjon.

Inter har endelig tråklet sammen to strake seiere - for første gang siden november. De bør på alle måter være i rute til sin tredje gevinst på rappen. Motstanderen har nemlig ikke funnet nettmaskene mer enn fire ganger på bortebane denne sesongen, og jeg satser derfor på at Inter holder rent bakover til 2.16 i odds.


Sampdoria 3.2, Uavgjort 3.2, Milan 2.25

 

AC Milan hadde uflaks som tapte mot Atletico Madrid onsdag kveld, men de har ikke råd til å synes synd på seg selv.

Sampdoria har, til tross for et solid tap mot Roma forrige helg, vist seg mer enn kapable til å gjøre livet surt for et lag som Rossoneri. Når vi tar i betraktning Mario Balotellis fravær, vil jeg gå så langt som å hevde at oddsen på Sampdoria-seier er i overkant generøs. Hjemmeseier!

 

Udinese 1.75, Uavgjort 3.5, Atalanta 4.75

Etter to seiere og en uavgjort, har journalistene begynt å stille spørsmål om Udinese kan gjøre et sent forsøk på Europa League-plass. Trener Francesco Guidolin gjorde sikkert rett i å svare negativt, og laget befinner seg tross alt ni poeng og syv plasser unna den målsetningen. Etter en elendig start på sesongen vil Friuliani være godt fornøyd med kun å styre klar av nedrykk. 

Udinese kan ta et langt steg i retning fornyet Serie A-kontrakt med seier over Atalanta - et lag som tapte 0-4 mot Parma på hjemmebane forrige helg. Til tross for gjestenes svake borteform, forventer jeg at de vise litt mer kampvilje. Sats på at begge lagene scorer til 2.16 i odds. 


Juventus 1.24, Uavgjort 5.5, Torino 12.0

Ikke siden 1995 har Torino slått byrivalen Juventus. Og oddsen er vitterlig mot dem denne gangen også. Til tross for at Giampiero Venturas gutter har spilt godt, og følgelig kommet seg opp på sjetteplass, er det et osean av poeng som skiller disse klubbene. Juventus har heller ikke avgitt et eneste poeng på hjemmebane. 

Torino kan imidlertid rette på en annen nedslående statistikk. Granata har faktisk ikke scoret mot Juventus siden 2002. Men, med Ciro Immobile (eid 50% av Juventus, selvsagt) i fin form, kan de skape problemer for rivalenes bakre rekker. Sats på at Torino scorer i løpet av kampen til 1.96 i odds.

 

Lazio 1.43, Uavgjort 4.1, Sassuolo 8.0

 

Go'dytten som kom i kjølvannet av Edy Rejas trenerretur i Lazio har forsvunnet som dugg for solen den siste uka. Tapt mot Catania i Serie A, og deretter mot Ludogorets Razgrad i Europa League, har sørget for dét. Problemene deres blekner likevel sammenlignet med Sassuolos vansker; en klubb som står med 10 tap på sine 11 seneste kamper. For ikke å glemme at de også er tabelljumbo. 

Nå som vertene er slitne etter spill i midtuka, og gjestene i frenetisk kamp for å stoppe nedturen, har jeg tro på få scoringer her. Sats på Under 2.5 scoringer til 1.96 i odds.

 

Mandag

Parma 2.45, Uavgjort 3.2, Fiorentina 2.9

Vincenzo Montella viste hvilke ambisjoner han har for Fiorentina, da han sendte utpå et toppet mannskap i Europa League-oppgjøret mot Esbjerg tirsdag kveld. Belønningen kom i form av 3-1 seier, noe som fører klubben betydelig nærmere en plass blant de 16 siste lagene. 

Spørsmålet er hvilken pris de må betale, når de nå møter et Parma som står ubeseiret på sine 12 nyligste kamper? Hjemmeseier er godt priset her.

 

Napoli 1.28, Uavgjort 5.0, Genoa 11.0

Etter at de - med nød og neppe - kom seg unna med uavgjort mot Swansea, er Napoli sikkert glade for å være tilbake på Italias sørspiss. Rafael Benitez vil gjøre som han normalt gjør - nemlig rotere på laget. Vi skal uansett ikke undervurdere gjestene, som tross alt har slått Inter Milan og spilt 3-3 borte mot Fiorentina i løpet av sine fem nyligste kamper. 

Jeg forventer at Napoli vinner, men til 5.00 i odds er også uavgjort verdt en innsats - spesielt dersom Napoli velger å la Gonzalo Higuain og Jose Callejon hvile.