Serie A, tippetips: Helgens kamper


Lørdag

Parma 4.3, uavgjort 3.7, Juventus 1.75

“Vi fikk det endelig til å stemme”, uttalte Andrea Pirlo etter at Juventus slo Catania 4-0 onsdag kveld. Riktignok hadde ikke klubben fra Sicilia mye å by på, men det var akkurat en slik overbevisende forestilling som Juventus har vært på jakt etter hele sesongen. Seieren var kun den fjerde kampen uten baklengs - samtlige turneringen inkludert - hvorav den tredje kom så sent som tre dager i forveien. 

Trener Antonio Conte er nødt til å mane mannskapet sitt til å fortsette i samme spor, selv om det også er viktig å hvile spillerne tilstrekkelig før Champions League-oppgjøret mot Real Madrid tirsdag. Enkelte rokeringer er således ikke til å komme utenom, men vi skal ikke frykte at Juventus mister fokus etter Romas seier over Chievo torsdag. Bianconeri er på det rene med at de ikke kan ta seg råd til glipptak i det hjemlige seriespillet dersom de skal ha heng på toppen i Serie A. Borteseier. 


Milan 2.05, uavgjort 3.4, Fiorentina 3.5

For AC Milans del er håpet om å holde tritt med lederlagene lagt på is. 10 kamper inn i sesongen er de allerede 18 poeng bak Roma, og skal være godt fornøyd bare de evner noen gode, etterfølgende resultater. Kakas oppadgående formkurve er i så måte gledelig, men Mario Balotelli har vært svak i det seneste kampene. Forsvarsspillet er på alle måter en katastrofe. 

Rossoneri kan kjapt få problemer dersom de skal snu trenden mot Fiorentina, hvis motstander sikkert har friskt i minnet at de ikke fikk straffespark i sluttminuttene mot Napoli sist. Heller enn å kunne forsøke seg fra krittmerket, fikk Viola Juan Cuardrado sendt i dusjen for forsøk på filming (han hadde allerede fått gult kort for samme forseelse). 

Denne helgen må gjestene følgelig klare seg uten spissen, men AC Milan er snaut priset. Forsøk uavgjort her!


Napoli 1.25, uavgjort 6.0, Catania 10.0

Av Italias tre Champions League-deltagere har Napoli den letteste oppgaven denne helgen. Catanias fem bortekamper denne sesongen har betalt nøyaktig fem tap og null poeng. Målforskjellen viser lusne 3:13, noe som leder meg til å hevde at Napoli med 0-1 i handicap er et godt spill til 1.78 i odds


Søndag

Livorno 2.7, uavgjort 3.1, Atalanta 2.65

Du kan skrive følgende på kontoen for "Kun i Italia": Onsdag måtte Livorno klare seg uten midtbanespiller Luca Siligardi grunnet karantene. Årsaken? Jo, blasfemiske uttalelser foran kamera. Spilleren hadde ikke engang ytret misnøyen i retning dommeren, men var snarere sint på seg selv etter at han misset en sjanse. 

Siligardi er tilgjengelig igjen her, når Livorno forsøker å finne tilbake til vinnersporet. Laget står nemlig med syv kamper uten seier nå. Atalanta har vært svake på fremmed gress, men har trolig fått noe av selvtilliten tilbake etter uavgjort mot Inter sist. Sats på uavgjort til 3.10 i odds


Lazio 1.58, uavgjort 3.8, Genoa 5.75

Forrige sesong var Hernanes Lazios fremste aktivum. Ikke slik denne sesongen. "Fra Profet til Problem", var overskriften i La Repubblica denne uken, mens andre aviser lekte seg med lignende ordspill.Vladimir Petkovics taktiske endringer har ført til at brassen har blitt benyttet i en rekke ulike posisjonen, heller enn i sin foretrukne rolle sentralt på midtbanen. Konsekvensen har ikke overraskende vært formsvikt. 

Men, dersom både han som enkeltspiller og laget har trøblet, har de vært stabile på eget gress. Lazio har plukket 13 poeng på fem kamper. Oddsen på hjemmeseier er noe modest, men du kan bedre profitten ved å satse på at Lazio vinner uten å slippe inn baklengs (2.40). Klubben har til alt overmål ikke sluppet inn mer enn to mål på sine seks seneste hjemmekamper. 


Sampdoria 2.0, uavgjort 3.35, Sassuolo 3.65

Delio Rossis forsøk på å introdusere et firebackforsvar mot Verona viste seg som en dårlig idé. Etter å ha sanket syv poeng på de foregående tre kampene, fremstod Sampdoria som haltende i den nye formasjonen. Resultat? 0-2! Trener Rossi legger trolig om til 3-4-1-2 mot Sassuolo, og har god grunn til å føle seg trygg på et bedre utfall denne helgen. De nyopprykkede gjestene har kun scoret to ganger på fremmed gress denne sesongen. Hjemmeseier!


Udinese 2.6, uavgjort 3.3, Inter 2.6

Etter å ha gått på sitt første hjemmetap denne sesongen, tok Udinese sin første borteseier onsdag. Francesco Guidolins mannskap er imidlertid et arbeid i stadig utvikling. I sedvanlig Udinese-stil vil årets utgave først få tingene til å stemme i sesongens to siste måneder. For deretter å oppleve at de beste spillerne blir solgt. 

Inter Milan opplever på sin side det vi kan kalle voksesmerter under trener Walter Mazzarri. Klubbens nye eier, Erick Thohir har allerede uttalt at han har intensjoner om å styrke stallen i januar. Denne helgen tror jeg likevel at mitt beste tips vil være Over 2.5 scoringer til 2.00 i odds; syv av de åtte seneste møtene mellom disse lagene har nemlig inneholdt tre eller flere scoringer. 


Verona 2.05, uavgjort 3.4, Cagliari 3.5

Kun tre lag har unngått å avgi poeng på hjemmebane i årets Serie A. Utrolig nok er Verona et av dem. Hittil har hjemmelaget gjort av med AC Milan, Sassuolo, Livorno, Parma og Sampdoria hjemme på Bentegodi. De er på alle måter i stand til å fortsette seiersrekken mot et Cagliari-lag som fremdeles slikker sårene etter 0-3 tapet mot Bologna. Cagliari må klare seg uten venstrebacken Nicola Murru etter at han fikk marsjordre i nevnte kamp. 


Torino 4.0, uavgjort 3.3, Roma 1.95

10 kamper, 30 poeng, 24 scoringer og én baklengs. Roma har offisielt skrevet seg inn i Serie A-historien. Ytterligere én seier vil tangere Bill Nicholsons Spurs på starten av 1960/1961-sesongen. Den europeiske rekorden ligger likevel noe frem i tid. Benfica gikk nemlig 23 kamper uten poengtap i 1972/1973-sesongen.

Uansett; Torino er ikke walkover-materiale. Klubben har vært en av de mest uforutsigbare i Serie A denne sesongen, og har spilt 3-3 mot både Inter og Livorno de siste to ukene. Laget kan meget vel være i stand til å finne nettmaskene - noe Roma ikke har opplevd på syv kamper. Jeg vil likevel satse på at gjestene vinner til 1.95 i odds


Mandag

Bologna 2.0, uavgjort 3.2, Chievo 3.8

For en forskjell én uke kan utgjøre. For syv dager siden var Bologna det eneste laget i divisjonen uten seier. Etter den tid har laget vunnet to på rappen. Nå er det vertene som kan titte ned på Chievo - klubben som innehar jumboplassen i Serie A. Gjestene har tapt sine seks seneste, men beviste mot selveste Roma at de ikke er å skubbe seg på. Jeg liker utsiktene til uavgjort her.