Serie A, tippetips: Helgens kamper


Lørdag

Chievo 4.80, uavgjort 3.55, Napoli 1.72

Kanskje det ikke blir en snarlig tur innom rettssalen for Napoli-eier Aurelio De Laurentiis likevel. Han truet nemlig med å saksøke de lokale myndighetene i Capri for €100 millioner denne uken, etter at Gonzalo Higuain ramlet og slo ansiktet på en stein. De Laurentis var sterkt kritisk til den manglende medisinske behandlingen spissen hadde blitt til del. Desto mer gledelig må det være at Higuain er tilbake allerede til lørdagens kamp. Åtte sting rikere. 

Denne kampen blir en test for Napoli. Klubben fra Italias sørspiss har nemlig tapt de tre seneste i Chievo - og heller ikke evnet å finne nettmaskene i noen av oppgjørene. Etter en imponerende sesonginnledning under ledelse av Rafael Benitez forventer jeg borteseier her. 


Juventus 1.40, uavgjort 4.40, Lazio 7.50

Lazio ventet i det lengste med å foreta seg noe i overgangsmarkedet i år. Ja, de kan faktisk sies å være 24 måneder for sent ute. Torsdag ble det bekreftet at de var i ferd med å sikre seg Galatasaray-angriperen Burak Yilmaz. Dersom overgangen materialiserer seg vil det være første gang siden Miroslav Klose kom til klubben i 2011 at Lazio har et reelt alternativ til tyskeren. 

Yilmaz vil uansett ikke kunne være på plass i tide til lørdagens oppgjør, noe som gjør at Lazios førsteellever ikke vil se veldig annerledes ut enn laget som tapte 0-4 mot Juventus i Super Cupens. Klok av skade vet vi at slike kamper sjelden gjentar seg. Lazio, og spesielt keeper Federico Marchetti, gjorde sine saker godt i Torino forrige sesong. Med odds på 4.40 for uavgjort er jeg fristet...

Søndag

Roma 1.35, uavgjort 4.50, Verona 9.00

Arrivederci, Erik Lamela. Buonjourno, Adem Ljajic. Inneværende uke har vært blandet drops følelsesmessig for Roma. I det ene øyeblikket solgte de en spiller med enormt potensial, for deretter å erstatte ham med en annen kvalitetsspiller. Ljajic har vel og merke ikke kommet like langt i utviklingen, men viste hva han er god for i andre halvdel av fjorårssesongen - med sine 10 scoringer for Fiorentina. 

Sistnevnte blir garantert å finne i Roma-troppen denne helgen, selv om det vil overraske å se ham fra start. Rudi Garcias mannskap klarte seg tross alt fint uten Ljajic så vel som Lamela i 2-0 seieren over Livorno forrige uke. Hjemmeseier - selv til 1.35 i odds - er et åpenbart valg. 

Milan 1.42, uavgjort 4.30, Cagliari 8.00

Adriano Galliani tar ikke overgangstips fra supporterne. “[Alessandro] Matri: Nei takk!” stod det å lese på et banner på San Siro under Milans Champions League-seier mot PSV onsdag. Èn dag senere hadde Galliani uansett sikret seg spissen. Matri gjenforenes med gamletreneren Massimiliano Allegri. Skjebnens ironi sørger også for at helgens motstander er Cagliari - klubben hvor de startet samarbeidet. 

Matri kan meget vel få en rolle å spille søndag, ettersom hans nye lagkamerater fortsatt jobber med å komme til hektene igjen etter Champions League-spill. Selv om han ikke spiller, tror jeg likevel Milan går seirende ut. Sats på at Rossoneri leder ved pause og vinner ved fulltid (1/1) til 2.10 i odds

Atalanta 2.10, uavgjort 3.20, Torino 3.50

Trener Stefano Colantuono kom med kloke ord denne uka: "Dersom du ikke scorer mål vinner du heller ikke fotballkamper". Sant nok, selv om laget scoret i tapet mot Cagliari sist helg. Laget står nå faktisk med åtte strake bortetap, dersom vi regner med fjorårssesongen. Torino har på sin side ikke vunnet på fremmed gress siden januar. Sats på uavgjort til 3.20 i odds


Bologna 2.25, uavgjort 3.20, Sampdoria 3.20

Begge disse klubbene startet den nye sesongen med tap forrige helg. Ingen av dem bør ha blitt særlig overrasket over utfallet. Bolognas motstanderen møtte fjorårets sølvvinnere Napoli, mens Sampdoria måtte gi tapt for mesterne Juventus. 

Helgens kamp er derimot viktig, ettersom begge lagene kjapt kan havne i nedrykksstriden. Sampdoria må klare seg uten forsvarer Paolo Castellini etter at han ble utvist forrige uke. Vertene har ingen slike bekymringer. Med fordelen av hjemmebane tror jeg Bologna tar dette.


Catania 2.95, uavgjort 3.25, Inter 2.35

Massimo Moratti fortsetter å hevde at han ikke har konkrete planer om å selge Inter Milan helt ennå. Samtalene med den indonesiske forretningsmannen Erick Thohir har kommet langt, men Moratti forteller at han torsdagens styremøte ikke blir hans siste. "Avtalen med Thohir er ikke spikret. Kanskje vi driver klubben videre i fellesskap?". 

De fleste føler seg uansett trygge på at en avtale vil foreligge så snart overgangsmarkedet stenger. Med landslagspausen stående for døra, vil dette sannsynligvis bli Morattis siste kamp som eneeier. Dersom historiske data er en pekepinn, vil dette bli et festlig oppgjør; kun én gang i løpet av de åtte seneste innbyrdes har det endt med mindre enn tre scoringer. Sats på Over 2.5 mål til 2.10 i odds


Genoa 3.75, uavgjort 3.50, Fiorentina 1.95

Fiorentina haltet seg videre til gruppespillet i Europa League, etter 0-1 hjemme mot Grasshopper. Vincenzo Montella hadde foretatt fire endringer i mannskapet som vant 2-1 i Sveits. Trolig med et halvt øye på helgens oppgjør mot Genoa. Med kun tre dagers hvile kan det være slitne bein med i bildet. Genoa er på alle måter et svakt lag, og har til alt overmål mistet toppscoreren sin i løpet av sommeren. Borteseier. 


Sassuolo 2.0, uavgjort 3.3, Livorno 3.7

Disse klubbene rykket opp til Serie A sammen i fjor, og startet begge med 0-2 tap i åpningsrunden. Vertene er på det rene med at de må vinne kamper som dette for å sikre fornyet toppseriekontrakt. 

Nyervervelsen Ezequiel Scheloto gir Sassuolo flere alternativer fremover på banen, hvor han også kan gi spissen Simeone Zaza bedre arbeidsforhold. Til om lag 2.00 i odds virker hjemmeseier å være det rette valget. 


Udinese 2.00, uavgjort 3.20, Parma 3.85

Mens Serie A ble sparket i gang så sent som forrige helg, har Udineses sesong allerede vært i full gang en måned allerede. 1. august startet klubbens Europa League-kvalifisering mot Siroki Brijeg. 7-1 ble fasiten sammenlagt, men laget har ikke vunnet en eneste kamp siden. Udinese ble slått ut av europacupen av Slovan Liberec, for deretter å følge opp med 1-2 i borteoppgjøret mot Lazio. 

Udinese er nødt til å gjøre det bedre. I motsetning til de foregående sesongene - når tre eller flere stjernespillere har blitt solgt på en gang - er eneste avgang av betydning Mehdi Benatia. I Antonio De Natale og Luis Muriel har de et av seriens mest potente angrepsduoer. Udinese er vanligvis sterke på hjemmebane, og jeg tror de vinner denne helgen. Det er likevel langt tryggere å satse på Over 2.5 scoringer til 2.10 i odds.