Serie A, Tippetips: Gonzalo Higuain kan skyte Napoli til seier!


Fredag

Roma 1.80, Uavgjort 3.70, Milan 4.65

Roma-manager Rudi Garcia insisterer på at Scudetto'en fremdeles ikke er avgjort. Han er naturlig nok på det rene med at oddsen ikke er i hovedstadlagets favør, men fast bestemt på at laget skal gripe sjansen hvis Juventus glipper.

AC Milan har egne ambisjoner. Etter fem strake gevinster er det tilbake i Europa League-diskusjonen. Manager Clarence Seedorf har lovet at laget ikke utelukkende tar turen til Stadio Olimpico for å stoppe Giallorossi, men også gå seirende ut. Dette blir garantert ikke enkelt for Roma, men sistnevnte er et bedre lag. Til 1.80 i odds satser jeg på hjemmeseier.

 

Lørdag

Bologna 3.60, Uavgjort 3.25, Fiorentina 2.20

Giuseppe Rossi er endelig tilbake i trening for Fiorentina - og sluttet seg til resten av lagkameratene for første gang onsdag, etter å trent på egenhånd i 14 dager. Vi skal fire måneder tilbake i tid for å finne sist angriperen spilte kamp, og Rossi må således få tid på seg til å finne tilbake til gammelt slag. Viola har signalisert at spissen ikke blir å se i aksjon denne helgen.

Det betyr således at Fiorentina stiller med det samme ustabile angrepet som de har slitt med etter Rossis skade. Fiorentina har ikke evnet å score i tre av de fem siste kampene, med levert hele syv scoringer i de to øvrige. Jeg mistenker at de finner nettmaskene mot en motstander som befinner seg på 18. plass, men Bologna - som kjemper for fortsatt toppseriekontrakt - akter ikke å legge seg på rygg. At begge lagene scorer til 1.90 i odds er et godt spillobjekt.

 

Inter 2.25, Uavgjort 3.40, Napoli 3.30

Dette er en aldri så liten hjemkomst for Rafael Benitez - som returnerer til sin gamle arbeidsgiver på San Siro. Verken spanjolen eller Inter har grunn til å se tilbake på samarbeidet med varme følelser. Benitez tok tømmene i Inter etter at klubben vant trippelen i 2010, men satt kun i stillingen frem til jul. Innen Benitez fikk fyken, hadde Inter blitt kronet Club World Cup-vinnere - men lå også på syvende plass i Serie A.

Benitez virker i det hele tatt mer fornøyd i Napoli - ikke minst fordi klubben var villig til å hente spillerne han ønsket i sommer. En av hans mest imponerende nyervervelser, José Callejon, går trolig glipp av denne kampen grunnet en skade i foten. Toppscorer Gonzalo Higuain bør imidlertid være tilbake i aksjon igjen. Sats på at argentineren scorer til 2.67 i odds.