Serie A, Tippetips: Formlaget Parma forsinker Juves gullfeiring!


TIRSDAG

Roma 1.40, Uavgjort 4.80, Torino 8.50 (SPILL og SE Live på United TV fra 20.45)

To av Italias mest lovende spisser møtes på Stadio Olimpico tirsdag kveld. Etter å ha funnet nettmaskene mot Chievo i helgen, er Mattia Destros scoringsrate nå 1 mål pr 96 minutter denne sesongen. Torinos Ciro Immobile befinner seg øverst på toppscorerlisten med sine 16 fulltreffere. Begge spillerne har således levert solide søknader om deltagelse i Cesare Prandellis VM-tropp.

Det er imidlertid Immobile som jeg ville satset på skriver seg inn i målprotokollen tirsdag. Dette til tross for at Roma kun har sluppet inn fire baklengs på eget gress denne sesongen. Hjemmelaget går nemlig inn i dette oppgjøret uten Mehdi Benatia i midtforsvaret og Kevin Strootman på midtbanen. Personlig mener jeg 4.80 i odds er litt i overkant fristende.

 

ONSDAG (SPILL og SE alle kampene Live på United TV fra 20.45)

Atalanta 1.80, Uavgjort 3.50, Livorno 5.00

For første gang siden desember 1995 har Atalanta vunnet fire Serie A-kamper på rad. Ytterligere én gevinst vil bety ny klubbrekord, i tillegg til å føre dem et steg nærmere deres høyeste poengsum noen sinne totalt (52). Med en av divisjonens sterkeste hjemmestatistikker, og med Giacomo "Gentleman Jack" Bonaventura som sjanseskapende kraft på venstrekanten, finner jeg det vanskelig å se forbi hjemmeseier her. 

Cagliari 2.05, Uavgjort 3.35, Verona 3.80

For kun en måned siden drømte Verona-fansen om en overraskende Europa League-plass. Etter søndagens 0-5 tap mot Sampdoria - klubbens tredje tap på like mange kamper - kan de kun håpe å gjennomføre resten av sesongen uten slike ydmykelser. Med 40 poeng er Andrea Madorlinis gutter i realiteten trygge fra nedrykksspøkelset allerede. Salget av Jorginho til Napoli i januar har imidlertid preget laget.

Gjestene skal likevel kunne være i stand til å få med seg noe fra denne kampen - mot et lag som kun har vunnet to av sine 14 seneste kamper. Uavgjort er godt betalt med 3.35 i odds. 

Catania 4.80, Uavgjort 3.65, Napoli 1.78

Catania la ned en av sesongen mer solid prestasjoner i søndagens oppgjør mot Juventus - før de til slutt måtte gi tapt etter en scoring av Carlos Tevez. Moralske gevinster har imidlertid liten betydning når man befinner seg desidert nederst i divisjonen. Sicilianerne trenger poeng. Kjapt. Så spørs det om det blir uttelling mot et Napoli som i skrivende stund innehar tredjeplassen.

Rafael Benitez' gutter tapt mot Fiorentina forrige helg, og svekkes av Faouzi Ghoulams suspensjon og skade på Dries Mertens. Faren for at de skal undervurdere "Elefantene" i tillegg være eleminert når som avstanden ned til Fiorentina har krympet til fire poeng. Borteseier! 

Chievo 2.10, Uavgjort 3.20, Bologna 3.80

Bologna passerte Chievo forrige helg da de slo Cagliari, mens "De Flyvende Esler" tapte mot Roma. Rollene kan vel og merke byttes om nok en gang etter dette oppgjøret. Gjestene er fremdeles tannløse fremover på banen etter salget av Alessandro Diamanti. Klubbens eneste scoring i søndagens seier kom symptomatisk nok fra krittmerket.

Gjestene fra universitetsbyen har uansett bare ett eneste tap på sine fire seneste kamper, noe som betyr at de - om ikke annet - virker i stand til å unngå tap. Uavgjort synes som et plausibelt utfall her. 

Fiorentina 2.20, Uavgjort 3.40, Milan 3.45

For Fiorentinas del virker det som om gode nyheter etterfølges av dårlige. Søndagens tap mot Napoli har garantert gitt Vincenzo Montellas gutter et skikkelig løft inn mot avslutningen av sesongen. En kneskade på angriper Mario Gomez - som vil holde spissen ute i minst 3-4 uker - har vært et aldri så lite slag i magen.

En som sikkert smiler over hjemmelagets dårlige nyheter, er AC Milans Clarence Seedorf. Sistnevnte er under press, og må prestere dersom han skal gjøre seg forhåpninger om å beholde jobben. Pussig nok har ikke Rossoneri tapt borte mot Fiorentina på syv møter - samtlige turneringer inkludert. Jeg satser på uavgjort igjen.

 

Genoa 3.00, Uavgjort 3.20, Lazio 2.55

Bortekamper kan kjapt føles som en kjærkommen atspredelse for Lazio i disse dager, ettersom Ultras-grupperinger og klubbledelsen ligger i stadige uenigheter. Biancocelesti har fortsatt håp om Europa League-spill kommende sesong, men det er en oppgave som naturlig nok ikke blir lettere av et hjemmepublikum som enter leverer hets, eder og galle eller er fraværende.

Lazio tar turen til Genoa uten den gamle Grifone-spilleren Francelino Matuzalem, som skadet seg i uavgjort-oppgjøret mot AC Milan. Med selvtillit etter tre gevinster på fem kamper, liker jeg utsiktene til borteseier her.

 

Juventus 1.33, Uavgjort 5.25, Parma 10.00

Serie As to formlag møtes på Juventus Stadion. Vertene kan meget vel spasere seg til sitt tredje seriemesterskap, mens Parma står ubeseiret på 17 kamper. Faktisk har ikke Roberto Donadonis gutter ikke tapt en eneste seriekamp siden de ble beseiret 0-1 av nettopp Juventus tilbake i november.

Kan de være i stand til å gjøre det bedre i Torino? Det er sannelig mye forlangt, selv om de regjerende mesterne ikke har vært på sitt aller beste den siste tiden. Uavgjort er godt nok priset med 5.25 til å være verdt et forsøk. 

Sassuolo 2.70, Uavgjort 3.30, Sampdoria 2.70

Domenico Berardi er tilbake etter tre kampers karantene for Sassuolo - ikke et øyeblikk for tidlig. Mannens scoringsevner er sårt etterlengted mot et motstander som satte fem baller bak Verona-keeperen forrige helg. 

Sassuolo har gått målløse av banen i fem av sine syv seneste kamper - selv om fansen sikkert lurer på hvordan ting kunne endt dersom Berardi hadde vært på banen for å ta straffesparket Sergio Floccari satte i stolpen mot Udinese søndag. Sett i lys av Berardis comeback og Sampdorias nylige scoringsbonanza, er jeg faktisk fristet til å satse på Over 2.5 scoringer til generøse 2.20. 

TORSDAG

Inter 1.65, Uavgjort 3.75, Udinese 5.75

Sønsdagens tap mot Atalanta oppsummerer på mange måter Inters sesong. Milano-klubben traff treverket fire ganger i 1-2 tapet mot Bergamo-motstanderen sist. Laget har blitt hindret av stolpe og tverrligger ikke mindre enn 17 ganger denne sesongen - mer enn noen andre klubber i divisjonen. Dersom slike forspilte sjanser er frustrerende, forteller de også sitt om at Walter Mazzarris gutter er på oppadgående. Jeg satser derfor på at de vinner uten å slippe inn baklengs til 2.60 i odds.