Serie A, Tippetips: Fiorentina vil overraske igjen!


Lørdag

Livorno 5.25, Uavgjort 3.65, Milan 1.65

Kommer AC Milans vendepunkt i denne kampen? Milan vant endelig igjen søndag, da de gjorde av med Catania på Sicilia. Det er grunn til å tro at klubben er i ferd med å legge den vanskelige tiden bak seg. Mario Balotelli satte punktum for sin nesten to måneder lange måltørke, og laget begynner så smått å få nøkkelspillere tilbake fra sykestua. Stephan El Shaarawy fikk sin første kamp siden september mot Elefantene, mens Christian Abbiati, Mattia De Sciglio og Philippe Mexes alle bør være klare til spill igjen denne helgen. 

Legg også til at Livorno ganske enkelt ikke er et veldig godt lag. Klubben befinner seg helt nede på 18.plass nå - etter tre strake tap - hvori de ikke har scoret men sluppet inn syv baklengs. Oddsen på borteseier er ikke spesielt tiltalende, men trolig et sikkert spill. 

Napoli 1.52, Uavgjort 3.9, Udinese 6.25

En avgjørende Champions League-kamp mot Arsenal ligger i vente for Napoli. Spillerne hevder imidlertid at de ikke tenker på annet enn oppgjøret mot Udinese. Sist Partenopei gjorde feilen med å tenke for langt frem i tid, tapte de mot Parma. Laget har ikke råd til å gjøre samme tabbe nå, dersom de skal holde følge med Juventus i toppen av Serie A.

Udinese sliter denne sesongen - og spesielt på bortebane, hvor de kun har sanket tre poeng på syv kamper. Det betyr på ingen måte at laget er en enkel motstander å slå, ettersom det først og fremst er offensivt hvor problemene deres ligger. Sats på Under 2.5 scoringer til 1.96 i odds. 


Søndag

Roma 1.9, Uavgjort 3.45, Fiorentina 3.9

Francesco Totti var tilbake i trening med resten av lagkameratene torsdag - for første gang etter at han pådro seg en haseskade (hamstring) i oktober. Giallorossi trenger ham tilbake raskt. Etter at laget leverte 22 scoringer i løpet av åtte kamper med kapteinen på banen, har Rudi Garcias gutter kun maktet fem fulltreffere på sine seks nyligste uten spissveteranen. 

Helgens kamp kommer trolig for tidlig for Totti, som selv ryktes å jobbe mot skadecomeback mot AC Milan i neste serierunde. Selv med talismanen på banen skal man ikke ta et positivt resultat for gitt. Fiorentina har nemlig allerede slått Juventus og Milan tidligere denne sesongen. Med 3.90 i odds for borteseier, slår jeg til! 


Cagliari 1.85, Uavgjort 3.45, Genoa 4.2

Til tross for angriperen Emanuele Calaios fravær, har Genoa gjort det aldeles greit. Rossoblu har tapt kun en av sine åtte seneste kamper etter at Gian Piero Gasperini gjorde comeback som trener i klubben. Nevnte tap kom til alt overmål på bortebane mot Juventus. Cagliari har på sin side også vist stigende formkurve - og spesielt på hjemmebane - hvor de slår ut håret spillemessig. Sats på at begge lagene scorer til 2.00 i odds. 


Inter 1.65, Uavgjort 3.7, Parma 5.25

Antonio Cassano vil være klar til spill mot sin gamle arbeidsgiver, bare én uke etter at han brakk nesa i 1-1 kampen mot Bologna. Angriperen noterte seg for Serie A-scoring nummer 100 i nevnte oppgjør, og har vært i fin form i senere tid: Fem scoringer på sine åtte nyligste opptredener.

Det er ikke sikkert det er nok til å overbevise Italias landslagstrener Cesare Prandelli - som har snakket ned Cassanos muligheter til å spille seg inn i VM-troppen. Jeg vil likevel ikke bli overrasket over å se Fantantonio blant målscorerne igjen søndag. Angriperen er tilgjengelig til 4.30 i odds som målscorer i løpet av kampen. 


Sampdoria 1.75, Uavgjort 3.4, Catania 4.75

For første gang etter at han overtok trener-jobben i Catania, valgte Gigi De Canio å åpne treningsfeltet for publikum torsdag. Det gikk kanskje ikke helt etter planen. Nærmere 1000 supportere - blant dem en gruppe Ultras - buet mot spillerne, og sendte fyrverkeri ut på gressmatta. Før treningen i det hele tatt hadde rukket å begynne, hadde et trettitalls fans allerede skjelt ut laget på parkeringsplassen. 

Å spille bortekamp nå må fortone seg som en velsignelse. Catania har likevel ikke maktet å sikre seg et eneste bortepoeng denne sesongen. Sampdoria har i likhet med gjestene slitt denne sesongen, men har spilt uavgjort i begge kampene under den nye treneren Sinisa Mihajovic - mot Inter og Lazio, henholdsvis. Jeg har sansen på utsiktene til uavgjort.


Sassuolo 2.1, Uavgjort 3.2, Chievo 3.5

Tabellen forteller oss at begge disse lagene sliter, selv om den siste tids resultater tegner et annet bilde. Begge lagene står ubeseiret på sine fire nyligste kamper, og Sassuolos kamprekke inneholder sågar uavgjort mot Roma. 

De Flyvende Eslene har ikke sluppet inn et eneste mål i samme periode, men kan få det hett rundt ørene i møte med Domenico Berardi og Simone Zaza. Sats på at sistnevnte scorer til generøse 3.75 i odds - han har syv mål på ni kamper fra start denne sesongen. Fem av fulltrefferne har kommet i Sassuolos siste fire hjemmekamper. 


Torino 2.4, Uavgjort 3.2, Lazio 2.95

Lazio har fremdeles ikke vunnet på bortebane i Serie A denne sesongen. Trener Vladimir Petkovic' stilling er usikker, og blir garantert ikke lettere i møte med et Torino-lag som holdt både Inter og Roma til uavgjort hjemme i Torino. 

Ciro Immobile, som kom fra Genoa til Torino denne sommeren (via Juventus) har lagt måltørken bak seg, og levert fem scoringer på lagets siste syv. Dette er atter en angriper som er raust priset på å finne nettmaskene i løpet av kamper - 3.33 i odds. 


Verona 1.95, Uavgjort 3.3, Atalanta 3.9

Veronas prikkfrie hjemmestatistikk møtte sitt endelikt i derbyet sist. Nå får de mulighet til å finne tilbake til seiersformelen på Bentegodi. Atalanta har tapt alle unntatt én bortekamper denne sesongen, og går inn i dette oppgjøret uten en rekke nøkkelspillere - inkludert Mario Yepes, Guglielmo Stendardo, Cristian Raimondi og Luca Cigarini. Sats på hjemmeseier!  

Sats på helgens Serie A-kamper her!