Serie A, Tippetips: Cupfinalistene får det tungt i serieavslutningen!


Mandag

Lazio 1.65, Uavgjort 4.00, Verona 5.25

For første gang på aldri så lenge har Lazio-trener Edy Reja en nesten fulltallig tropp å velge fra. Spillere som Miroslav Klose, Federico Marchetti, André Dias og Giuseppe Biava var alle tilbake i trening forrige uke, mens Stefan Radu og Diego Novaretti begge ligger an til comeback etter karantene.

At nevnte knippe spillere er tilbake, må sannelig beskrives som betimelig. Både Lazio og Verona står med 52 poeng, og denne kampen er følgelig viktig med henblikk på Europa League-spill kommende sesong. Gjestene er i god form, noe fire gevinster på de fem seneste kampene beviser. Jeg ønsker på ingen måte å utrope Verona til favoritter, men Lazio er i overkant store forhåndsfavoritter dersom vi utelukkende ser på oddsen. Verona er pent priset til 2.25 i odds for Seier/Uavgjort i markedet Dobbelsjansen.

 

Juventus 1.22, Uavgjort 6.35, Atalanta 15.00

Dette skulle være kampen hvor Juventus endelig sikret seg sin tredje strake Scudetto. I stedet gjorde Roma jobben for dem med 1-4 tapet mot tabelljumbo Catania. Bianconeri vil like fullt være lystne på å feire med stil her, og Antonio Conte ønsker at laget setter ny poengrekord i Serie A. Det hører også med til historien at trener Conte ga spillerne tillatelse til å feire tittelen søndag kveld.

Kan det påvirke prestasjonene her? Jeg mistenker uansett at Juventus går seirende ut, men oddsen på at så skjer er altfor snau til at det er verdt risikoen. Sats heller på at begge lagene scorer til 2.20 i odds. Atalanta har gjort nettopp dét i samtlige av sine fem seneste bortekamper. 

 

Tirsdag

Fiorentina 1.52, Uavgjort 4.40, Sassuolo 6.00

Ventetiden med henblikk på sølvtøy er satt på vent i ytterligere en sesong. Fiorentina har vært uheldige med tanke på skader denne sesongen, og Juan Cuadrados karantene i forkant av lørdagens cupfinale mot Napoli var kun prikken over i'en. Nå som fjerdeplassen er så godt som sikret, er spørsmålet om de har tilstrekkelig motivasjon til å gjøre av med en motstander som kjemper for overlevelse i Seire A?

Jeg har mine tvil - spesielt etter et så vidt slitsom terminliste. Uavgjort til 4.40 i odds er fristende.

 

Napoli 1.36, Uavgjort 5.00, Cagliari 9.00

Samme spørsmål kan stiles Napoli - som faktisk er i fare for å la tredjeplassen glippe. Rafa Benitez' gutter har hatt en lei tendens til å miste fokus umiddelbart etter store cupkamper. Cagliari er matematisk sikret fornyet toppseriekontrakt, og det er således ikke sikkert at motivasjonen er på topp. De har likevel spilt meget godt iløpet av de siste ukene. 

Cagliari er tilgjengelig til 3.20 i odds for Seier/Uavgjort i markedet Dobbelsjansen. Vel verdt å vurdere!