Serie A, Tippetips: Bologna vs Juventus


Bologna 7.00, Uavgjort 4.25, Juventus 1.45

Bologna er nødt til å sanke poeng for å sikre fortsatt avstand til nedrykksstreken, mens Juventus har behov for full pott for å holde Roma bak i kampen om ligagullet.

Bologna befinner seg på 17.plass i Serie A – med kun 12 poeng etter 14 kamper. At ethvert poeng er kjærkomment viser tabellen. Rossoblù har nemlig ikke mer enn tre poeng ned til tabelljumbo Catania. Det er like fullt bedring å spore for Stefano Piolis tropper. Laget fra pølse – og universitetsbyen står med ett eneste nederlag (1-2 mot Atalanta) på sine fem nyligste i serien (1-3-1). Vi skal faktisk helt tilbake til 6. Oktober for å finne sist Bologna tapte på eget gress. Hjemmeseier er tilgjengelig til 7.00 i odds.

Trener Pioli må klare seg uten suspenderte Frederik Sørensen – som faktisk eies 50% av Juventus. Forsvareren pådro seg rødt kort i 1-1 kampen mot Parma forrige helg, noe som kan bety at 20-åringen Diego Laxalt får tillit fra start.

Klasseforskjell mellom lagene? Ja visst. Men, det er et Juventus uten ballkunstneren Andrea Pirlo vi snakker om. 34-åringen er ute til utpå nyåret, og det blir således en nykomponert midtbane vi får se i aksjon fredag. At trioen vi får se består av Pogba, Vidal og Marchisio er ingen overraskelse. Hvilken taktikk trener Conte kommer til å benytte er derimot et åpent spørsmål for alle oss ”dødelige”.

Juventus var heller ikke helt overbevisende mot Udinese sist, da Fernando Llorente ventet med å sette inn 1-0 målet til godt inn i tillagt overtid. Fremste utfordrer til seriemesterskapet – Roma – maktet på sin side ikke bedre enn uavgjort mot Atalanta. Borteseier fredag er priset til 1.45 i odds.

Paul Pogba er, som nevnt, etter alle solemerker tilbake i Juve-elleveren, etter at han startet på benken mot Udinese. Angelo Ogbonna og Martin Caceres må begge ta til takke med å følge kampen fra benken innledningsvis.

Mange av Bolognas problemer denne sesongen kan tilskrives elendig forsvarsspill. Laget har et av seriens mest gavmilde forsvar, noe 26 baklengs på 14 kamper illustrerer godt. Juventus er dessverre – for hjemmelaget – blant de mestscorende i Serie A med 29 fulltreffere. Juventus vant 2-0 i forrige sesongs tilsvarende oppgjør, mens hjemmelaget sikret seg et poeng da lagene møttes her i mars 2012.

Beste Spill:

Sats på at Juventus scorer over 1.5 mål til 1.60 i odds

Sats på 1-3 til 14.00 i odds