Serie A, Tippetips: AC Milan i ustoppelig form!


Søndag

Bologna 3.10, Uavgjort 3.20, Parma 2.30

Det er mye som står på spill i dette Derby d'Emilia, hvor Bologna kjemper om fornyet Serie A-kontrakt og Parma jakter spill i europacupen kommende sesong. Gjestene er så absolutt det sterkeste laget av disse, men må klare seg uten en rekke nøkkelspillere. Marco Parolo, kanskje Parmas beste spiller denne sesongen, er på sin side suspendert, mens både Antonio Cassano og Walter Gargano er navn med spørsmålstegn bak.

Jeg er likevel ikke overbevist om at Bologna besitter kvalitetene til å vinne dette. Sats på uavgjort til 3.20 i odds.

 

Livorno 2.30, Uavgjort 3.20, Chievo 3.10

Kun to små poeng skiller Livorno på 18.plass og Chievo på 16. Det skulle således være overflødig å fortelle hvor viktig denne kampen er for begge lag. Men, kanskje især for vertenes vedkommende, hvis kommende kamper blir langt vanskeligere enn dette. Etter denne helgen skal Livorno nemlig møte kun ett lag fra nedre halvdel av tabellen - uten at bortekamp mot Udinese på noen måte kan regnes som garanterte poeng.

Sunn fornuft skulle tilsi at man satser på Under 2.5 scoringer, når du av divisjonens minstscorende er i aksjon. Men, det kan sannelig kjapt ende med Over 2.5 til 2.25 i odds, ettersom samtlige av Chievos fem seneste bortekamper har endt med tre eller flere scoringer. Det faktum at begge klubbene er i desperat poengnød kan likeledes føre til mange mål.

 

Napoli 1.62, Uavgjort 3.90, Lazio 6.00

På papiret skulle man tro Napoli har lite å spille for i de kommende seks kampene. Klubben ligger ni poeng klar av Fiorentina på fjerdeplass, og 12 bak sølvlaget Roma. Napolis sesong er således i realiteten avgjort. Etter forrige helgs tap mot Parma er Rafael Benitez imidlertid klar over hvor viktig det er for laget å slå kjapt tilbake. Napoli har fremdeles Coppa Italia-finalen å se frem til, og klubbens supportere begynner å bli utålmodige med henblikk på suksess. 

Av den grunn forventer jeg en reaksjon fra vertene. Oddsen er ikke spesielt fristende, men jeg vil likevel satse på hjemmeseier til 1.62.

 

Sampdoria 3.20, Uavgjort 3.20, Inter 2.25

Det er en kamp-i-kampen på Marassi, når Sampdorias Maxi Lopez møter Mauro Icardi. De to argentinerne var tidligere nære venner. Ikke slik nå, etter at Icardi stakk av med Lopez' forhenværende kone - Wanda Nara. En svært så offentlig ordveksling mellom disse spillerne i forkant av helgens møte, gjør selvsagt denne kampen ekstra spesiell.

Av nevnte duo er Icardi den spilleren som kan skilte med best form. Han har levert tre scoringer og én målgivende iløpet av sine fire seneste kamper. Inter Milan har på sin side ikke vunnet en eneste kamp i samme periode. En ny poengdeling ligger i kortene her mot et solid Sampdora-mannskap. Oddsen er det heller ikke noe å si på - 3.20.

 

Torino 1.80, Uavgjort 3.50, Genoa 5.00

Ciro Immobiles kamp med Carlos Tevez om å ende som sesongens toppscorer i Serie A, er kanskje noe av det mest interessant i de avsluttende ukene. Torino-spissen ligger likt med Juventus-spissen etter at han satte inn sitt 18. mål mot Catania forrige helg.

Han bør ha muligheten til å fylle ytterligere på målkontoen mot Genoa. Gjestene må klare seg uten skadede Matuzalem og suspenderte Giuseppe Sculli. Torino har ikke slått Genoa siden 2004, men jeg satser på Granata endelig setter et punktum for den statistikken til 1.80 i odds.

 

Verona 3.00, Uavgjort 3.25, Fiorentina 2.35

Det sier sitt om hvilken sesong Fiorentina har hatt, at til tross for at de har vært nødt til å klare seg uten Giuseppe Rossi i halve - og Mario Gomez nesten hele sesongen, at de likevel ligger an til å ta fjerdeplassen. Viola har imidlertid vært kronisk ustabile i store deler av 2014, illustrert ved tap mot Cagliari og borteseier mot Napoli. Likevel ligger de av en eller annen grunn foran klubber som Inter, Parma og Lazio.

Verona har heller ikke gitt opp håpet om en plass blant de seks beste, hvis muligheter har blitt betraktelig bedret med gevinstene mot Genoa og Chievo. Laget ønsker å vise seg fra godsiden på hjemmebane, noe som gjør at jeg satser på Over 2.5 scoringer til 1.90 i odds.

 

AC Milan 1.33, Uavgjort 4.50, Catania 9.50

Ja, så har altså Catania kvittet seg med Rolando Maran for andre gang på mindre enn seks måneder. Mauricio Pellegrino har blitt utnevnt som erstatter. Og den nye treneren har sannelig ikke rikelig med tid til å redde laget på. Catania er tabelljumbo med syv poeng opp til trygg grunn - med seks kamper igjen av sesongen.

AC Milan kan knapt hevdes å ha vært de mest pålitelige denne sesongen. De bør likevel kunne gjøre av med de demoraliserte gjestene. Sats på at hjemmelaget vinner - selv med -1 i handicap til 1.90 i odds.