Serie A: Palermo v Milan


Palermo 3.1, uavgjort 3.1, Milan 2.35

Milan trenger ikke å vente på Halloween for å få frysninger på ryggen. Fjorårets spøkelser har fulgt Rossoneri inn i denne sesongen, og Massimiliano Allegri ser påminnelser om tidligere tiders storhet hvoren han snur seg. Etter hvert eneste tap følger uvelkomne sammenligninger med andre og bedre Milan-utgaver. For hver eneste feilpasning eller spolert avslutning på mål, mimres det om forgangne stjerner som kunne gjort det så mye bedre.

Tirsdagens tur til Sicilia skiller seg ikke ut fra nevnte. Forrige sesong satte Rossoneri punktum for fem strake tap på Stadio Renzo Barbera, med 4-0 seier. Det var klubbens første seier mot Palermo siden 2006. Ingen ringere enn Zlatan Ibrahimovic tegnet seg for hattrick, mens Thiago Silvo satte én stolpe i målprotokollen. Begge spillerne har senere blitt solgt til franske Paris St-Germain.

Vi skal tilbake til mars, da Milan befant seg på tabelltopp i Serie A - foran ubeseirede Juventus, vel og merke med én kamp mer spilt. Palermo var på sin side på åttendeplass, og i høyeste grad med i kampen om en europacup-plass. I forkant av møtet med Rossoneri hadde laget fra Mafiaøya knepet 30 av 36 mulige på eget gress, og følgelig kun en elendig borteform unna en ytterligere bedre tabellposisjon.

Det skulle være unødvendig å si at inneværende sesong har vært langt svakere for begge lag. Milans problemer i kjølvannet av spillersalg har vært påtagelig tidligere, representert ved stjernenavn som Clarence Seedorf, Alessandro Nesta, Antonio Cassano og Genaro Gattosu. I forkant av søndagens 1-0 seier over Genoa - hvis vinnermål aldri skulle vært godkjent - stod klubben med stusslige syv poeng på åtte kamper.

Palermo har slitt helt siden det nevnte 0-4 tapet i fjor. Etter ydmykelsen mot Milan, evnet laget kun å vinne én av de 12 gjenstående kampene. I jakten på fornyet optimisme, hentet klubbeier Maurizio Zamparini inn Sienas Giuseppe Sannino som lagets nye trener. Og sparket ham tre kamper inn i sesongen.

Inn dørene kom Gian Piero Gasperini - den forhenværende Genoa- og Inter-treneren - som introduserte 3-4-2-1. Den nye taktikken har kun bedret resultatene marginalt. Et forsvar som slapp inn syv baklengs på de tre innledende kampene under Sannino, har lekket fire mål på seks kamper med Gasperini ved tømmene. Milan skremmer imidlertid ingen med angrepsspillt sitt. Av klubbens fem scoringer etter Gasperinis inntog, kom fire mot Chievo.

Laget krysser fingrene for at det går mot bedre tider med henblikk på scoringer. Paulo Dybala - en 18-åring fra Argentina - ble hentet fra Instituto de Cordoba for nærmere €10 millioner. Angriperen fikk sine første spilleminutter i 0-0 kampen mot Torino tidligere denne måneden. Mens vi fortsatt venter på at han skal bli kjent med italiensk fotball, faller ansvaret tungt på Fabrizio Miccoli.

I fjor kunne det meget vel betalt seg å satse på Miccoli et et oppgjør som dette. Angriperen hadde for vane å spille best i de såkalte større kampene, noe åtte scoringer mot topp-seks klubbene beviste. I år har utkommet derimot vært magert. Tre mål - hvorav alle mot Chievo - er fasiten så langt. Strengt tatt kan man også hevde at Milan ikke ser ut til å havne blant de seks beste denne sesongen.

Sats heller på Palermo, sett i lys av lagets bedrede forsvarsspill under Gasperini og Milans problemer i angrep. Vurdér også et spill på under 1.5 scoringer til 3.70 i odds. Dersom du leter etter objekter i markedet for målscorere, er El Shaarawy et iøyenfallende alternativ. Jeg har i tillegg satset på uavgjort til 3.10 i odds.

Resultattips: Palermo 0-0 Milan til 10.50.