Serie A: Midtuketips


Atalanta 3.7, uavgjort 3.2, Napoli 2.05 

Det er på tide å finne ut om Napoli virkelig er et lag som alene bæres av Edison Cavani. Spilleren er ikke med mot Atalanta ettersom han fortsatt ikke har ristet av seg en lårskade. Spissen rakk ikke søndagens seier mot Chievo søndag, og Napolis prestasjoner foran motstanderens mål var urovekkende svake. Atalanta har på sin side hatt en ujevn sesonginnledning. Sett i lys av Cavanis fravær, og Napolis manglende angrepsferdigheter i to av sine fire bortekamper, vil jeg vurdere om Atalanta holder rent bakover til 3.90 i odds.

Cagliari 2.0, uavgjort 3.1, Siena 4.0

Selv ikke Ivo Pulga, sjefen for klubbens tohodede trenerteam, forventet at ting ville gå så vidt bra.

På en pressekonferanse tirsdag vedgikk han, at dersom noen hadde fortalt ham at han ville innlede trenerkarrieren med tre strake gevinster, ville han avfeid vedkommende som sprøyte gal. Like fullt var det nettopp dét som skjedde. Cagliari fulgte opp 1-0 seirene mot Torino og Bologna med samme seiersmargin borte mot Sampdoria søndag.

Oddsen på at vi får se samme resultat nok en gang er 6.50. Jeg er normalt ikke stemt for spill på resultater, men tatt i betraktning Sienas rekke av fire kamper uten seier - og at lagets toppscorer er Emanuele Calaio kun har tegnet seg for tre scoringer - er det fristende å satse på en reprise her.

Chievo 1.75, uavgjort 3.45, Pescara 4.7 

Det har hele veien ligget an til at Pescara ville få en vanskelig sesong. Klubben mistet både treneren og sine tre beste spillere etter opprykket til Serie A. Likevel har nok en del supportere blitt overrasket hvor hvor tøff hverdagen faktisk har vist seg i toppdivisjonen.

Etter 0-0 mot Atalanta søndag - som betyr at laget befinner seg på 16.plass med åtte poeng etter ni kamper - forsøkte en supportergruppe på å bryte seg inn i garderoben for å konfrontere trener Giovanni Stroppa.

De 50 illsinte supporterne ble stoppet av politiet, men Stroppas posisjon innad i klubben ryktes likevel å være svak. Et demorialisert Pescara-lag har ikke evnet å finne veien til nettmaskene i sine tre seneste kamper - til tross for at motstanderne har fått spillere utvist i de to nyligste oppgjørene. Oddsen er 2.30 på at hjemmelaget ikke slipper inn baklengs.

Inter 1.5, uavgjort 3.85, Samp 6.5 

Plutselig er Inter Seria As formlag fremfor noen. Etter en ujevn sesonginnledning - med hjemmetap mot Roma og Siena - var det ikke mangel på de som mente at Andrea Stramaccionis mannskap var langt unna å være seriøse utfordrere til Juventus. Siden den gang har klubben bokført syv seiere, alle turneringer inkludert, og befinner seg nå på tredjeplass i Serie A. Inter ligger kun fire poeng bak serieleder Juventus, hvis klubb er motstander i Torino lørdag.

Før den tid venter imidlertid et Sampdoria i alvorlige problemer. Gjestene har tapt sine fire seneste kamper, og står uten seier etter 16. september. Det skal bli interessant å se om Stramaccioni velger å hvile en eller to av sine antatt beste spillere med helgens storkamp for øye. Inter har ledet både ved pause og fulltid i sine fem seneste kamper. Jeg har lyst til å satse på at de gjentar bedriftene her til 2.25 i odds.

Juventus 1.25, uavgjort 5.25, Bologna 12.0 

For Juventus' del venter en forsiktig oppvarming mot laget på 17.plass i Serie A - Bologna. Gjestene mangler suspenderte Alessandro Diamanti, og Juventus er priset til 1.83 med -1 i handicap.

Lazio 1.72, uavgjort 3.4, Torino 5.0

Det mest ødeleggende ved 0-2 tapet mot Fiorentina søndag var ikke resultatet i seg selv, men snarere at både Hernanes og Cristian Ledesma pådro seg røde kort. Suspensjonene betyr dermed at Vladimir Petkovic må klare seg uten sine to fremste kreative spillere.

Lazio kan meget vel klare å skaffe seg et godt resultat mot nyopprykkende Torino. Gjestene har nemlig bare ett eneste poeng på sine tre nyligste kamper å vise til. En annen måte å se tingene på, er at ingen av disse lagene har tapt på bortebane ennå. Sats derfor på Torino i markedet for Dobbelsjanse til 2.04 i odds.

Parma 3.0, uavgjort 3.2, Roma 2.3 

Roma mangler også spillere som følge av røde kort. Midtbanespiller Panagiotis Tachtsidis fikk en tidlig dusj i tapet mot Udinese, noe som baner vei for Daniele De Rossi i rollen mange mener passer ham best. Trener Zdenek Zeman gryntet surt at De Rossi ikke har spilt i den dyptliggende sentrale posisjonen på åtte år.

Parma er i godt driv om dagen, og har to strake seiere å vise til. For å kunne spå noe som helst som inkluderer Roma, burde man imidlertid være Snåsamannen i egen person. Sats heller på at Amauri scorer til 2.70 i odds. Spissen har scoret tre i løpet av sine to siste kamper, og får nå prøve seg mot et forsvar med 16 baklengs på de nyligste.

Udinese 1.9, uavgjort 3.35 Catania 4.1 

Tre dager etter at Catanias president - Antonio Pulvirenti proklamerte "Fotballens Død", er han kanskje selv overrasket over at klubben hans fremdeles triller ball. Elefanti får nå muligheten til å legge tidligere svake resultater bak seg i møte med et kronisk ustabilt Udinese. Det er i sannhet svært vanskelig å bli klok på hjemmelaget. Udinese har kun tre seiere i Serie A-sammenheng denne sesong, men to av nevnte har kommet mot Roma og Milan. Legg også til at de sorte og hvite også slo Liverpool på Anfield i Europa League.

Det vi uansett er sikre på, er at Catania er ekstremt svake på fremmed gress. Fasiten hittil er to stusslige nettkjenninger mens forsvaret har sluppet inn 10. Selv med beskjedne 1.90 satser jeg på hjemmeseier her.

Genoa 3.1, uavgjort 3.2, Fiorentina 2.3 (Torsdag)

Fiorentina går inn i dette oppgjøret med en imponerende seier over Lazio i lomma. Selv om borteformen har vært "så-der" denne sesongen, er det også slik at lagets eneste tap har kommet mot Napoli og Inter. Genoa har ikke vunnet på over en måned, noe som gjør 2.30 på borteseier greit betalt.