Serie A: Juventus tukter Inter!


Atalanta 2.2, uavgjort 3.2, Sampdoria 3.45

Nesten tre uker har gått siden Sampdoria var i aksjon i den hjemlige serien, ettersom kampen mot Inter ble avlyst. Manager Delio Rossi må krysse fingrene for at den ekstraordinære ferien har gjort spillerne godt. Rettere sagt; at de som ikke var involvert i landslagsspill har brukt pausen godt. Sampdoria har nemlig kun vunnet én av sine 12 seneste på fremmed gress.

Det som taler til gjestenes fordel, er at Atalantas hjemmestatistikk er blant seriens svakeste; Stefano Colantuonos menn har kun funnet veien til nettmaskene 16 ganger i løpet av 14 kamper på Stadio Azzuri d'Italia. Sats på uavgjort til 3.20 i odds.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Cagliari 3.35, uavgjort 3.2, Fiorentina 2.25

“Vi har nådd Roma. Det eneste vi nå trenger å gjøre, er å hilse på Paven". Ordene tilhører Cagliari-manager Ivo Pulga. Med andre ord: Frelse er kun like rundt hjørnet. Klubbeier Massimo Cellino sitter fortsatt i husarrest, mens laget nok en gang er tvunget til å spille for stengte dører. Søknaden om å tillate 5000 tilskuere på IS Arenas stadion ble avslått tidligere denne uken. Dette til tross; Cagliari har 35 poeng med ni kamper igjen av sesongen.

Ny Serie A-kontrakt virker dermed i boks, selv om trener Pulga er klar over at mannskapet ikke kan koste på seg å slappe av. Syv av de gjenstående kampene er mot lag over på tabellen, blant annet et Fiorentina-lag som står med fire gevinster på sine fem seneste. Jeg har sans for utsiktene til at Stevan Jovetic havner på scoringslisten med 2.65 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Genoa 1.95, uavgjort 3.4, Siena 4.0

Siena-manager Beppe Iachini hevder hardnakket at denne kampen ikke er et være eller ikke-være i kampen mot nedrykk. Det må likvel hevdes at veien blir bratt dersom Toscana-laget taper her. Siena befinner seg på 18. plass med 25 poeng, mens motstander Genoa er å finne på posisjonen over med ett poeng mer. Divisjonskollega Atalanta innehar 16. plassen, og står bokført med langt flere poeng - 33. Det er således svært trolig at enten Genoa eller Siena må ta den tunge veien ned i Serie B når sesongen er over. Hjemmeseier betyr en luke på fire poeng i favør av Genoa. 

Spørsmålet er om utfallet av denne kampen er så vidt åpenbart som oddsen skulle tilsi? Genoa har kun vunnet fire på Stadio Luigi Ferraris denne sesongen, mens de tre seneste har alle endt med tap (mot god motstand, vel og merke; Roma, Milan og Fiorentina). Siena vant tilsvarende oppgjør 4-1 forrige sesong. Selv om jeg slett ikke vil kalle det sannsynlig, er B priset til gode 4.00.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Inter 3.4, uavgjort 3.25, Juventus 2.2

Mindre enn fem måneder har passert siden Inter sjokkerte Juventus, og dermed påførte de regjerende seriemesterne sitt første tap under trener Antonio Conte. Nederlaget var på samme tid det første hjemme på Juventus Stadion. Seieren førte Inter opp i rygg på Bianconeri i toppen av Serie A, noe som fikk mange til å utrope dem til Juves fremste utfordrer i tittelkampen. 

Like fullt; ved inngangen til denne kampen ligger Inter 18 poeng bak serielederen. Hva som verre er; syv poeng unna Champions League-plass kommende sesong. Som om ikke dét var ille nok; Oppkjøringen til helgens kamp har vært alt annet enn god. Så vel Walter Gargano som Alvaro Perieras retur fra landslagsspill for Chile ble utsatt grunnet tekniske problemer med flyet. Klubbkollega Fredy Guarin kom rett og slett for sent til avgang. 

Ingen av spillerne er dermed tilbake i trening før fredag. I det hele tatt gjør nevnte sitt til at borteseier til 2.20 i odds er besnærende.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Lazio 2.0, uavgjort 3.3, Catania 4.0

Kan vi endelig få se Louis Saha i aksjon for Lazio fra start denne helgen? Den forhenværende Everton - og Manchester United-spissen har ikke fått med seg mer enn 42 minutter i den lyseblå trøya - fordelt på fire innhopp. Nå som Roma-klubben ikke har maktet å score i løpet av de tre seneste kampene, og Miroslav Klose ikke er tilbake etter skadeproblemer, kan dette være franskmannens mulighet. Uansett; magefølelsen sier under 2.5 scoringer - selv til relativt beskjedne 1.75 i odds.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Palermo 3.55, uavgjort 3.4, Roma 2.08

Torsdag kunne Francesco Totti feire 20 år siden debuten for Roma, hvis anledning ble feiret med fyrverkeri og applaus fra lagkameratene på klubbens treningsfelt. Hovedpersonen selv skulle ønske å feire dagen med scoring. Han bør ha anledning til å komme til sjanser mot et Palermo-lag som ikke har vunnet siden november. Totti er priset til 2.65 på å score i løpet av kampen, men jeg vil likevel anbefale at innsatsen plasseres på borteseier til 2.08 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Parma 1.35, uavgjort 4.8, Pescara 9.5

Fremtiden kunne knapt sett særlig mørkere ut for Pescara. Klubben ligger ikke bare fem poeng fra trygg grunn, men kan ikke vise til ett eneste poeng på de ti seneste kampene. Sett i lys av at Parma kun har tapt to ganger på eget gress denne sesongen, sitter man med en bestemt følelse av hvordan dette ender. Gialloblus form er imidlertid svak, og det er verdt å merke seg at gjestene vant det motsatte oppgjøret 2-0 i november. Under 2.5 scoringer er mitt tips her.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Udinese 2.0, uavgjort 3.3, Bologna 4.0

Stefano Pioli benyttet landslagspausen til å forlenge kontrakten som Bologna-manager frem til 2015. Med seiere over Fiorentina, Inter og Cagliari den siste måneden, er det enkelt å skjønne hvorfor klubben var lysten på å beholde Pioli. En ny seier her er kanskje for mye forlangt, ettersom Udineses eneste hjemmetap kom mot Juventus i september. Sats på uavgjort i stedet.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Chievo 5.0, uavgjort 3.5, Milan 1.75

Mario Balotelli har allerede rukket å offentlig erklære sin kjærlighet til Fanny og score to mål i Italias seier over Malta. Milan-fansen ønsker å se hvorvidt spissen kan runde av uken med nye nettsus mot Chievo. Vertene har sluppet inn mindre enn ett mål pr kamp på hjemmebane, mens Balotelli har syv mål på seks Serie A-kamper etter overgangen fra City. Med en odds på 2.35, satser jeg på at han finner målet atter igjen. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Torino 3.3, uavgjort 3.15, Napoli 2.3

Strandet i Chile sammen med sine uruguyanske lagkamerater Gergano og Pereira, kan det ligge i kortene at Edison Cavani må reise direkte til Torino. Sett i lys av Napolis avhengighet av spissen, er han nesten garantert å finne veien inn i Walter Mazzarris førsteellever. 

Hvorvidt han vil være i stand til å spille opp mot sitt beste er et helt annet spørsmål. Napoli har uansett flere spørsmålstegn i forkant av helgens kamp. Keeper Morgan De Sanctis pleier en vond albue, mens hele 13 spillere har vært i aksjon for sine respektive landslag. Napoli har slitt under lignende omstendigheter tidligere denne sesongen - hvor fire av fem tap har kommet i kjølvannet av landslagspause eller Europacup-oppdrag. Vurder Torino i markedet for Dobbelsjansen til 1.62

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 

Sjekk oddsen på samtlige Serie A-kamper her!