Serie A: Helgens tippetips


Lørdag

Sampdoria 3.55, uavgjort 3.25, Juventus 2.05

Antonio Conte forblir Juventus-manager også kommende sesong. Nyheten kom ikke akkurat som en overraskelse, men ble likevel funnet verdig flere førstesideoppslag torsdag. Conte ryktes å kreve to nye spisser, i tillegg til at klubben beholder Paul Pogba og Arturo Vidal. 

Selv om mye handler om neste sesong for Torino-klubben, har Conte advart spillerne mot å ta foten av gasspedalen mot Sampdoria. Hjemmelaget har på sin side tatt livet med ro en god stund allerede, etter at Serie A-kontrakten ble bekreftet. Sats på at gjestene holder tett bakover til 3.15 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Søndag

Atalanta 2.0, uavgjort 3.1, Chievo 4.0

Atalanta har blitt trukket totalt åtte poeng de to siste sesongene, men likevel maktet å styre klar av degradering. De har sånn sett god grunn til å feire denne helgen, selv om de ikke har noen garantier for at det blir seier mot Chievo søndag. Bergamo-klubben har nemlig kun vunnet seks på eget gress denne sesongen. 

Chievo vant vunnet mot Roma, Siena og Pescara i løpet av den siste måneden, og holdt rent bakover i hver av nevnte oppgjør. Det er vanskelig å vite hva vi kan forvente i et oppgjør mellom to lag uten noe å spille for. Gjestene er derimot raust priset med 1.76 i markedet for Dobbelsjansen

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Bologna 2.15, uavgjort 3.15, Genoa 3.4

Genoa blir også å finne i den italienske toppdivisjonen neste sesongen. De har rundet av på forbilledlig vis, og kan vise til seks strake uten tap - selv mot vanskelig motstand. Kun ett av lagets seks oppgjør har inneholdt mer enn to scoringer. Sats derfor på under 2.5 mål til 2.15 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Cagliari 5.25, uavgjort 3.65, Lazio 1.65

Lazio-fansen kan meget vel ha ambivalente følelser denne helgen. Klubben kan sikre seg femteplassen - og dermed en plass i neste sesongs Europa League. Det fordrer imidlertid at de vinner mot Cagliari, mens Udinese ikke tar full pott. Dersom Lazio skulle løse billett til den kontinentale konkurransen, betyr det at erkerivalen Roma også blir å finne i samme turnering. Klubbene møtes til alt overmål i neste ukes Coppa Italia-finale, hvor vinneren er sikret Italias siste Europa League-plass. Dersom Lazio allerede er kvalifisert, går plassen automatisk til Roma. 

Det er imidlertid lite trolig at spillerne selv beskjeftiger seg med slike tanker. Lazio står med tre strake seire, og ønsker å beholde momentumet helt frem til cupfinalen. Oddsen er ikke all verden, men jeg satser likevel på borteseier. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Inter 3.5, uavgjort 3.5, Udinese 2.0

Snakker vi tidenes svakeste Inter-mannskap gjennom tidene? Dersom klubben taper sin 16. kamp for sesongen, vil det bety ny rekord. Den gamle stammer fra 1946/1947-sesongen. Det er knapt utenkelig at skal skje. Udinese trenger tre poeng for å knipe en plass i Europa League neste år, og har i tillegg vunnet sine syv nyligste kamper. 

Det største spørsmålet er hvorvidt Antonio Di Natale blir klar i tide for gjestene. Han måtte bæres av banen på tampen av oppgjøret mot Atalanta sist. Selv om skaden senere viste seg mindre alvorlig enn først antatt, har han fortsatt ikke vært tilbake i trening. Dersom Di Natale - hvis angriper har sørget for 22 av klubbens totalt 54 scoringer denne sesongen - ikke er med i startoppstillingen, kan hjemmeseier plutselig virke fristende. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Palermo 2.3, uavgjort 3.15, Parma 3.1

Palermo takket for seg etter ni år i Serie A forrige søndag. De kan kun håpe at en miserabel sesong får et verdig punktum med seier mot Parma, selv om heller ikke dét blir plankekjøring. Kun en fenomenal Josip Ilicic holdt liv i drømmen om fornyet toppseriekontrakt, men han blir å finne på benken. Man risikerer ikke sin mest salgbare spiller, må vite. Parma har i likhet med vertene hatt en tragisk andre halvdel av sesongen, selv om formkurven har pekt oppover helt på tampen. Klubben har nemlig vunnet to av sine tre seneste. Vurdér å plassere et spill på uavgjort itl 3.15 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Pescara 15.0, uavgjort 6.5, Fiorentina 1.17

For Fiorentina er regnestykket enkelt. For å skaffe seg Champions League-spill neste sesong, er de nødt til å vinne sesongens siste kamp. De må samtidig krysse fingrene for at AC Milan ikke gjør det samme. Alt hadde selvsagt vært så mye enklere dersom de hadde vunnet mot Pescara forrige gang lagene møttes. I stedet tapte de 0-2 hjemme i Firenze i starten av januar. Pescara har på sin side ikke vunnet på eget gress etter den tid. 

Vincenzo Montellas mannskap bør få sin etterlengtede hevn søndag. Pescara har ikke funnet nettmaskene en eneste gang i løpet av sine seks siste hjemmekamper, og oddsen på at det skjer igjen er nå kun 1.75. Like fullt en besnærende spillmulighet. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Roma 2.45, uavgjort 3.4, Napoli 2.75

Hvilken bedre måte å feire Champions League-spill på, enn å nyte pasta formet som et trofé? Napoli spanderte en bedre middag på spillere og trenere onsdag, og turen til Roma er for mange en fortsettelse av festen. Kampen er lite annet enn nedtrapping etter en lang sesong for gjestene, mens Roma ønsker å varme opp til Coppa Italia-finalen neste uke. 

Mye tyder på at vi vil få se mål mellom to av divisjonens mestscorende mannskap. Over 2.5 scoringer er imidlertid priset altfor lavt med 1.40 i odds. Sats heller på uavgjort mellom to lag som mangler den største motivasjonen. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Siena 14.0, uavgjort 7.0, Milan 1.16

Mario Balotelli har uttalt at han akter å gå av banen neste gang han opplever rasistisk hets i løpet av en kamp. For all del et kredibelt standpunkt, selv om man kan frykte at motstandernes tilskuere vil se sitt snitt til å gjøre nettopp dét. 

Sienas supportere har derimot lite å hente på å gjøre noe som kan hjelpe Toscana-rivalen Fiorentina. Tatt i betraktning at laget allerede er klare for Serie B, kan mange finne på å heie på Milan denne helgen. Sats på at Milan leder til pause og etter 90 minutter til 1.65 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Torino 2.15, uavgjort 3.1, Catania 3.55

Catania har kanskje ikke så mye mer å hente tabellmessig. Denne kampen gir Elefantene derimot muligheten til å kvitte seg med Torino-komplekset. Sicilia-klubben har aldri vunnet borte mot Torino, og dette er kanskje den beste muligheten de får på lang tid. I Granata har bokført tre uavgjorte og fem tap på sine åtte seneste, og med 3.55 i odds på borteseier er det akkurat der jeg plasserer pengene.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!