Serie A: Helgens tippetips


Lørdag

Chievo 2.7, uavgjort 2.2, Cagliari 4.0

De dårlige nyhetene for Chievo, er at de må klare seg uten kaptein Sergi Pellissier. Fint at de har en annen spiss som scorer like lite de kan dytte innpå som vikar. Alberto Paloschi tegnet seg sist for scoring så langt tilbake som i januar, men er sikkert glad for utsiktene til nettkjenning mot divisjonens tredje svakeste forsvar (53). Jeg velger uansett å satse på uavgjort mellom to motstandere som tusler ufortrødent mot matematisk overlevelse i divisjonen. 


Fiorentina 1.9, uavgjort 3.5, Roma 3.85

Dersom dette var et gameshow, ville innledningen bestått av at Roma-supporterne fikk se hva de kunne vunnet. Frem fra bak scenen ville så Vincenzo Montella dukket opp. L'Aeroplanino hadde ønsket seg en permanent stilling som Roma-trener, hvis jobb gikk til Luis Enrique. To år senere sitter Montella som manager for Fiorentina - nærmere Champions League-spill enn Roma har vært siden han forlot klubben.

Fiorentina er i god form, og har spesielt imponert på eget gress. 1.90 i odds på hjemmeseier er imidlertid noe gjerrig prising. Vurdér heller å sette noen kroner på Alberto Aquilani som målscorer

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Søndag

Udinese 1.6, uavgjort 3.55, Sampdoria 6.0

“Å kvalifisere seg til Europa League vil være som å vinne seriemesterskapet for oss", hevdet Udineses Antonio Di Natale denne uken. Det er fristende å spørre hvorfor. Jeg mener at det Zebrette har vartet opp med denne sesongen, ikke vil stå seg i kontinental sammenheng. Ei heller er klubben spesielt interessert i å foreta nevneverdige investeringer. 

Det vil likevel være oppsiktsvekkende for dette laget dersom de kaprer femteplassen, etter nok en sesong med store utskiftninger. De bør kunne vinne mot et Sampdoria-lag i fritt fall på tabellen, og jeg satser likeledes på at hjemmelaget holder rent bakover til 2.15 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Milan 1.25, uavgjort 5.5, Torino 12.0

Avhengig av resultatet i Firenze lørdag, kan Milan befinne seg på fjerdeplass innen denne kampen sparkes i gang. Heldigvis for trener Allegri møter de en motstander som har tatt sommerferie allerede. Torino har sluppet inn 15 baklengs i løpet av sine fem nyligste kamper, og risikerer nå for alvor å bli dratt inn i nedrykksstriden. Legg også til at Torino har en sørgelig statistikk mot Milan, hvor hovedstadslaget kun kan vise til fem scoringer i løpet av sine 16 siste oppgjør på San Siro mot Rossoneri. Du kan vurdere å satse på at hjemmelaget ikke slipper inn mål til 2.05 i odds. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Catania 2.15, uavgjort 3.3, Siena 3.35

Sienas skadeskutte selvtillit fikk et nytt skudd for bauen i 0-4 tapet mot Roma. Den nedslående sannheten for trener Beppe Iachinis mannskap, er at de befinner seg nest nederst på tabellen - og at Catania er den svakeste av lagets gjenstående motstandere. Tatt i betraktning at sicilianerne kun har tapt tre kamper på eget gress denne sesongen, er det dårlig nytt for Toscana-klubben. 

Når dét er sagt; Catanias form har vært nedadgående den siste tiden, og Elefantene står uten seier på sine fem seneste. Syv av de 11 nyligste innbyrdes oppgjør i Serie A-sammenheng har endt med uavgjort. Jeg mistenker at vi blir vitne til den åttende på søndag.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Genoa 1.27, uavgjort 5.0, Pescara 11.5

Genoa bør gripe muligheten nå som de argeste nedrykksrivalene, Siena og Palermo, møter tøff motstand i form av Catania og Juventus. Grifone møter seriens jumbo - Pescara - søndag. Gjestene har kun sanket to små poeng siden 6. januar, men oddsen på hjemmeseier (1.27) føles likevel forferdelig snaut. Genoas seier kom mot Chievo forrige helg var lagets første siden midten av februar. De må belage seg på å klare seg uten midtbanespiller Juraj Kucka - en av lagets beste spillere. Du kan satse på at Pescara vinner med to måls forsprang til 1.95 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Juventus 1.45, uavgjort 3.75, Palermo 9.2

Antonio Conte ga Juventus-spillerne fri mandag og tirsdag som belønning for seieren over Torino forrige uke. Bare for å gi dem doble treningsdoser når de returnerte fra miniferien. Juventus har mulighet til å avgjøre gullkampen denne helgen, selv om Conte har gitt beskjed om at han krever hardt arbeid til sesongen faktisk er over. 

Palermo har vært i formidabel form, og kan skilte med 11 poeng i løpet av sine fem seneste kamper. Laget har vært avhengig av formspissen Josip Ilcic, men det er for mye forlangt at de skal stikke kjepper i hjulene for "Den Gamle Dames" gullfeiring. For tredje gang denne uken liker jeg utsiktene til at hjemmelaget ikke slipper inn mål til 2.30 i odds. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Lazio 1.67, uavgjort 3.75, Bologna 5.0

Lazio har offisielt rundet av sesongen. Et lag som var med i kampen om Champions League-spill kommende sesong, befinner seg i skrivende stund på åttendeplass. Laget har gått målløse av banen i seks av sine åtte seneste kamper. Bologna har på sin side et scoringssnitt på under ett mål pr bortekamp. Sats på under 2.5 scoringer til 1.75 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Parma 2.7, uavgjort 2.1, Atalanta 4.6

Etter to strake 1-1 kamper spurte den lokale pressen i Bergamo følgende: Hvor stor er sjansen for at det skjer igjen? "Nokså stor", var konklusjonen. Ikke bare kan begge lagene leve fint med poengdeling på veien mot ny Serie A-kontrakt, de har også scoret noenlunde samme antall mål denne sesongen. Uavgjort er ikke særlig tiltalende med 2.10 i odds, men jeg må vedgå at det er det mest trolige resultatet.


Napoli 1.42, uavgjort 4.5, Inter 6.8

Javier Zanetti har sverget på at han skal kjempe seg tilbake fra akillesskaden han pådro seg i forrige ukes tap mot Palermo. I mellomtiden har han bedt lagkameratene sørge for at klubben kvalifiserer seg til neste års Europa League. Det er lettere sagt enn gjort for et lag som ikke bare må klare seg uten Zanetti, men hele 14 øvrige førstelagsspillere. 

Inter har gått målløse av banen i tre av sine fire seneste bortekamper - alle turneringer inkludert. Laget har i tillegg bare én nettkjenning på sine seks siste besøk i Napoli. Uten å høres ut som en plate med hakk i: Jeg har sans for 2.20 i odds på at hjemmelaget ikke slipper inn baklengs

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 

Sats på alle Serie-A kampene her!