Serie A: Helgens Tippetips


Lørdag

Genoa 2.0, uavgjort 3.3, Atalanta 3.9

Med syv kamper siden forrige trepoenger er det ikke rart at Genoa har ramlet under nedrykksstreken. Rossoblu får en sjelden mulighet til å snu trenden når Atalanta kommer på besøk. Gjestene er trygt plassert midt på tabellen, og må i tillegg klare seg uten toppscorer German Denis. Sistnevnte fikk marsjordre i forrige ukes tap mot Fiorentina.

Dessverre for vertenes del må de også plukke startelleveren uten sin beste angriper: Marco Borriello pådro seg sitt åttende gule kort for sesongen. Tatt i betraktning at begge lag stiller uten sine fremste angrepsvåpen, er det naturlig å vurdere under 2.5 scoringer til 1.68. Oddsen virker imidlertid noe snau, så sjekk heller ut Atalanta i markedet for Dobbelsjansen til 1.80 ganger innsatsen

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Udinese 2.3, uavgjort 3.25, Lazio 3.15

Dersom Udinese vinner legger de seg a poeng med Lazio på tabellen. Det hadde ikke mange trodd for kort tid siden. Bianconeri er sterke på eget gress, og finner nettmaskene jevnlig nå som Luis Muriel har funnet tilbake til toppformen. Lazio, derimot, er et lag i fritt fall. Den tynne spillerstallen virker å være sluttkjørt i kjølvannet av pågående cup-forpliktelser, så sats derfor på hjemmeseier. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Søndag

Inter 2.0, uavgjort 3.3, Parma 3.9

Inters mektige eier, Massimo Moratti, uttalte nylig at han "ikke hadde noe annet valg" enn å støtte trener Andrea Stramaccioni, til tross for at sesongen har gått fullstendig opp i liminga. Onsdagens tap mot Roma  innebærer at det ikke blir snakk om Coppa Italia-finale. Ingenting som kan dekke over at Inter har ramlet ned til en syvendeplass, med andre ord. Moratti mener derimot at Stramaccioni har fått utdelt en dårlig hånd. Han tenker selvsagt på at klubben har en skadeliste som teller 13 førstelagsspillere, hvor Fredy Guarin er seneste tilskudd. Parma har på sin side kun to borteseiere å vise til denne sesongen. Sats derfor på Under 2.5 scoringer til 1.85 i odds.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Bologna 2.2, uavgjort 2.95, Sampdoria 3.75

Dette er den tiden av året hvor kynismen råder i italiensk fotball. Sampdoria og Bologna føler kanskje selv at de har nedrykksspøkelset på behørig avstand, selv om matematikken forteller oss at det er en mulighet for degradering. Begge lagene kan meget vel trå forsiktig i denne kampen - vel vitende om at ett poeng er bedre enn å forsøke å vinne. Uavgjort er priset til 2.95 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Catania 2.25, uavgjort 3.2, Palermo 3.3

Det er ingen muligheter for våpenhvile i Derby di Sicilia. Palermo sloss for fortsatt toppseriekontrakt mens Catania jakter Europacup-spill kommende sesong. Selv uten nevnte i potten er det ingen av klubbene som tar lett på dette oppgjøret. "Vi har ventet i seks måneder på denne kampen", uttalte Catania-trener Sergio Gasparini. 

Palermo må atter igjen klare seg uten kapteinen Fabrizio Miccoli. Selv om spisskollega Abel Hernandez vil få spilleminutter, er det usikkert om han stiller fra start. Jeg liker utsiktene til hjemmeseier her, men det er verdt å merke seg at Josip Ilicic har scoret i hver av Palermos tre seneste kamper. Sloveneren er tilgjengelig til 4.70 i odds på scoring i løpet av kampen.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 


Fiorentina 1.48, uavgjort 4.0, Torino 7.5

Champions League-drømmen lever fremdeles i beste velgående for Fiorentina. Det står i skarp kontrast til fjorårssesongen hvor klubben sto i fare for nedrykk på samme tidspunkt. De skal ikke ha i overkant store problemer med å slå et Torino-mannskap som har gitt all forsvarsdisiplin på båten. Hjemmeseier er ikke høyt priset, men kan være nyttig på en bong med flere kamper. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Napoli 1.48, uavgjort 4.0, Cagliari 7.5

En poengdeling på San Siro mot Milan gjør at Napoli har stø kurs for andreplassen i Serie A. Mindre oppløftende for fansen var uttalelsene til Edison Cavanis mor. Berta fortalte til uruguyansk presse at sønnen var lysten på klubbytte i løpet av sommeren. 

Hvis så medfører riktighet, er angriperen garantert lysten på å forlate klubben med stil. Berta understeket imidlertid at hun stilte seg tvilende til hvorvidt noen andre byer kan elske sønnen hennes like høyt som Napoli har gjort. Sannheten er like fullt at Cavani ikke har spilt opp mot sitt beste den seneste tiden, og Cagliari har kun tapt én av sine 13 seneste kamper. Uavgjort er der hvor pengene ligger gjemt her. Poengdeling er priset til 4.00 i odds

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Roma 1.15, uavgjort 7.25, Pescara 18.0

Etter å ha sikret seg en plass i Coppa Italia-finalen, kan Roma nå fokusere på å spille seg til den viktige femteplassen - og Europacup-spill kommende sesong. Denne kampen skal etter alle solemerker representere et nytt steg i dén retningen. Pescara befinner seg ikke bare nederst i divisjonen, men har til alt overmål tapt åtte strake kamper. Dessverre reflekteres situasjonen i hvordan hjemmeoddsen er priset. Det beste spillet kan vise seg å være Erik Lamela som målscorer i løpet av kampen (2.05). Roma-spilleren har nemlig 14 mål på 27 kamper for klubben denne sesongen. De fleste av scoringene har kommet mot langt mer patente forsvar enn dette. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Siena 2.2, uavgjort 3.1, Chievo 3.5

Fem strake kamper uten tap har tatt Siena opp av hengemyra for første gang denne sesongen. Toscana-laget har en luke på to poeng ned til de fremste rivalene - Genoa og Palermo - men er så visst ikke trygge med henblikk på nedrykk. De gjenstående kampene inkluderer borteoppgjør mot Roma, Napoli og Catania i tillegg til Milan og Fiorentina på eget gress. Dette er med andre ord Sienas eneste kamp hvor de har gode utsikter til tre poeng. De er nødt til å vinne, og jeg tror de gjør det.

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Juventus 1.75, uavgjort 3.6, Milan 4.85

Det forteller litt om avstanden (tabellmessig) mellom lagene, når Juventus-direktør Pavel Nedved uttaler at han håper å se Mario Balotelli i Milan-elleveren. Balotelli soner i øyeblikket tre kamper karantene, etter utblåsningen mot linjedommeren i oppgjøret mot Fiorentina tidligere denne måneden. Angriperen har imedlertid anket avgjøresen, og en beslutning tas fredag. 

Nedved mener at oppgjør som dette mister et viktig aspekt når de største navnene mangler. Det er lett å si når ens eget lag allerede ligger 11 poeng klar i toppen av Serie A (15 poeng ned til Milan på tredjeplass). Dette blir en vrien kamp for Juventus, hvis klubb må klare seg uten skaderammede Giorgio Chiellini. Milan er på sin side uten tap på 14 kamper. Sats på uavgjort til 3.60 i odds

Sats på alle Serie A-kampene her!