Serie A: Helgens TippetipsFredag

Catania 3.2, uavgjort 3.2, Milan 2.25

En nye uke, og atter et besøk av Silvio Berlusconi på Milans treningsfelt. Den tidligere italienske statsministeren tok turen innom med helikopter, slik at han kunne løfte lagmoralen. Ettersom den uortodokse eieren fortsetter å servere trener Massimiliano Allegri gode råd i tide og utide, er spørsmålet når Berlusconi selv tar tømmene. Det skal sies at besøkene hans virker å ha ønsket effekt - AC Milan rundet av en imponerende uke med seier over de regjerende mesterne Juventus.

Det betyr imidlertid ikke at Milan får gjøre som de vil mot Catania. "Elefantenes" eneste hjemmetap kom mot Juventus, og slo eksempelvis Lazio 4-0. Milan har ikke tapt på 10 kamper mot Catania, men jeg vil foreslå å satse på uavgjort til 3.20 her.

Lørdag

Juventus 1.35, uavgjort 4.75, Torino 9.0

For første gang på 50 år, møtes Juventus og Torino på en stadion de ikke deler. Åpningen av Juventus Stadium i fjor markerte dermed slutten på et halvt århundres samboerskap mellom de to største Torino-klubbene. Lagene hadde tidligere tilhold på det kommunalt eide Stadio Olimpico, og i en kortere periode - Stadio delle Alpi.

Torino-trener Giampiero Ventura sendte utpå et reservepreget mannskap mot Siena i Coppa Italia onsdag, for å spare flere nøkkelspillere til denne kampen. Juventus har selv prioriteringer som skal gjøres, og akter å hvile en rekke spillere til onsdagens Champions League-oppgjør mot Shakhtar Donetsk. Giorgio Chiellini spiller ikke dersom han ikke er 100% restituert etter en smell i låret. Arturo Vidal og Kwadwo Asamoah kan raskt heller ikke bli å finne i Juves startellever. Uavgjort er priset raust med 4.75 i odds.


Søndag

Napoli 1.19, uavgjort 6.4, Pescara 12.5

Edinson Cavani er tilbake etter utestengelse i hva som tegner til å bli en trygg hjemmeseier. Oddsen på at angriperen scorer (1.50) er derimot altfor lav til å bruke penger på. Vurder i stedet Marek Hamsik - med sine seks seriemål denne sesongen - som målscorer til 2.50 i odds.

Bologna 2.4, uavgjort 3.0, Atalanta 3.2

Stefano Pioli har ikke lagt skylden på spillerne for lagets svake sesonginnledning. Treneren uttalte følgende til de fremmøtte reporterne denne uken: "Jeg er den som først å fremst er å bebreide for denne situasjonen". Heller enn å vurdere trenerens stilling, har Bologna valgt å gi Pioli større kontroll: Det ble hevdet i Gazzetta dello Sport at han i praksis har blitt forfremmet til klubbens Sportsdirektør - med ansvar for kjøp og salg av spillere.

Før overgangsvinduet åpner i januar er han uansett nødt til å skaffe resultater i kamper som denne. Sats på at Bologna scorer kampens først mål til 1.70 i odds. Klubben har notert seg for åtte scoringer i løpet av de første 50 minuttene på hjemmebane denne sesongen. Atalanta har på sin side fattige tre mål i løpet av samme periode i sine kamper på fremmed gress.

Genoa 2.1, uavgjort 3.1, Chievo 3.65

Gigi Del Neri kunne endelig feire sin første trepoenger som Genoa-trener. Han virker å ha fått godfoten med fansen også, etter at supportergruppene publiserte en pressemelding onsdag. Der stod det å lese at de akter å skrinlegge den siste tids protester, hvor fansen har nektet å vise bannere, flagg eller å synge.

Det som trolig er til større oppmuntring for Del Neri, er at Chievo har tapt alle sine seks bortekamper denne sesongen. De Flyvende Eslene har kun scoret tre mål, mens de har sluppet inn hele 16 baklengs. Hvis vi derimot ser nærmere på kampene, finner vi at Verona-klubben har møtt Juventus, Milan, Napoli og Catania. Uavgjort til 3.10 frister igjen her.

Inter 1.45, uavgjort 4.0, Palermo 7.75

Etter at Inter satte punktum for Juventus' rekke av kamper uten tap, har laget tapt mot Atalanta, Rubin Kazan og Parma. Legg også til et uavgjortresultat mot Cagliari. Palermo er skrekkelig svake på bortebane, og kan bare vise til to poeng i løpet av syv kamper på fremmed gress. Det mest sannsynlige utfallet her er hjemmeseier, selv om Inters formkurve gjør 7.75 på B fristende.

Lazio 1.75, uavgjort 3.35, Parma 5.0

Begge lagene går inn i en viktig periode av sesongen, hvor spill i Europacupene kommende sesong står i fokus. Lazio befinner seg to poeng bak Champions League-plass etter 3-0 seieren over Udinese tirsdag. Parmas seier over Inter førte laget opp på syvendeplass i Serie A. Jeg ønsker imidlertid å satse på at hjemmelaget holder rent bakover til 2.50 i odds; Lazio har nemlig ikke slippet inn baklengs i sine tre nyligste på eget gress. Parma har til alt overmål heller ikke scoret mot Lazio i syv at de åtte seneste oppgjørene.


Siena 3.45, uavgjort 3.65, Roma 2.05

Har Zdenek Zeman tatt skjeen i en annen hånd? Roma har scoret tre mål og ikke sluppet inn baklengs på sine to seneste - noe som forteller oss at laget kanskje har funnet forsvarsformelen som fungerer. Hovedstadslaget skal vel og merke rette en stor takk til forrige ukes motstander - Pescara. Sistnevnte vart nærmest fullstendig blottet for angrepskraft. Jeg er derimot ikke så sikker på at Roma er fullstendig kvitt sine lyter. Denne kampen lukter mange mål, og vi setter et spill på over 3.5 scoringer til 2.00 i odds.


Udinese 1.95, uavgjort 3.2, Cagliari 4.25

Mer enn én måned har forløpt siden Udinese sist vant en kamp i Serie A. Tirsdagens ydmykende tap mot Lazio var spesielt urovekkende, selv om helgens motstander nesten er i like elendig form. Gjestene står bokført med to poengdelinger og to tap i løpet av sine fire seneste. Andrea Cossu er vel og merke tilbake, noe som kan bety et løft for Cagliari. Dette tegner til å bli en kamp med få scoringer. Begge lagene mangler så vel selvtillit som flere angrepsspillere. Sats på "Nei" i markedet for om begge lag scorer til 1.80.

Fiorentina 1.48, uavgjort 4.0, Sampdoria 7.5

Sampdoria kan meget vel ha funnet tilbake til vinnerformelen, men Fiorentinas sesong har vært i overkant strålende. Vincenzo Montellas mannskap befinner seg på tredjeplass 14 kamper inn i sesongen. Stevan Jovetic ligger an til å måtte stå over nok en gang, og Luca Toni er således det beste spillet i markedet for målscorere - priset til 2.00.