Serie A: Helgens TippetipsLørdag

Juventus 1.5, uavgjort 4.0, Lazio 6.7

Mannen de kaller "Profeten" hadde en åpenbaring han ønsket å dele med sine disipler. Lazios brasilianske playmaker, Hernanes, hadde følgende å si: "For to uker siden ville jeg sagt at Juventus var uovervinnelige. Etter at Inter reiste derfra med alle poengene, begynner vi alle nå å tro at vi kan vinne". 

Nylig historikk viser at Lazio-seier trolig er for mye forlangt. Biancocelesti har faktisk ikke slått Juventus - hjemme eller borte - i Serie A-sammenheng siden 2003. Lazio-laget er imidlertid et ganske annet lag i år, enn hva de har vært i flere av de foregående sesongene, og befinner seg på femteplass i serien. Selvtilliten burde det heller ikke være noe å si på, etter seieren i Derby della Capitale mot Roma. Selv om det er vanskelig å forestille seg at Juventus skal tape to hjemmekamper på rappen, er Lazio - i markedet for Dobbelsjansen - veien å gå med 2.55 i odds.


Napoli 1.85, uavgjort 3.5, Milan 4.2

Silvio Berlusconi har bebudet at han selv akter å være tilstede på Milans treningsfelt. Årsaken skal være at han ønsker å heve lagmoralen i forkant av klubbens tøffe kampprogram. Dessverre for Rossoneri, ble det umiddelbart 0-2 tap mot Juventus etter at den skandaleombruste ex-statsministeren sist var innom treningen. 

Milan sliter om dagen, og det siste de trengte var en tur til San Paolo - en arena hvor Napoli har vunnet syv av totalt åtte kamper denne sesongen. Lagets ene poengdeling kunne tilskrives en utrolig individuell, feil signert Salvatore Aronica mot Torino. Edison Cavani er i storslag, og hjemmeseier er pent priset med 1.85. 


Søndag

Bologna 2.3, uavgjort 3.05, Palermo 3.2

“Vi har signert den nye (Sergio) Agüero", annonserte Palermo-president Maurizio Zamparini. Uttalelsen kom i kjølvannet av at klubben sikret seg Paulo Dybala fra Instituto de Cordoba i sommer. Spilleren har så smått begynt å innfri forventningene, og tegnet seg for begge scoringene i 2-0 seieren over Sampdoria. Angriperen ble samtidig klubbens yngste målscorer i Serie A-sammenheng noen sinne. Du bør vurdere om det er verdt å satse på at han skriver seg inn i målprotokollen igjen mot Bologna. Vertene har nemlig tapt fem av sine seks seneste kamper. 

Catania 1.8, uavgjort 3.35, Chievo 4.5

Hadde det ikke vært for tullete dømming i tapet mot Juventus, hadde Catania fremdeles stått ubeseiret på eget gress. I lagets siste på hjemmebane, slo de Lazio 4-0. Sats på at Elefantene slår et Chievo-lag som har tapt alle sine fem på bortebane. H betaler 1.80 ganger innsatsen.

Fiorentina 1.55, uavgjort 3.7, Atalanta 6.5

Det er to av Serie As formlag som møtes på Stadio Artemio Franchi. Hjemmelaget har vunnet fem av sine seks siste kamper, mens Atalanta kan vise til fire gevinster i løpet av sine fem nyligste. Mens Vincenzo Montellas mannskap befinner seg på fjerdeplass 12 kamper inn i sesongen, har Stefano Colantounos mannskap tatt seg opp på sjetteplass. 

Etter en treg sesonginnledning, tegnet German Denis seg for to fulltreffere i Atalantas 3-2 seier over Inter forrige uke. Vi snakker uansett ikke om et bunnsolid bortelag her, og Fiorentina har kun sluppet inn to baklengs på eget gress denne sesongen. Jeg tipper vertene holder rent bakover nok en gang, noe som er priset til 2.10. 

Inter 1.52, uavgjort 3.8, Cagliari 6.75

Alle gode ting har en ende. Selv om Inters 10 kamper lange seiersrekke fikk sitt endelikt mot Atalanta forrige uke, er det ingen grunn til å tro at klubben legger seg ned og dør av den grunn. Rodrigo Palacio begynner å ligne på et godt sommerkjøp, når han nå kan vise til syv scoringer på sine 12 seneste kamper. Sats på at han finner nettet nok en gang søndag.

Siena 1.75, uavgjort 3.4, Pescara 4.85

Laget som befinner seg desidert nederst i Serie A møter klubben som spiller den svakeste fotballen i divisjonen. Pescara befinner seg i skrivende stund på 16.plass, til tross for at de har scoret færrest antall mål og sluppet inn flest i toppserien. Det er verdt å merke seg at vertene er tabelljumbo på grunn av poengstraff. Disse lagene har aldri møtt hverandre i toppdivisjonen, og det overrasker oss ikke om i hvertfall en av klubbene tar steget ned i Serie B. Siena scorer i snitt 0.83 mål på hjemmebane, mens Pescara kun har et snitt på 0.6 mål på fremmed gress å vise til. Under 1.5 scoringer til 3.05 er fornuftig. 

Udinese 2.05, uavgjort 3.25, Parma 3.65

Antonio Di Natale fortsetter kampen mot aldring, og har seks mål på lagets fem seneste kamper å vise til. Ringreven er kanskje hovedårsaken til at Udinese befinner seg trygt på midten av tabellen, ujevne prestasjoner til tross. Parma ligger ett poeng og én plass over på tabellen, men har kun vunnet én av de 10 seneste på Stadio Friuli. Kun ett annet lag (Torino) har gått av banen med like mange poengdelinger som hjemmelaget denne sesongen. Til 3.25 er det et fristende spill.

Sampdoria 2.4, uavgjort 3.1, Genoa 3.1

Etter ett års pause - som skyldes Sampdorias nedrykk - kan vi atter nyte Derby della Lanterna i Serie A. Dessverre tegner dette til å bli en tøffspilt arbeidskamp, heller enn et festfyrverkeri. Sampdorias syv strake tap er klubbrekord, og stemningen i troppen er tilsvarende dyster. En gruppe på om lag 50 supportere møtte laget da de returnerte fra nok et tap mot Palermo, og forsøkte å hindre spillerbussen fra å kjøre. Et noe mindre antall fans tok seg inn på treningsanlegget onsdag, og serverte kinaputter og bannere med påskriften "Vis at dere har baller".

Genoa er i likhet med vertene inne i en svak periode. Gjestene har tapt sine fire seneste, men krysser fingrene for at Marco Borriellos skadecomeback skal skje snøggast råd. Marco Rossi kan også være tilbake i tide til oppgjøret mot Sampdoria. Jeg ville satt pengene mine på over 2.5 scoringer i denne kampen - noe som reflekterer lagenes svake forsvarsspill.

Mandag

Roma 1.6, uavgjort 4.2, Torino 4.8

Verken Sampdoria eller Genoa sliter så vidt mye i forsvarsleddet som Roma gjør. Hjemmelaget befinner seg foran Torino på tabellen, takket være seieren over Cagliari sist. Jeg holder dem som favoritter i dette oppgjøret, men med borteseier priset til 4.80 kan det vise seg smart å satse på Torino. Roma har vært tilstrekkelig uberegnelige til at det er en reell mulighet for at de kan tape når som helst.