Serie A: Helgens TippetipsLørdag

Cagliari 2.2, uavgjort 3.25, Catania 3.3

Lørdag representerer den offisielle åpningen av Cagliaris nye storstue. Kun en liten del av stadionanlegget har nemlig blitt vurdert som trygt for publikum frem til nylig. Slik som denne sagaen har trukket ut i tid, bør man kanskje vente til inspektørene har avgitt sin endelige tilstandsrapport. Den er i skrivende stund ikke innlevert.

Catania går inn i dette oppgjøret med 4-0 over Lazio friskt i minne. Det er likevel ikke uten grunn at laget er regnet som outsidere i dette oppgjøret. "Elefantene" har nemlig ikke vunnet på sine 12 seneste bortekamper i Serie A. Cagliari fikk juling etter alle kunstens regler i 1-4 tapet mot Fiorentina forrige helg. Det endrer likevel ikke det faktum at klubben stod med fire strake trepoengere før den tid, under ledelse av trenerduoen Ivo Pulga og Diego Lopez. Jeg mener uansett at det vil lønne seg å satse på det beste laget her - Catania - noe som er priset til 3.30.


Pescara 10.0, uavgjort 4.5, Juventus 1.35

Juventus' imponerende rekke med kamper uten tap ble brutt med 1-3 mot Inter forrige helg. Bianconeri svarte på best mulig vis med 4-0 over danske Nordsjælland i Champions League. Det er liten grunn til å tro at Torino-klubben skal ha nevneverdige problemer med å slå Pescara, vertenes seier over Parma til tross. Sats på at gjestene holder rent bakover til 1.95 i odds. Juventus har nemlig ikke sluppet inn mer enn tre baklengs på bortebane hittil denne sesongen.

Søndag

Palermo 2.15, uavgjort 3.2, Sampdoria 3.4

Sampdoria har tapt sine seks nyligste i Serie A, mens hjemmelaget kun kan vise til én fattig trepoenger på de 19 seneste. Palermo svekkes ytterligere ved at Fabrizio Miccoli sliter med en lårskade. Begge lagene må klare seg uten sine antatt beste angripere. Abel Hernandez blir ikke å finne i Sicilia-klubbens startellever, mens Sampdoria må få andre enn Nicola Pozzi og Maxi Lopez til å finne veien til nettmaskene. Ettersom begge lag mangler så vel selvtillit og evner til å vinne kamper, synes uavgjort som et godt alternativ. Poengdeling er tilgjengelig til 3.20 i odds.

Milan 1.9, uavgjort 3.45, Fiorentina 4.0

Endelig ser vi konturene av det Milan-laget vi kjenner. Eller var det kun en luftspeiling? 5-1 over Chievo må ha tilført Rossoneri sårt tiltrengt selvtillit - ikke minst i kjølvannet av Bojan Krkic' første mål for klubben. Giampaolo Pazzini noterte seg for sin første nettkjenning på over to måneder, mens  Alexandre Pato fulgte opp med sesongens første fulltreffer i Champions League-oppgjøret mot Malaga tirsdag.

Sistnevnte kan vise seg spesielt viktig i forkant av denne kampen. Pato har vært Fiorentinas Nemesis, og har notert seg for fem mål på seks kamper mot Viola. I hvert av oppgjørene han tegnet seg for scoring, gikk Milan seierende av banen. En rekke reportere har avblåst klubbens problemer etter Milans fire kamper uten tap (hvorav to uavgjorte), og beviser med dét at de har mistet gangsynet. Fiorentina har på sin side vunnet fire av sine fem nyligste, og selv om Stevan Jovetic trolig ikke spiller, er laget undervurdert. Gjestene er et kupp i markedet Dobbelsjansen med 1.86 i odds.


Chievo 2.35, uavgjort 3.1, Udinese 3.1

På spørsmål fra Verona-avisen "Arena" om hva som er problemet med Chievo - hvis klubb befinner seg på 16.plass etter 1-5 tapet mot Milan sist - svarte en av italias ledende sportsjournalister følgende: "De har et av de dårligste angrepene og et av de verste forsvarene i divisjonen". Gianni Muras analyse er helt korrekt: Kun to lag har scoret færre enn "De Flyvende Esler", og ingen har sluppet inn flere baklengs. Like fullt har Chievo gjort sine saker greit på eget gress, hvor de har tatt alle sine 10 poeng. Udinese er trolig slitne og nedstemte etter torsdagens tap mot Young Boys i Europa League. Jeg heller mot uavgjort til 3.10 i odds.

Genoa 3.8, uavgjort 3.2, Napoli 2.05

Dersom det er urettferdig å beskrive Napoli som et lag som er helt avhengig av én spiller, er det om ikke annet dager hvor det virker slik. Torsdag var en slik opplevelse, da Edinson Cavani tegnet seg for lagets samfulle fire scoringer i 4-2 seieren over Dnipro. Han vil utvilsomt bli toneangivende atter en gang, når Genoa står på motsatt banehalvdel. Vertene har tapt fire på rad, og det smarteste tipset er kanskje under 2.5 scoringer til 1.72. Genoa kommer til å ligge bakpå store deler av kampen, og selv ikke Cavani evner å score fire mål i hver eneste kamp.

Lazio 2.6, uavgjort 3.4, Roma 2.6

Da Roma-trener Zdenek Zeman på 90-tallet uttalte at "Derby della Capitale" var en kamp på lik linje med andre kamper, fikk han klar melding om at så ikke var tilfelle. Betydningen av dette oppgjøret er noe spillere, fans og byen er fullt inneforstått med, og ikke noe vi kan overvurdere. Det skiller lagene kun to små poeng, og kampen har sjelden vært viktigere.

Stemningen blant deler av Roma-fansen er allerede trykket, etter at Franco Baldini uttalte at klubben ville lytte til bud på Daniele De Rossi. Det som verre er; Zemans statistikk som Roma-trener i møte med Lazio er nedslående. Den forhenværende Foggia-manageren har nemlig ikke evnet å vunne mer enn én av seks derbyoppgjør mot Lazio i løpet av sin regjeringstid i hovedstadsklubben.

Back in his first stint at Roma in the late 1990s, Zdenek Zeman once deemed the Derby della Capitale to be “a game like any other”. The reaction to his words told him it was anything but. The significance of this fixture to players, fans and city is hard to overstate. With the teams separated by just two points in the standings, this year it feels more important still. Zeman gjorde det imidlertid marginalt bedre som Lazio-trener, da han vant to av totalt fem kamper mot Roma.

Romas renomé som et lag som spiller utsøkt fotball i det ene øyeblikket, for deretter å vise seg fra "vranga" i neste, gjør det vanskelig for oss spillere. Lazio har også være ustabile den seneste tiden, noe som ikke gjør ting enklere. Normalt hadde det vært fristende å sette gangbar Peso på over 2.5 scoringer, men oddsen på 1.40 gjør det uaktuelt. Sats i stedet på rødt kort - noe det har vært fem av i løpet av de siste tre møtene mellom disse to klubbene.

Parma 1.85, uavgjort 3.4, Siena 4.35

Siena ligger fortsatt desidert nederst i Serie A. Hadde det ikke vært for poengtrekk, ville Toscana-klubben befunnet seg på 13.plass etter forrige helgs seier over Genoa. I forkant hadde klubben bare ett poeng på fem kamper å vise til. Parma har en ganske annen formkurve; med tre strake seiere før de gikk på et overraskende tap mot Pescara.

Så utrolig som det måtte høres ut; den avgjørende faktoren kan ha vært Amauris fravært. Sistnevnte hadde notert seg for tre mål på tre kamper før han gikk glipp av oppgjøret. Han er mannen å satse penger på i markedet for målscorere, i møte med en motstander som i snitt har sluppet inn to baklengs i hver eneste på fremmed gress.

Torino 2.0, uavgjort 3.3, Bologna 3.8

Torino har hatt en fin sesonginnledning i returen til toppserien, og gjort det bemerkelsesverdig godt på bortebane. Klubben er ubeseiret på de seks seneste på fremmed gress, mens det på hjemmebane kun har blitt fire små poeng på fem forsøk. Bologna har på sin side ikke mer enn ett stusslig poeng å skrive hjem om på de nyligste fem seriekampene. Mer enn et kalkulert spill, sier magefølelsen B til 3.80 i odds.

Atalanta 3.3, uavgjort 3.2, Inter 2.25

Etter seieren mot Partizan torsdag, står Inter nå med 10/10 på bortebane denne sesongen. Jeg velger derfor å satse på at trenden fortsetter. Helt inntil den skulle vise seg grunn til å velge annerledes. Mot et Atalanta-lag som har sluppet inn mer enn de har scoret på hjemmebane, er 2.25 godt priset for Inter-seier.