Serie A: Helgens tippetipsLørdag

Milan 1.48, uavgjort 4.0, Chievo 6.25

Vi venter i spenning på hvilken formasjon Massimiliano Allegri har bestemt seg for denne gangen. Milan-trenerens kreative 3-5-2 formasjon med fire sentrale midtbanespillere - og én ensom vingback - har ikke akkurat vært en hit blant klubbens høye herrer. Visepresident Adriano Galliani uttrykte seg særs kristisk i kjølvannet av 2-2 kampen mot Palermo tirsdag, men hevder samtidig at det ikke er ondt blod dem imellom.

Chievo knep alle tre poengene mot Pescara i midtukeoppgjøret, men må klare seg uten en rekke spillere i helgen - inkludert Bostjan Cesar, Gennaro Sardo og Alberto Paloschi. Laget har tapt alle de 11 nyligste mot Milan - alle turneringer inkludert - men heller enn å tippe på resultatet, velger jeg å sette noen kroner på at El Shaarawy noterer seg for en scoring. Det har han nemlig gjort i Rossoneris seks av syv seneste Serie A-oppgjør.

Søndag

Pescara 3.0, uavgjort 3.3 Parma 2.3

Moralen i de respektive spillertroppene kunne vel ikke vært mer forskjellig om dagen. Pescara har nå valgt å ty til treninger bak stengte dører, etter sitt tredje nederlag på fire kamper. Parma kunne på sin side feire en tredje trepoenger på like mange kamper.

Det er ingen tvil om hva som står på spill for vertenes trener - Giovani Stroppa. Treneren fikk klar beskjed fra klubbpresidenten Daniele Sabatini om at "laget er nødt til å vinne, og det må skje på en overbevisende måte". Dersom en slik uttalelse skal være egnet til å heve noe som helst, må det være spillernes skuldre. Borteseier er priset til 2.30, og er på alle måter aktuelt.

Bologna 2.45, uavgjort 3.25, Udinese 2.8

I fjor sommer solgte Udinese Samir Handanovic, Mauricio Isla og Kwadwo Asamoah – for å nevne noen. Året før der igjen forsvant Alexis Sanchez, Gokhan Inler og Cristian Zapata. Dersom noe skal ha æren for at laget år etter år har fortsatt å være med i toppen, er det trener Francesco Guidolin. Antonio Di Natale skal også ha sin rettmessige del av rosen. I de tre foregående sesongene har spissen tegnet seg for 80 mål, og angriperen står foreløpig med seks inneværende sesong.

Problemet er selvsagt hva man gjør når en så vidt sentral spiller er borte. I skrivende stund er Di Natale tvilsom til søndagens kamp, og bare én annen spiller står med mer enn ett mål hittil - nyervervelsen Maicousel (2). Bologna har slitt denne sesongen, og har gått på smeller i sine fire seneste. Dersom Di Natale ikke rekker kampen, bør du vurdere uavgjort til 3.25.

Catania 2.5, uavgjort 3.2, Lazio 2.8

Lazio er ikke fullt så avhengige av enkeltspillere som Udinese. Miroslav Klose er riktignok svært så viktig, og utestengelsen er et skudd for baugen i forkant av borteoppgjøret mot Catania. Sistnevnte lags hjemmeform var utsøkt i forkant av det høyst kontroversielle tapet mot Juventus forrige helg. Dersom vi slipper flere dommerfiaskoer søndag, er sicilianerne et godt spill med 2.50 på hjemmeseier.

Fiorentina 1.6, uavgjort 3.6, Cagliari 5.75

Plutselig er Cagliaris problematiske start på sesongen kun et fjernt minne (to poeng på de innledende seks kampene og et flunkende nytt stadion som fansen ikke fikk benytte). Den nye trenerduoen bestående av Ivo Pulga og Diego Lopez har vært vitne til fire strake seiere etter at de tok tømmene. Den gode trenden har ført klubben opp på syvendeplass i Serie A.

Fiorentina representerer imidlertid tøffere motstand, hvis lag er i meget god form. Vertene har kun avgitt to poeng i løpet av samme periode. Heller enn å satse på resultatet her, bør man vurdere et spill på at Viola holder buret rent til 1.90. De har gjort så i sine fire seneste på eget gress.

Napoli 1.55, uavgjort 3.8, Torino 6.0

Atter en klubb som stoler på én spiller, er Napoli. Klubben har bare evnet å finne veien til nettmaskene ved en anledning i løpet av de to nyligste, ettersom Edinson Cavani er ute med skade. Det har vel og merke ikke manglet på målsjanser. Det er i øyeblikket ukjent om angriperen er på plass til søndagens kamp mot Torino, så det kan være verdt å vente på en bekreftelse før spillene plasseres. Dersom han ikke er i troppen, er Torino plutelig et fristende spillobjekt i markedet for Dobbelsjanse.

Sampdoria 2.25, uavgjort 3.2, Atalanta 3.2

Formtabellen er dyster lesing for Sampdoria. Lagets imponerende sesonginnledning har utviklet seg til den reneste tristessen. Ciro Ferraras mannskap har tapt fem på rad, og står uten seier side 16. september. I likhet med Pescara, har Sampdoria beordret spillerne på en treningsleir bak lukkede dører før helgens kamp. I motsetning til Pescaras trener, har manager Ferrara uttrykt støtte fra klubbledelsen. Atalanta kan vise seg å være den ideelle motstanderen for Sampdora - et lag som til tross for en positiv formutvikling kun har scoret tre mål på fem bortekamper. At hjemmelaget ikke slipper inn baklengs er priset til 2.55.

Siena 2.2, uavgjort 3.25, Genoa 3.2

Gigi Del Neri har ikke hatt den beste starten på jobben som Genoa-manager. Kanskje ikke så rart når motstanderne heter Milan og Fiorentina. Etter to tap på rappen mot nevnte motstandere, er det et visst press for å få noe ut av oppgjøret mot Siena. Toscana-klubben hadde vært a poeng med Genoa på tabellen, sett bort ifra hjemmelagets poengtrekk. Siena har kun scoret fire mål på hjemmebane denne sesongen, mens Genoa kan vise til akkurat samme antall på fremmed gress. Mitt tips er under 1.5 scoringer til 2.90 i odds.

Roma 1.55, uavgjort 4.0, Palermo 5.75

Hva kan vi si om Roma? Hovedstadslaget har tapt 2-3 mot både Udinese og Parma etter å ha tatt ledelsen i begge kampene. I det minste er Giallorossi i godt selskap når de møter Palermo. Sicilia-klubben ledet nemlig 2-0 mot Milan med 20 minutter igjen å spille tirsdag. Klubben måtte pent ta til takke med poengdeling.

Palermo har plukket lusne to poeng på bortebane denne sesongen, og faktisk ikke funnet veien til nettmaskene mer enn ved én anledning. Sett i lys av Romas uvane med henblikk på å kaste bort poeng, er alt mulig i denne kampen. Jeg er troende til å satse på gjestene i markedet for Dobbelsjanse til 2.40 i odds.