Serie A: Helgens tippetipsLørdag

Lazio 2.4, uavgjort 3.24, Milan 2.9

Vladimir Petkovic er ikke en mann som sliter med dårlig selvtillit. Da Gazzetta dello Sport spurte om laget hans kunne regnes som favoritter mot Milan, hadde Lazio-treneren følgende svar: "Laget mitt er alltid favoritter". Da han ble presset til å svare på hva laget hans har som ikke motstanderen besitter, meldte han enkelt: "Poeng".

Petkovic var heller ikke villig til å nevne noen spillere han kunne tenkt seg å slippe å møte, men sa heller spøkefullt: "Det fikser de fint på egenhånd". Bosnieren tenkte naturlig nok på AC Milans omfattende skadeproblemer den seneste tiden. Alexandre Pato er så vidt tilbake fra skade, mens Robinho er ute med lårproblemer. Christian Abbiati forventes heller ikke å figurere mot Lazio som følge av en luftveisinfeksjon. Tatt i betraktning hvor viktig målvakten har vært hittil i sesongen, tar jeg gjerne hjemmeseier til 2.40 i odds.

Søndag

Cagliari 2.05, uavgjort 3.15, Bologna 3.75

Endelig har Cagliari en stadio de kan kalle hjemmebane. Serieforeningen har bekreftet at klubbens Is Arena kan benyttes, etter at en lite antall supportere ble sluppet inn dørene mot Pescara på tampen av forrige måned. Det ble så visst ingen lystig åpning av Cagliaris nye arena, selv om trenerduoen Ivo Pulga og Diego Lopez' inntreden ga 1-0 seier mot Torino.

2.05 i odds på hjemmeseier er likevel ikke nok. Vi snakker tross alt om et lag som bare har tegnet seg for fire scoringer hittil i sesongen. Forsøk heller Bologna på dobbelsjansen til 1.72 i odds.

Atalanta 2.0, uavgjort 3.3, Siena 3.7

I forbindelse med feiringen av klubbens 105års-jubileum har Atalanta valgt å sette ned billettprisene til denne kampen. Seteradene bak målet er tilgjengelig til €1 for medlemmer, mens prisene på langsidene heller ikke er å forakte med beskjedne €5 pr billett. Det er således all mulig grunn til å håpe på solid støtte fra hjemmepublikummet i forsøket på å sette punktum for tre strake nederlag. Atalanta har til alt overmål sluppet inn ni baklengs i løpet av de samme kampene. Sett i lys av lagets forsvarsproblemer, er det verdt å satse på over 2.5 scoringer til 2.20 i odds.

Chievo 3.05, uavgjort 3.1, Fiorentina 2.4

For å omformulere Ben Franklin: Ingenting er sikkert i denne verden foruten døden, skatt og at Alberto Aquiliani er skadet. Midtbanespilleren har kun fått med seg et eneste innhopp fra innbytterbenken siden overgangen i sommer. Det ser heller ikke ut til at landslagspausen har vært lang nok med tanke på å lege akillesproblemene.

David Pizarro er derimot tilbake etter å ha gått glipp av klubbens oppgjør mot Bologna. Fiorentinas prestasjoner denne sesongen tilsier at de er fortjente favoritter mot Chievo. Hjemmelaget virket imidlertid å være noe ganske annet under den nye treneren Eugenio Corini, da de påført Sampdoria sitt andre tap for sesongen. Heller enn å tippe utfallet av kampen, ønsker jeg å avvente for å se hvilken odds som settes på Stevan Jovetic som målscorer. Han møter tross alt et forsvar som har lekket 14 baklengs på syv kamper.

Inter 1.57, uavgjort 3.8, Catania 5.75

Catania har bokført minneverdige gevinster mot Inter i nyere tid. To av de tre seneste møtene på Sicilia har eksempelvis endt med seier. De har uansett aldri vunnet i Milan, hvor 15 tap og to poengdelinger er fasiten. Catania er generelt svake på fremmed gress, og har sluppet inn åtte mål på tre bortekamper. De gode nyhetene er at Inter-spissen Diego Milito har opplevd tilnærmet full måltørke i inneværende måned. Bare ett eneste av totalt 67 for klubben har kommet i oktober.

Så atypisk som det enn måtte høres ut, slike ting kan ha innvirkning på en spillers psyke. Dersom oddsen på en Milito-scoring er lav nok, bør du vurdere å satse på at han ikke scorer.

Palermo 2.1, uavgjort 3.25, Torino 3.5

Etter at Urbano Cairo gjennomførte kjøpet av Torino i 2005, virker klubben å handle nesten utelukkende med Palermo. I løpet av de siste 18 månedene har Matteo Darmian, Kamil Glik og Francesco Benussi alle tatt turen fra Sicilia til Torino. Vel og merke har sistnevnte senere returnert på utlån i seks måneder.

Kan en slik inngående kjennskap til klubben gi gjestene en fordel? Muligens. Og til tross for tegn til bedring for Palermo under ny-treneren Gian Piero Gasperini, er jeg sannelig fristet til å satse på Torino-seier til 3.50 mot et lag som bare har vunnet én av sine 15 siste Serie A-kamper.

Parma 2.2, uavgjort 3.15, Sampdoria 3.35

Sampdorias gode sesonginnledning har dabbet av, og klubben står nå med fire strake kamper uten seier. Parma er på sin side uten gevinst på sine fem seneste, og mangler forsvarerne Alessandro Lucarelli, Yohan Benalouane og Fabiano Santacroce. Gjestene må klare seg uten midtbanespilleren Andrea Poli, spissen Nicola Pozzi og kapteinen Daniele Gastaldello på backplass. Heller enn å prøve seg på å gjette utfallet her, ønsker jeg å se oddsen på rødt kort i denne kampen. Parma befinner seg desidert nederst på Fair Play-tabellen, mens Sampdoria ligger på en delt 16.plass.

Udinese 1.52, uavgjort 3.8, Pescara 6.75

En imponerende seier på Anfield i Europa League til tross, det har vært en vanskelig sesonginnledning for Udinese. Den eneste seieren i hjemlig seriespill har kommet mot et Milan-lag som endte kampen med ni mann. Pescara ligger ett poeng over vertene i Serie A, men vi kan ikke regne med at akkurat den stillingen står seg særlig lenge. Udinese er et langt bedre lag, selv om kreative nøkkelspillere som Dusan Basta og Luis Muriel er ute med skader. Jeg ville vurdert å satse på Pescara markedet for dobbelsjanse til 2.45 i odds.

Genoa 3.25, the draw 3.4, Roma 2.15

Daniele De Rossi og Pablo Osvaldo var tilbake i trening for Roma på onsdag, for første gang etter at trener Zdenek Zeman droppet dem fra lagoppstillingen i seieren mot Atalanta. Deretter beskyldte han duoen for å ha dårlige holdninger. Vi har foreløpig til gode å være vitne til rørende forsoningsscener, selv om midtbanespilleren riktignok utveklset et håndtrykk med manageren.

Det gjenstår å se om begge er tilbake i startelleveren. Francesco Totti er usikker, slik at Osvaldo nærmest er sikret en plass. Uansett; sats på at Roma scorer i begge omgangene mot et rufsete Genoa-forsvar. Lagets 11 scoringer så langt (ikke medregnet den idømte 3-0 seieren over Cagliari), er nesten perfekt fordelt på 1. og 2. omgang. Seks scoringer har kommet før hvilen, mens fem har kommet etter.