Serie A: Fiorentina v Lazio


Fiorentina 2.15  uavgjort 3.25  Lazio 3.50

Lazio må snart bli voksne. Det høres kanskje ut som et overraskende utsagn når vi snakker om en av de mest rutinerte Serie A-stallene. Startelleveren som møtte Milan forrige uke hadde en snittalder på over 30 år. Det vi merket oss, var imidlertid trener Vladimir Petkovic' uttalelser etter 1-1 kampen mot Panathinaikos i Europa League torsdag kveld.

"Vi mangler evnen til å avgjøre kamper - vi hadde jo ballen konstant, men ikke nok sult til å vinne kampen. Det viser at vi fortsatt ikke er modne nok".

Laget har i sannhet vist seg farligst når de ikke har ballen. Lazios 1-0 scoring midtveis i førsteomgangen kan tilskrives Panathinaikos-forsvarer Giorkas Seitaridis. Sistnevnte sendte en komisk pasning i eget nett.

Dersom Lazio virket tannløse fremover på banen, skyldes det fraværet av en annen kjent veteran - Miroslav Klose. Tyskeren var klubbens toppscorer forrige sesong med sine 12 fulltreffere, og har plukket opp der han slapp inneværende sesong. Kloses seks mål på åtte kamper er solide saker, og erstatteren Sergio Floccari er ikke av samme kaliber.

Årsakene til Kloses fravær har vært dysset ned. Angriperen var i utgangspunktet ført opp på listen over spillere til oppgjøret i Athen, før det ble kjent onsdag at han likevel ikke skulle spille. Klubben oppga personlige forhold som årsak, men journalistenes spekulasjoner viste seg å stemme da klubben senere bekreftet at Klose var skadet.

"Klose har behov for hvile", uttalte Petkovic etter kampen. "Han har hatt en mindre problem, men jeg håper å ha ham tilbake igjen til søndagens oppgjør. Det er det medisinske apparatet som har ansvar for å holde oss oppdaterte, men jeg kan si såpass at han er tvilsom med henblikk på Fiorentina-kampen.

I et annet intervju var treneren mer optimistisk, og håpet at alle spillerne ville være klare til søndagens kamp (i skrivende stund er Stefano Mauris status fremdeles i det blå). Nå handler det bare om å vente og se. Å ha Klose tilbake i laget vil utgjøre en stor forskjell mot et stadig bedre Fiorentina-mannskap.

Fjorårssesongen var det mørkt kapittel for Viola. Ikke bare flørtet klubben kraftig med nedrykksspøkelset, men fikk også ry på seg for å være den mest disharmoniske klubben i hele Serie A. Selve symbolet på sesongen var daværende Delio Rossis håndgemeng med en av sine egne spillere - Adem Ljajic - i hjemmekampen mot Novara.

Tingene er ganske forskjellig nå. Klubben har byttet ut en rekke spillere, i tillegg til at de har hentet inn manager Vincenzo Montella. Åtte kamper inn i sesongen befinner klubben seg på sjetteplass i Serie A, kun tre plasser bak Lazio. Fiorentina mangler selv en nøkkelspiller ettersom David Pizarro er utestengt, men krysser fingrene for at Alberto Aquilani er tilbake etter skadeproblemer. Det blir i så fall den forhenværende Liverpool-spillerens første kamp denne sesongen.

Med slike spørsmålstegn knyttet til begge lagene, er det noe vanskelig å spå utfallet her. Dersom Klokse spiller, er han et åpenbart spillobjekt med henblikk på målscorere. Tyskeren er priset til 6.25 som kampens første målscorer, selv om det også er verdt å vurdere Hernanes (5.00) som står bokført med fem fulltreffere. Gitt at Klose spiller, bør du vurdere å sette et spill på Lazio-seier med -1 til 7.30. Laget har nemlig scoret tre mål i halvparten av kampene denne sesongen.

Jeg mistenker personlig at denne kampen ender med poengdeling - noe som er priset greit med 3.20 i odds.

Resultattips: Fiorentina 1-1 Lazio til 6.50.