Serie A: Felipe Andersons ferd mot stjernene!


Da Luca Toni ledet Hellas Verona til en minneverdig seier over Napoli søndag, stjal ikke bare veteranspissen viktige poeng fra Rafael Benitez & Co. Snarere ga han et annet lag hjelp i arbeidet med å klatre på tabellen. 

24 timer senere barket nemlig Lazio og Torino sammen, og Roma-klubben var klar over at de kunne klatre forbi Partenopei og opp på bronseplass med seier. Dermed ville de ha begge hendene på rattet med henblikk på den siste Champions League-plassen i Serie A. 

Motstanderen kan meget vel ha hatt tankene på torsdagens Europa League-møte med Zenit St Petersburg, og de hvilte da vitterlig en rekke spillere. Men, klubben hadde heller ikke tapt på eget gress siden midten av november, og ville ikke uansett ikke være walkovermateriale. 

Da det stod 70 minutter på uret, og kampen fremdeles stod målløs, plukket Felipe Anderson opp ballen rundt midtstreken. Han drev kjapt fremover mot Torino-målet, lurer av to forsvarere, og satte ballen lavt forbi keeperen i hjørnet.

Han doblet Lazios ledelse kun syv minutter senere, og leverte dermed nok en strålende forestilling. Den siste i rekken av kamper hvor Anderson har bekledd hovedrollen. 

Den brasilianske midtbanespilleren har vært en nøkkelspiller i Lazios formoppsving - noe som står i skarp kontrast til spillerens første 12 måneder i den italienske hovedstaden. Han ankom tilbake i juni 2013, og debutsesongen var alt annet enn overbevisende. Han fikk kun syv seriekamper forrige sesong, og maktet ikke score et eneste mål for sin nye arbeidsgiver. Det var samme gjennomgangstema i innledningen denne sesongen. Da vi leste desember av kalenderen, hadde Anderson kun fått samfulle 90 minutter i sine første 11 kamper av 2014/2015-sesongen. 

Antonio Candreva skadet seg, noe som tvang Stefano Pioli til å bruke Anderson fra start mot Parma. Sistnevnte satte inn et enkelt seiersmål, da han satte Filip Djordjevic' innlegg forbi Parma-målvakten. 

Han fulgte opp med to målgivende iløpet av Lazios tre scoringer mot Atalanta, før han på beviste for den ganske fotballverden hvilket talent han besitter på San Siro. Etter at han fant nettmaskene etter kun to minutter, benyttet 21-åringen resten av 1. omgang til å vise hvilke kvaliteter han besitter - der han formelig torturerte hjemmelaget med fart og ballbehandling.

SS Lazio v ACF Fiorentina - Serie A : News Photo 

Gang på gang gjorde han av med forsvarsspillere - tilsynelatende med all verdens letthet - og satte inn dagens andre mål etter å ha tatt seg forbi tre Inter-spillere. Det var i sannhet en scoring som gjorde prislappen på €8 millioner for brasilianeren til et røverkjøp. På samme tid satte det fart i spekulasjonene om en mulig overgang til en klubb som kan gi Anderson mulighet til å briljere i Champions League. 

Han har levert scoringer på regelmessig basis etter den tid, og står i skrivende stund med åtte mål og seks målgivende. Manager Pioli benytter nå Candreva og Anderson på hver side av Miroslav Klose. Snakk om dødelig trio! 

På sedvanlig, beskjedent vis uttalte Lazio-treneren at spilleren er "kjapp og uforutsigbar", og at kantspilleren har fortsatt sin briljante form. Ikke minst at han har overrasket motstanderne med en blanding av ballbehandling, fart og triks som man sjelden har sett i Serie A. Det er et ferdighetsregister som han triltrukket seg oppmerksomhet fra utlandet også. Så sent som forrige uke var det snakk om at både Atletico Madrid, Manchester United og Liverpool alle har vært ute med følere. 

Anfield-klubben sendte Paul Goldrick for å se spillere i aksjon i seieren over Fiorentina. Lazio forventes å kreve om lag €25 millioner for den unge stjernen.

Swansea City v Liverpool - Premier League : News Photo

Med hans nåværende form vil det ikke komme som en overraskelse dersom en Premier Leauge-klubb velger å legge slike summer på bordet. Spesielt sett i lys av økningen i klubbenes inntekter fra salg av TV-rettighetene. Vel og merke ønsket Gianluca Di Marzo - spillerens agent - å snakke ned muligheten for en overgang:

"Det er normalt at andre klubber vil ønske å hente ham, og gjerne ta ham i nærmere øyesyn. Men, ryktene som svirrer har ikke rot i virkeligheten. Felipe Anderson må utelukkende fokusere på å prestere for Lazio.

Han har fremdeles lenge igjen av kontrakten. Jeg tar ikke engang notis av hypotetiske spørsmålsstillinger". 

Og det kan ikke sies å være mer enn rett og rimelig, med den tilliten Lazio har gitt spilleren siden i fjor sommer. Sportsdirektør Igli Tare valgte da også å avvise en rekke bud på Anderson til tross for spillerens elendige form i innledningen. 

Det er selvsagt andre boller nå. Kun én spiller i Serie A - Palermos Franco Vasquez - har foretatt flere driblinger enn Anderson. Den samme statistikken viser at 62% av Andersons skuddforsøk har truffet mellom stengene - en dødelig kombinasjon som treneren tror kan bli enda bedre. 

Dersom Lazio evner å beholde Felipe Anderson gjennom sommeren - noe som er trolig i og med at klubben har levert gode økonomiske resultater - har de italienske forsvarerne grunn til å frykte fremtiden.