Serie A 2013/2014: Juventus forsvarer gullet!


Hvem vinner seriegullet?

Kun få dager før sesongåpningen i Serie A, er det en og annen Juventus-supporter som begynner å skjelve i knærne. Klubben startet sommeren på fortreffelig vis, da Carols Tevez ble hentet for kun €9 millioner. Fernando Llorente har allerede sluttet seg til Juve gratis, noe som ga mulighet for å blåse penger på backen Angelo Ogbonna fra erkerivalen Torino. 

På banen har ting derimot ikke gått fullt lett. I forkant av Supercoppa mot Lazio søndag, kunne "Den Gamle Dame" vise til to seiere i løpet av sine seks kamper i sesongoppkjøringen. En av gevinstene kom til alt overmål mot et lag bestående av glade amatører fra sjettedivisjon. Den andre seieren kom på straffespark mot Serie A-nykommeren Sassuolo - hvis lag befinner i toppdivisjonen for første gang i historien. 

Treningskamper skal vel og merke aldri forveksles med virkelighetens verden. De regjerende seriemesterne viste oss hvilke kvaliteter som bor i laget med 4-0 over Lazio i allerede nevnte Supercoppa. Juventus var allerede Italias beste lag, men ser styrket ut med Tevez i lagoppstillingen. 

Det er vanskelig å se for seg hvem av de fremste rivalene som skal kunne utfordre Juventus. AC Milan (5.00) plukket flere poeng i andre halvdel av sesongen enn noe annet lag. Klubben har kun hentet inn beskjedne forsterkninger denne sommeren, og virker noe "lette" i det bakre leddet. Napoli (6.00) endte på andreplass i 2012/2013, men ser ut som et annet lag nå som Edinson Cavani er borte og Rafael Benitez har overtatt tømmene. 

Fiorentina (10.00) skal bli interessante å følge etter en hektisk sommerhandel. Viola gikk kun så vidt glipp av Champions League-spill forrige sesong. Salget av Stevan Jovetic til Manchester City til tross; vi forventer likevel at Fiorentina stiller ytterligere styrket etter å ha hentet Mario Gomez, Josip Ilicic, Joaquin, Massimo Ambrosini og Giuseppe Rossi. 

Det er uansett ikke enkelt å se for seg at Fiorentina skal kunne spise opp Juventus' forsprang (17 poeng). Antonio Contes mannskap er det åpenbare spillobjektet med tanke på seriegullet til 1.65 i odds


Topp 3

Kampen om Champions League-plassene kan derimot bli en spennende affære.I tillegg til AC Milan (1.40), Napoli (1.60) og Fiorentina (2.50), skal Roma (4.00) kunne melde seg på i kampen. Giallorossi underpresterte gjennom hele fjorårssesongen, men har fått så vel ny trener i form av Rudi Garcia som Kevin Strootman. Sistnevnte ble kjøpt fra PSV for €16.5 millioner, og kan kjapt vise seg som sommerens beste kjøp. 

Inter Milan (3.00) kan selvsagt jobbe seg tilbake i toppen. Med så vidt mange mangler i spillerstallen, virker de snaut priset etter min mening. Erkerivalene AC Milan er et langt bedre spillobjekt i dette markedet. 


Toppscorer


Fjorårets Capocannoniere, Cavani, har byttet ut Napoli med den franske hovedstaden. Nestemann på lista - Antonio Di Natale - runder 36 år i oktober. Duoen tegnet seg for 29 og 23 scoringer henholdsvis, mens nummer tre på lista ikke maktet mer enn 16 fulltreffere. 

Det betyr at selv i dette markedet er det vidåpent. Nyervervelsene Mario Gomez og Gonzalo Higuain regnes som andre - tredjefavoritter til toppscorertittelen med 5.50 og 6.50 i odds. Likevel har vi ingen garanti for at disse spillerne finner scoringsformen umiddelbart. Klisjéene om den defensive italienske fotballen er mange. Likevel har mange utenlandske angripere funnet ut at Serie A er vrient. 

Mario Balotelli er på sin side fortjent favoritt med 4.00 i odds. I løpet av sine 13 kamper for AC Milan forrige sesong, leverte den forhenværende City-spissen 12 scoringer. Som straffeeksekutør for klubben har han således ypperlige muligheter til å knipe toppscorertittelen. 

Dersom du er ute etter en liten overraskelse, kan Lorenzo Insigne være verdt en liten innsats til 60.00 i odds. Angriperen fant veien til nettmaskene ved kun fem anledninger i løpet av 37 kamper for Napoli i fjor. Det er verdt å merke seg at han ikke var med fra start i over halvparten av kampene. Selv når han fikk tillit i startelleveren, var det gjerne som kantspiller.

Tidlige indikasjoner tyder på at han vil få en langt mer fremtredende rolle under Benitez. Formen i sesongoppkjøringen har i alle fall vært upåklagelig. En vakker scoring for Italia mot Argentina - i hva som var spillerens andre landskamp - viste akkurat hvilket potensial som bor i 22-åringen. 


Kommende stjerner

Insigne er å finne i denne kategorien, som så mange andre. Udinese-spissen Luis Muriel gikk glipp av store deler av fjorårssesongen grunnet skader, men utgjorde en dødelig angrepsduo med Di Natale når frisk. AC Milans Mbaye Niang viste i fjor at han besitter fart, styrke og timing - og følgelig muligheter til å bli en hit på dette nivået. Dersom han bare kan bedre avslutteregenskapene sine. 

Spissene Mauro Icardi og Ishak Belfodil presterte habilt nok i Sampdoria og Parma. Faktisk gjorde de det så vidt godt at Inter gikk hen og kjøpte begge spillerne i sommer. Kanskje mer fascinerende er utviklingen som lagkamerat Mateo Kovacic har gjennomgått. 19-åringen tegnet seg for 13 scoringer for Nerazzuri i fjorårssesongen. 

En dyptliggende playmaker, velsignet med ypperlig overblikk; Kovacic (bilde) har allerede fått fire landskamper for Kroatia. Inter krysser fingrene for at han styrer midtbanen deres i mange år fremover i tid.


Nedrykk

Alle de tre nyopprykkede lagene er blant favorittene til degradering. Livorno (1.65) er imidlertid den eneste klubben som er priset lavere enn 2.00 i odds. Sommerens innsats i overgangsvinduet er hovedårsaken til nevnte. Selv om talentfulle spillere har kommet inn dørene - keeper Francesco Bardi, for å nevne én - kan få av dem vise til erfaring fra Serie A. 

Det samme kan ikke sies for Hellas Verona, som har hentet inn Luca Toni, Bosko Jankovic og Massimo Donati, blant mange andre. Klubben er priset til 2.50 i odds på nedrykk - akkurat samme odds som rivalene Chievo. Jeg setter uansett heller pengene på at nykommerne forsvinner ned enn at naboene Chievo blir degradert. 

Sassuolo spiller sin første sesong i toppdivisjonen noen sinne, og priset deretter med 2.05 i odds. Ikke minst fordi klubben er nødt til å spille sine hjemmekamper et ganske annet sted enn til vanlig. Laget har allerede vært nødt til å benytte Modenas Stadio Alberto Braga, men har nå blitt flyttet til Stadio Citta del Tricolore, Reggio Emilia. 

De som skal sette penger i dette markedet kan også gjøre lurt i å se forbi det mest åpenbare, og i fortsettelsen vurdere Genoa til 8.50 i odds. Rossoblu har en førstereisgutt ved roret i form av Fabio Liverano, og har fremdeles ikke evnet å hente fjorårets toppscorer - Marco Borriello - tilbake til klubben etter at utlånsavtalen med Roma utløp. 

Genoa har vært på nedadgående i en årrekke, noe som kan tilskrives stadige utskiftninger i så vel spillermateriellet som på trenersiden. Etter 17.plass i 2012/2013-sesongen kan det nå være klart for det "store fallet".